Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

keskiviikko 7. lokakuuta 2020

Night Visions the New (Ab) Normal 20.08.2020. Tervetuloa uuteen normaaliin. Mukana myös ennakot ja NV suosittelee

Samlla pers... istumalla myös Night Visionsin huumat: Night Visions the New (Ab) Normal 20.08.2020. Tervetuloa uuteen normaaliin. Night visions genre movie festival on ensimmäistä kertaa nyt elokuussa 19.-22.08.2020 kun koronan vuoksi Back to basics festaria ei voitu järjestää huhtikuussa. Nyt tekijävieraita ei paljoa paikalla ole, katsomoissa on vähemmän paikkoja, on turvavälejä, on käsidesiä, on varattava aikaa enemmän, että turvallisempaa liikkua, ettei ryysistä. Osiltaan kasvonaamiossa hitaasti kulkeminen sopii postapokalyptisiin fiilareihin. 

Asiaan.

Kaikki näkymät eivät olleet synkkiä tai mustavalkoisia

kaksinaamainen näkymä Bio Rexin akkunasta ratsasatajapatsaalle 



Night Visions the New (Ab) Normal festareil kävin tiiraamas leffat: tuoreet: 


Night Visions festareille tuleva SCARE PACKAGE tuli ennakkoon Suomen enskariin tänää 08.08. klo 18 WHS UnionTeatterisa. On rima, ja lima korkealla. Helvetillistä hellettä ja auringon aiheuttamaa ihosyöpää pääsee pakoon fonziemaisenkin viileisiin elokuvateattereihin. Cool.  


Päivän 8.8. toisena leffana oli THE WITCH IN THE WINDOW, niin ikkään nappi otsaan -osuma. Kun Midsommar oli eroelokuva, niin tässä ydinperhettä pitäisi kunnostaa ja paikata, eikä vain uutta taloa, jonka vain aikoo myydä voitolla, kiäh kiäh.


Onko Busaniin mänijöitä? Seuraavaks ohjelmiston ulokopuolelta Peninsula, olkoon se alkua. Tänää 19.08. piti mennä teatteriin, mutta esitys peruttiin. Sit olis halunnu yhteen Night Visions leffaan, mutta se oli loppuunmyyty. Tiukkaa tekee kulttuuririennot Helsingissä, mutta onneksi on näin paljon valinnanvaraa!! Peninsula ol rujompi hauskempi, jännittävämpi ja väkivaltaisempi. Zombiegladiaattoreista & -fightclubista nasta laudassa kaahaukseen, että itsekin jo kaivo turvavyötä. Paremman ja pahemman näköiset miehet, korstot ja sankarit. Ja vihdoinkin tytöille ja naisille aktiiviset roolit! #peninsula 19.08.2020.



Helvetillisestä ällöhelteestä pääsi Night Visions festarielokuviin, joissa ei saa ihosyöpää, nahka ei pala ja pystyy hengittämään. Pohjoismaista genreinvaasiota edusti MORTAL, johon on pistetty rahaa maalla, merellä ja ilmassa. Norjalainen ohjaaja on selkeästi ylpeä juuristaan, vaikka niin ryhmä äks eikun X-Men haastetaan. Jo jokin muukin, en nyt muista, mikä. Kauhufantasiaa. Osaa kuvista on liiaa läheltä sieraimia tai neniä. 

Ja mikä ettei, muaki kiinnostaa pohjosen alkuperäisuskonnot ja tavat, oonhan rajaseudulta. Ihastuttavan Trolljägaren leffan ohjanneen Øvredalin uusimmassa MORTAL:ssa muraalissa toivotetaan tervetulleeksi Trollandiin, Peikkojen maahan. X-Menistä Stephen Kingin kautta arkeologiakauhuun. raileri: 


22.08. Dreamland oli ehkä odotetuin leffa  Night Visions the New (Ab) Normal, genre movie festival.  Kahjo, mutta odotin, että olis ollu vielä kahjompi. Rytmin odotin olevan räväkkää, mutta tämä toimi mietteliään jazzin hitaudella - piikkittäen varpaiden väliin. Stephen McHattien karhealla karsimalla jatketaan Pontypoolista tähän kulttiin. Juliette Lewis on hyvin kartalla, ja pihalla myös. 

 

Tätä ennen kävin katsomassa Suspirian 2018 version Kino Reginassa, joka ei kuulunut nv festariin. 



 



21.08. The Lodge oli laatukummaa kauhua, joka ahdistaa, ja inspiroi. Mukana mm upea Richard Armitage, joka on aina roiston roolissa, oli hän sitten mustaan pukeutuva iiks Guy of Gisbourne tuolla Robin Hoodissa, viktoriaanisen vaudevilletähden epäluotettava puoliso tv elokuvassa Miss Marie Lloyd, Hannibal-sarjan Francis Dolarhyde... No tässä hän on perheensä hyljännyt mies, tai vain vaimonsa hyljännyn mies, ja heti uuden ottamassa. 




21.08. The Tunnel oli katastrofi, ei katsoa, vaan katastrofidraama, trilleri, norjalaisesta tunnelista, oi niin komeilla vuorilta. Nordic invasion, eli pitäähän naapurimaita kannustaa omalaatuiseen kauhuun ja muuhunkin genreen. The Tunnel raileri:




Ja kasarinostalgiaa: 21.08. Dolls - älä anna kaarasi juuttua mutaan tän nukentekijän kartanon eessä. Osa hahmoista on hykerryttäviä, kaksi uskomattoman hienoa näyttelijää:








sosialistisesta mediastani:


elokuun tunnelmia:

Voi kumpa nyt ihmiset lopettaisivat eläinrääkkäykset, eivätkä enää söisi keittämättömiä lepakoita ja muita villieläimiä, ja näin aiheuta koko maapallolle pandemiaa. Wuhanin ja vastaavien eläinrääkkäjien "torit" on ehdottomasti suljettava. Eikä Kiina ole ainoa. Seuraavaksi etuoikeutetut äälilt voivat lopettaa turhat lentomatkansa. Itse lopetin lentomatkat muutama vuosi sitten. En istu terasseilla enkä räkölöissä.

Miehet, käyttäkää käsidesiä kun tulette ruokakauppaan. Kaikki käyttäkää kasvomaskia julkisissa kulkuneuvoissa. Käyttäkää maskia Teatteri-- ja elokuvatapahtumissa, jos niin ohjeistetaan. Peskää käsiä kuten Kom-teatterin näytelmässä ATERIA, saman verran kuin kestää laulaa paljon onnea vaan. Itse yritän parhaani mukaan. Että myös tulevaisuudessa olisi elokuvia, esityksiä, näytelmiä, näyttelyitäjja seminaareja. 


Kova kampeaminen oli Night Visions festareiden lippujen, ja kahden kalenterini välillä, kun pitäisi jakaantua myös teattereihin ja korttelikinoihin. Sain ostettua pilettejä, mutta kaksi leffaa jää näkemättä - ellei lisänäytöksiä tule perjantain iltapäivään. Eellisen viestin Dreamlandin lisäksi kiinnostaa The Lodge. Ja olihan siinä pari muutakin tuikitärkeää pätkää. Koronan vuoksi kevään peruuntuneet näytelmät pukkaavat päälle samaan aikaan elokuun loppupuolel. Jos hyvin sattuu.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Night Visions the New (Ab) Normal 20.08.2020. Tervetuloa uuteen normaaliin. Night visions genre movie festival on ensimmäistä kertaa nyt elokuussa 19.-22.08.2020 kun koronan vuoksi Back to basics festaria ei voitu järjestää huhtikuussa. Nyt tekijävieraita ei paljoa paikalla ole, katsomoissa on vähemmän paikkoja, on turvavälejä, on käsidesiä, on varattava aikaa enemmän, että turvallisempaa liikkua, ettei ryysistä. Osiltaan kasvonaamiossa hitaasti kulkeminen sopii postapokalyptisiin fiilareihin. Voi kumpa nyt ihmiset lopettaisivat eläinrääkkäykset, eivätkä enää söisi keittämättömiä lepakoita ja muita villieläimiä, ja näin aiheuta koko maapallolle pandemiaa. Wuhanin ja vastaavien eläinrääkkäjien "torit" on ehdottomasti suljettava. Eikä Kiina ole ainoa. Seuraavaksi etuoikeutetut äälilt voivat lopettaa turhat lentomatkansa. Itse lopetin lentomatkat muutama vuosi sitten. En istu terasseilla enkä räkölöissä. Miehet, käyttäkää käsidesiä kun tulette ruokakauppaan. Kaikki käyttäkää kasvomaskia julkisissa kulkuneuvoissa. Käyttäkää maskia Teatteri-- ja elokuvatapahtumissa, jos niin ohjeistetaan. Peskää käsiä kuten Kom-teatterin näytelmässä ATERIA, saman verran kuin kestää laulaa paljon onnea vaan. Itse yritän parhaani mukaan. Että myös tulevaisuudessa olisi elokuvia, esityksiä, näytelmiä, näyttelyitäjja seminaareja. #nightvisionsfestival #thenewABnormal #kauhu #kauhuelokuva #horror #horrormovie #horrormovies #cinema #elokuvavuoteni2020 #elokuvateatteri #helsinki #finland #valkokankaalta

Henkilön Satu Ylavaara (@popkulttuuria) jakama julkaisu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.