Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

keskiviikko 9. maaliskuuta 2022

Tv: The Dark Knight, Yön ritari. Hbo Maxilla

Review by Teatterinlumoa The Dark Knight 2008 ★★★★★ Rewatched Mar 09, 2022 Teatterinlumoa’s review published on Letterboxd: The Dark Knight, uudelleen katseluun, hbo Max. 

Kuvaan, kuvasin elokuvajulisteita 21-07-2008: Joker. Tuttu Batmanista. Villi kortti. Musta hevoinen. Muttei niin kuin Väyryinen.... 



Tässä on käyntikorttini. Here´s my card. Yön ritari. Elokuvateattereissa 25.07. Kuvat 1-2 I believe in Harvey Dent. Eduskuntatalon edustalla. En ehtinyt kuvata paremmin kun oli kiire Waspia kattoon Saviolle. . 

Harvey Dent mainokset eivät mahtuneet tähän. Onko tästä näin kauan aikaa.




 www.instagram.com/p/Ca4epoJtUF7/?utm_medium=copy_link 


Helmikuussa 2008 oltiin juhlimassa 30 Seconds to Marsin keikalla Lontoossa kauniissa paikassa, mutta mielet surullisina, ja vaikea oli uskoa, että Heath Ledger oli vastikään menehtynyt. 30 second to Marsin Jared Leto sittemmin näytteli Jokeria pariinkin otteeseen, ensin Suicide Squad 2016 hyvinkin metapoikana, joka saa vain kemiallisista aineista, ehkä iloa. Ja veitsikokoelmasta. 


Ledgerin työ ja ura jäi kesken. Mutta jätti ikimuistettavan Jokerin. 


Yön ritari, 2008. Aikuinen, realistinen, suht vakava, kestävä toimintaelokuva, supersankaripläjäys, joka ottaa eroa 1989-1997 Batmanien Burtonin goottilaisuuteen, jota myös rakastan, sekä sarjakuvamaisiin ja höpsöihinnin batmaneihin, joita myös katson. 

Nolanin Batman-trilogian keskimmäisessä leffassakin lepakkomiehenä on Christian Bale, joka on mainio valinta, kiinnostuin Balesta Pikku naisia ja Velvet Goldmine leffojen ilmestyttyä. 


Balen Bruce Wayne on androgyynisen kaunis pukumies, kuten Amerikan Psykossakin. Hän rilluttelee yöt ja nukkuu yhtiökokouksissa päivät. Häntä pidetään pinnallisena rikkaana playboyna naikkosia kainalossaan juhlasta toiseen liitävänä. 

Oikeasti hän tikkaa taistelujen jälkeen haavojaan, ja haluaa pahantekijät oikeuden eteen. 


Tässä Rachelia näyttelee oikea näyttelijä Maggie Gyllenhaal, verrattuna ekaan filmiin. 

Trilogian alfred ei ollut myöskään sopiva, rakastin Hammer-näyttelijä Michael Goughia. 


Harvey Dent (leukava miltei batman-leukainen Aaron Eckhart) on hieno. 


Samoin Eric Roberts joka on niin roisto ilman vuorosanojakin. 

Onnistuneita valintoja on: Gary Oldman James Gordonin roolissa, Morgan Freeman Lucius Foxina, Nestor Carbonell Pormestari Anthony Garcia, Cillian Murphy, ja tietty David Dastmalchian (Jokerin roisto).












 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.