Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

tiistai 12. heinäkuuta 2022

Parasta tv:ssä: Irma Vep tv sarjan kuudes jakso 12.07.2022 Hbo Maxilla ilmestyi. Erään lempielokuvani uudelleenversiointi, päivitys. Ah, parasta!

Parasta tv:ssä: Irma Vep tv sarjan toinen jakso Hbo Maxilla ilmestyi . 14.06.2022. Erään lempielokuvani uudelleenversiointi, päivitys. Vuoden 1996 Irma Vep leffan ohjaajalla Olivier Assayasilla on tässäkin sormensa ja sielunsa pelissä, joten ei olla ihan hakoteillä. 

Parasta tv:ssä: Irma Vep tv sarjan  kuudes jakso 12.07.2022 Hbo Maxilla ilmestyi. Erään lempielokuvani uudelleenversiointi, päivitys. Ah, parasta!


Monipuolinen, hiljainen, salaperäinen ruotsalainen Alicia Vikander sopii hyvin päärolliin... Kino Reginassa pyörii Jean-Pierre Léaud -sarja, alkuperäisen Irma Vepin näkee uudelleen valkokankaalta... 



Klassisesta goottilaisesta Les Vampires " teoksesta lähtökohtansa saanut päähenkilö, anagrammi Irma Vep, jota esitti maaginen Musidora, tuntuu tässäkin kerroksessa. Ensimmäinen jakso tuntui kaoottiselta ja realistiselta kuvaukselta kuvauksista. Siinä ei tapahtunut paljoa mitään, ja samalla siinä tapahtui liikaakin.

Voi ei, tässäkin Irma Vepissä puvustaja, pukusuunnittelija polttaa röökiä kun Alician Irma testailee kallista, harvinaista pukua, joka oli Musidoran klassikkoasu. 

Rakastava katse elokuvataiteeseen, jossa välillä tragikoomisesti näyttelijät ovat inhimillisiä, virheineen, lyhyine pinnoineen, suurine addiktioineen, Intohimoineen, kunnianhimoinen. 

Millaista kuhinaa käydään kulisseissa autenttisuudesta, rahasta, aikatauluista, somekuvista, juoruista, moraalista, pitääkö addiktille hankkia kamaa, jos ei ole koskaan näytellyt selvänä. 

Tragikoominen ja haikea myös eurooppalaisesta taiteilijamyytistä. Kunnianosoitus myös käsityöntekijöille. 

Vincent Macaigne on ranskalainen ohjaaja René Vidal, joka tekee Les Vampires elokuvasarjasta uusintaversiota tv sarjan muodossa Pariisissa. Alicia Vikander on Mira, tähti joka näyttelee Irma Vepiä. 


Lars Eidinger
on Gottfried Von Schack, joka kuulostaa Max Schreckiltä, paperilla. Sekä sanalta shag, eli panisin

Tom Sturridge on Eamonn, joka nähdään vasta ensi jaksossa. 

 "The Ring that Kills" jakson kirjoittaja ja ohjaaja Olivier Assayas

" Les Vampires oli vuosilta 1915–16 ranskalainen mykkä rikoselokuva, elokuvien sarja, kirjoittanut ja ohjannut Louis Feuillade. Pääosassa myyttinen Musidora.

“It is vital to be photogenic from head to foot. After that you are allowed to display some measure of talent.” Musidora oli myös feministi, kirjailija, toimittaja, ohjaaja ja tuottaja.


Torille! Gottfried (Lars Eidinger) saapuu junalla (koska ei lennä) hyvinkin matkanraikkaana ja tukka takussa Sodankylästä.





Eli Irma Vep tv sarjan toinen jakso on näkyvillä Hbo Maxilla. Eilen näytti, että Lars oli poistanut IG-tilinsä, mikä olisi todella harmi. Palaa, Lars, bitte https://t.co/L1kK0FSmPu


@ larseidinger


Gottfried (Lars Eidinger) on hieno, vaikea, sietämätön eurooppalainen näyttelijä

Kolmas jakso Irma Vep 1s 3e, 21. 06.2022:

Assayasin IRMA VEPin uusimmassa jaksossa muistutetaan kuinka Les Vampires oli elokuvasarja, ja 1800-luvun parhaimmat romaanit julkaistiin ensin sarjakertomuksina lehdissä. Miten alustojen ahneet algoritmit nykyään syövät taidetta, omaa näkemystä, katsojan aikaa ja keskittymistä ? https://t.co/ZSuzN3f30e

Irma Vep 1s 3e, 21.06.2022.










Edmond Lagrange (Vincent Lacoste)  on kuin suoraan vuodesta 1915, hänellä on hyvin tyytymätön suu, sekä onnistunut meikki ja kampaus. Kulisseissa ja juhlissa hän kyseenalaistaa tv sarjat lähinnä kaupalliseina sisältöinä, joita joutuu venyttämään jotta kassakoneet kilisisi. 


Mutta sarja ei ole pelkästään miehiä ja heidän egojaan.

Nuoren naisen, assistentin joka tuli suoraan elokuvakoulusta, lyhärien tekijä, joka avustaa Miraa, ja on kenties ihastunut, fani nyt ainakin.


28.06.2022 :

Metasarjassa IRMA VEP päähenkilö Mira pukeutuu Sonic Youth -paitaan... Les Vampires elokuvasarjasta oli tapetilla nyt vaarallinen hajuvesi, joka liittyi ironisesti myös nykyajan ponsoreihin, onko nyt tärkeämpää, varmempaa mainostaa haijuvettä vai tehdä taide-elokuvia. https://t.co/NLV05a7VeT

Olemme myös Ranskalaisen yön äärellä, Making of. Mietin tätä myös kuvaparina kera Bergman islandin, jonka ohjaaja Mia Hansen-Løve oli suhteessa Irma Vep leffan (1996) ja sarjan (2022) ohjaajan Oliviera Assayasin kanssa. Lars Eidenger & Vincent Lacoste näyttelevät mainiosti diivoja https://t.co/wwwsWdXW5b














Kääk huutomerkki. Nyt myös tuorein jakso 5. Hypnotic Eyes nähty. Ja onhan Larssilla, tai siis Morenolla tai siis Gottfriedillä vähintäänkin hypnoottinen katse. Tänään 5.7.2022.


Non nii, Irma Vep sarjassa pääsimme osaan 6: hypnoottinen katse. Assayasin, Vikanderin ja Eidingerin kuumottavassa seurassa viettää perverssinä laatuaikaa. Kun Les Vampires -elokuvissa tuotanto pysäytettiin epäsiveellisenä, niin miltä se kohtaus näyttää nykyään me too:n valossa https://t.co/h6RvUkOcJR

Jakson kuvia, sosialistisesta mediastani:



Sosialistisessa mediassani:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.