Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

lauantai 16. heinäkuuta 2022

Kill Buljo 2 (2013) toimintakomedia. Kun oli Kill Bill osa 2, niin tokihan piti kakkososaakin parodioida. Nyt näyttää olevan enemmän rahaa mm

Kill Buljo 2 (2013) toimintakomedia. Kun oli Kill Bill osa 2, niin tokihan piti Tarantinon kakkososaakin parodioida. Nyt näyttää olevan enemmän rahaa mm musiikkisuunnittelussa ja kuvan taiteellisuudessa, efekteissä. Jompa nauttii yhteistä reippailuaikaa ihan naisen kanssa, mutta ovat ekstremessä toiminnassa, ja näemme varsinaisen cliffhangerin, roikkumisen kuilulla. Mutta Jompa on just rasvannut kätensä vaseliinilla.

Jompa jatkaa suht yksinäistä kostoretkeään sätkä huulellaan. Tekeytyy stuertiksi lentokoneeseen. Thaimaahan on matkalla myös ohjaaja Tommy Wirkola joka toistaa roolinsa, törkeän poliisin Sid Wisløffin.

Jo mainoslauseessa kaikki on pahempaa kuin ykkösosassa. Huumori on tosi huonoa. Pötäkkää on ollut matkata Thaimaahan. Jossain vaiheessa tuli paljon ruotsalaisia elokuvia ja sarjoja, joita oli kuvattu Thaimaassa. Hurjia totisia tummahiuksisia naisia taistelee lateksiasuissa. Sid ihastuu yökerhossa Überblondiiniin, joka muistuttaa Brigitte Nielseniä lyhyessä vaaleassa tukassaan.

Wirkola ja Henriksen pistävät todella lekkeriksi, ja tekevät mitä lystäävät. Mutta todella paljon vapauksia otetaan Tarantinon Kill Bill 2:sta.

Thaimaassakin Jompalla on keltamusta asu, tosin leikanna lahkeet shortseiksi, ja pusakan lyhythihaiseksi. Tropiikissa kun ollaan. Neljäntuulenlakki, tavaramerkki kyllä pysyy. Ekassa Kill Buljossa on yhdellä, jos toisella aito gákti, saamenpuku, ja puhuvat saamea. Vain saamelaiset saavat käyttää saamenpukua. 

Neljän tuulen lakki om feikkilakki, jonka käyttäminen ei ole okei. Saamelaisen vaatteen pitäminen ei-saamelaisella ei ole okei, se on kulttuurista omimista. Toisaalta, saako juuriltaan saamelainen käsikirjoittaja ja ohjaaja käyttää rekvisiittana 2007 ja 2013 vuoden elokuvissaan neljäntuulenlakkia, jota mm rovaniemiläinen Lordi käytti Euroviisuissa 2006 voitonhuumassa merkkinä suomalaisuudesta ja kotiseudustaan pohjoisesta. Itsekin olen ollut kova saamelaisuuden omija pohjoisessa.

Sitten hypätään Kill Billistä Kadonneen aarteen metsästäjiin ruokapöydässä. Ei ole enää ekan leffan viattomuutta, mutta vapaat kädet. Sitten mennään jopa Tähtien sotaan.
Ja Scaramangan saarelle!! Missä on Knick Knock?

Pojat saavat elää unelmiaansa. Trilogiaa tästä ei tule, koska ei tule. Norjankielistä elokuvaa ei ole vaikea seurata ilman minkään vallan tekstitystä.

Ohjaajana Geir Vegar Hoel tällä kertaa. Mutta käsikirjoituksesta vastaavat Tommy Wirkola ja Stig Frode Henriksen kuten ykkösosassa. Hehän ovat niin viehättäviä, että heidän seurassaan viihtyy mielellään. Mutta myös ovat laajentaneet skaalaansa.

ja juutuupissa:

railereita, pätkiä ja haastiksia:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.