Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

keskiviikko 9. elokuuta 2023

Syöksykierre sairaalasarja. Roy Gracen kolmas kausi loppui, Areenasta löytyi tuore sarja SYÖKSYKIERRE

Roy Gracen kolmas kausi loppui, Areenasta löytyi tuore sarja SYÖKSYKIERRE 

#Syöksykierre #tvsarja #tvsarjat #tvsarjat2023 

" Mukaansatempaava trilleri sairaalamaailmasta pohtii sitä, miten ihminen työasun sisällä kestää olla jatkuvasti veitsenterällä. Ensiapuosaston vuorossa oleva vastuulääkäri Lucinda Edwardsin hektisen vuoron aikana vapaana on enää yksi elintärkeä ensiapupaikka mutta apua tarvitsevia on kaksi. Lucinda tekemän ratkaisun seuraukset ovat traagiset. Miten Lucindalle käy - urallaan ja elämässä? (Malpractice. Britannia, 2023.) " 09.08.2023


Pääosassa Niamh Algar, jonka rooleja mm Prano Bailey-Bondin ohjaama Censor (2021) tutkielma video nastyn katsojasta, tarkemmin sanoen hän on pääroolissa Enidinä, joka luokittelee väkivaltaelokuvia, sensuroijana, jota piinaa myös oman elämän trauma. Erinomainen feministinen ja hyytävä leffa nähtiin valkokankaalla Kino Reginassa jokunen vuosi sitten, PAHAN HAUTOJAT -sarjassa 2000-2022 vuosien akselilla julkaistua uutta naisten kauhua (päähenkilöinä, ohjaajina) 

Muita Niamh Algarin krediittejä: Netflixissä Ihme (2022) ja skifisarja Raised by Wolves. 



Muita näyttelijöitä:

James Purefoy mm Rooma -sarjan Markus Antonius, joka muistetaan miten pesi itseään estottomasti pihalla, ja sarjat Pahan jäljillä, Altered Carbon, A Discovery of Witches. Ja leffoissa Ritarin tarina, The Tenant of Wildfell Hall, Sherlock Holmesin muistikirja ja Kasvattitytön tarina. 



Tristan Sturrock on se hyvännäköisen vartija sarjasta Bad Girls (2003–2005), josta puhutaan aivan liian vähän. Muut sarjat: Jamaica Innin majatalo ja Poldark. Leffassa Christopher Robin (2018) hän on Christopherin isä. 







Vihaan sairaalasarjoja 

Vaikka vihaankin sairaalasarjoja sen lässytyksen takia, ja ihmisen, katsojan turhan tunnemyräkkään johtamisen takia, niin rakastin viktoriaanista feminististä tv sarjaa joka kertoi lääkäristä. Ei siis se Lääkäri tuli taloon, mitä Simpsonit katsovat, vaan olikohan Branwell.


Ja aivan huippu brittisarja oli Naistenosasto B4 (Getting On, 2009–2012) hillitön synkkä komedia naistenosastolta. 


Bramwell - naiskirurgin oppivuodet

(Bramwell, 1995–1998) Eleanor Bramwellibän roolissa Jemma Redgrave. Koska olen täysin hurahtanut viktoriaaniseen aikaan, ja tämä oli lohtusarja kuten vegelasagne on lohturuokaa. 


Ja tietty draama Nurse Jackie (2009–2015) oli uutta luova. Kiinnostavia kompleksisia naisia pääosassa. 


Kauhun ja mysteerin puolelta Ratched (2020-) ja tietysti Valtakunta (Riget, 

1994–2022) 

 

House (2004–2012) oli röyhkeä, seurasin. 


Sekä Michael Keatonin minisarja Dopesick (2021) draama opioidiskandaalista. 


Vielä on näkemättä miesvetoiset This Is Going to Hurt ja The Good Doctor. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.