Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

lauantai 15. kesäkuuta 2019

Pohjoinen ulottuvuus: kuolema sillalla. Hugo Simberg, elokuva 22 July, Munchin Huuto ja Arja Kärkkäisen videotaide

Simbergin maalaus Tanssi sillalla ja leffa Utøyan joukkomurhasta eli 22 July (2018). Liittyy myös Arja Kärkkäisen 2-kanavavideoon Kehä Taidehalli, sekä Kati Tervon Iltalaulaja-romaanin painajaiseen. Pohjoismainen näkymä. 22/7 elokuva Netflixissä, tapahtumapaikkana Utøyan saari. Taidehallin Nuoret 2019 näyttelysrä jäi häiritsemään Arja Kärkkäisen 2-kanavavideo Kehä, jossa oli myös kuolemanlaituri, viitaten Simbergin Tanssi sillalla -malaukseen, mutta myös tähän tragediaan.

Edvard Munchin Huuto, jossa sillan toisessa päässä on eläinten rääkkäys eli teurastamo, ja toisessa hullujenhuone, mikä lohduton kirkuminen kuuluu, kummassakin. Muutkin Munchin työt liittyvät aiheeseen, elokuvaan 22 July. Viljarina  Jonas Strand Gravli muistuttaa Huutoa 😱.

En muista mitä tein 22.07.2011 mutta pari viikkoa aikaisemmin olin Peace & Love festivaalilla Borlängessä, jolloin teemana rohkeus, toivo ja rakkaus, esiintyjänä mm Ziggy Marley ja Bob Dylan. Pitkä elokuva on viel kesken. Kyllä sen katsoin sitten loppuun.

" Edvard Munchin eräs versio maalaamastaan taulusta Huuto (1893). " wikipedia



22 July (2018) kuvat mm Imdb.

valokuvani Tukholmasta

Tänään myös skandinaavisella sillalla laiturilla... Kun Kärkkäisen videoteoksen KEHÄ tumma hupparihahmo voi olla kuolema ☠ tai paholainen, mutta myös pohjoismaalainen kouluampuja. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.