Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

perjantai 5. syyskuuta 2014

Alien - kahdeksas matkustaja ja Dracula matkustaa laivalla 5.9.2014

Alien - kahdeksas matkustaja ja Dracula matkustaa laivalla 5.9.2014: Alien - kahdeksas matkustaja -elokuvan ja Dracula -romaanin ja siltä pohjalta tarkasti tulkitun elokuvan mukaan yhteisenä pointtina Draculan tekemää laivamatkaa, jossa vampyyri-monarkki yö yön perään ruokkii itsensä miehistön jäsenillä - ja sitä mukaa kun joka päivä huomattiin jonkun miehistöstä kadonneen jälkeen jäänyt alati pienenevä ryhmä alkoi pelätä oikeasti.

Niin myös avaruus-hirviö Alien iski kiinni naisistoon - tässä voi hirtehisesti plojauttaa pöydälle metaforan "olla saumaamattomasti kiinni jossain kuin Alien -otus John Hurtin naamassa" - mutta ei pelkästään yöllä, eikä häneen tai siihen, tuohon uuteen löytyneeseen lajiin jonka "verikin" on syövyttävää happoa, tehoa siis minkään valtakunnan taikauskoiset killuttimet.

                   Jos jonkinmoista krusifiksin, fatimen käden, pentagrammin ja daavidintähden ja kristallikiteen heiluttajaa hyöri näkypiirissäni - ja olin raivoissani keskeytyksestä.

Minähän tein työtäni - ja mitä tämä turbulenssi meinasi.

Olin järkevänä, analyyttisenä ongelman ratkaisijana joka aina käy 22 pahinta vaihtoehtoa läpi, miten onnettomuus puhkeaa, päällystäni jokaisen kapsäkin sisältä päin vettä hylkivällä reiättömällä plastiikilla jossa luki usealla kielellä nimeni ja osoitteeni ja puhelinnumeroni, eli jos tipumme, niin tavarani - läppäri, digikamera, kirjat, muistiinpanot, cd romput, Maija Poppasen kengät, Marie Curien kävelykeppi, myslipatukat, sinetin punaiset alushepenet, tahrattomat maihinnousukengät, DVD -elokuvani [ Lady Chatterleyn Rakastaja, ja joku muu Twins of Evil, vaikka ], verhokankaani - eivät mene pilalle. Mutta jos räjähdämme, niin silloin räjähtää myös tavarat, ja mitä minä kuolleena tavaroilla teen? Tavallaan tällaisena terrorismin aikana se rauhoitti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.