Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Victor Erice: Mehiläispesän henki (El espiritu de la colmena, Espanja 1973) Frankenstein. Mark Cousins: 21.9.2014

Victor Erice: Mehiläispesän henki (El espiritu de la colmena, Espanja 1973) Frankenstein. Mark Cousins. 21.9.2014:
    Mitä! Joka päivä Frankensteiniä!! Hyvä niin ;) Mary Shelleyn luomus ei kuole,.. vaan muuntuu... Kaunis kaari myös moderniin ja del Toron visioihin. Victor Erice: Mehiläispesän henki (El espiritu de la colmena, Espanja 1973) Frankenstein ja Franco " lue lisää YLE areena

Myös Mark Cousins: (A Story of Children and Film, Britannia 2013). Tässä VIIMEIN suomalainen klippi, mainio Erkki Karu: Finlandia, lyhytelokuva tai pätkä jossa poika uhkarohkea katsoo kameraan sitten hyppii jäällä lähellä, hyvin lähellä jäänmurtajaa. Hurjaa! Esi-duudsoneita ja -artsinyykviestejä!   Katsoin Areenassa

Lapset, elokuvat ja Mark Cousins. Lue lisää Areena. fi

Filmiryhmä: Lapset, elokuvat ja Mark Cousins: "Rakastan sellaisia hetkiä elokuvissa, joissa ohjaaja antaa lapselle tilaa olla oma itsensä, näyttää tunteita, joita lapsissa on ja jotka vaihtuvat nopeasti niin kuin elokuvaleikkaaja olisi niistä vastuussa. Tuollaisina hetkinä elokuvat elävät ja yllättävät."   Kuuntele lisää YLE radiossa (mennyt)


Elokuvan tarina, lue lisää YLE.fi   eli The Story of Film, on tullut tutuksi. Valitettavasti. Siitä jätettin pois alunperin mukan olleet Kaurismäki ja Tulio. En pitänyt ratkaisusta, kun pilvin pimein näytetään elokuvia vastenmielisestä kulttuurista jossa mies on keksninyt niin ikän vastenmielisen uskonnon joka kieltä naiselta kaiken paitsi rätti päässä keittiössä kykkimisen. Autolla ajaminen, äänestäminen ja elokuvien tekeminen ei kuulu vain yhdelle sukupuolelle. Ettekö te ääliöt vieläkään ymmärrä. Erityisen hienoa on ollut japanilaisen elokuvan tekijöiden esittely, sekä huomioiminen kuinka ennen vanhaan holywood-elokuvia tekivät naiset, juutalaiset ja imigrantit - kunnes elokuva meni pörssiin niin jo äijätkin kiinostuivat.

Mark Cousins: Suomalainen elokuva Katsoin YLE areenassa, aika pitkälti herra latelee kotomaisia dokumentteja Miesten vuoros jne, ja Erkki Karu, joka on minunkin suosikkejani, ja Jörn Donner, ja tietysti Pirjo Honkasalo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.