Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

perjantai 12. toukokuuta 2023

Euroviisujen 2023 huumaa ja humua ennen kisoja

Euroviisujen 2023 huumaa ja humua ennen kisoja 09.05.2023: Käärijä - Cha Cha Cha

Itseasiassa biisi on sekä juomalaulu että antijuomalaulu joka kertoo suomalaisesta pakollisesta kiskomisesta kaksin käsin että arki, murheet ja ujous jää selän taa, ja uskaltaa tanssia ja heiluttaa. Kun laulussa kaadetaan päälle samppanjaa, voi se olla eroottinen ja reimukas riemuikas voiton ele, fanfaari, kaari, tai toisaalta tosi noloa, että loiskuttaa päälle kalliit herraskaiset juomat. Milteipä joka lauseesta tulee kaksi merkitystä, mutta halpahintaisesti tai alta navan nevö.

Koreografia voi kiinnostaa lapsia koska siinä on hauskaa tanssia kuten rapu-tanssia, merirosvotanssia, Kippari Kallea ja ehkäpä elektroniikkapelimäistä gorillatanssia, mutta kenenkään copyrightiä ei loukata vaan kokonaisuus on raikasta. Itse asiassa se on vaudevillen jatkoa, ja burleskia vau. 

Ujo, mutta uhoova ja kasvava vihreä mies Hulk tulee outside box, vapauttaa itsensä kuljetuslaatikosta niinku. 

Ja vihdoinkin mies saa käyttää kynsilakkaa!

Tanssijat ovat cha cha cha -kilpatanssijoita helvetistä, joilla on neonväriset asut, maalattu tumma ihonväri ja singlattu musta 20-luvun tukka, mutta etelämaalainen. Ja ylivalkaistut hampaat hurjassa hymyssä kuin vampyyreillä. 

Käärijä Rumban haastattelussa ”En halua kopioida ketään, mutta voin ottaa sieltä täältä ideoita ja miettiä voiko sitä sekoittaa jonkun kanssa. Ei varsinaisesti oteta vaikutteita, vaan tehdään fiilispohjalta ja silloin syntyy aidoin tulos. Jos yrität kopioida jotakuta muuta, niin silloin se ole sun oma tuote vaan jäljitelmä.”

Supervoimasi?
”Pyörremyrsky-efekti. Kun tullaan vetää liveä, niin mennään eikä meinata. Kun Käärijä esiintyy, niin hiki virtaa, se on aerobic-tunti tietyllä tapaa. On tarkoitus saada ihmiset hymyilemään ja hyvälle fiilikselle – rahoille vastinetta.”

”Ei tulla puolilla valoilla vetää keikkaa, mä en sitten tuu lavalle ollenkaan. Se on tietynlainen kokemus, kaikki keikat on erilaisia. Ei ole käsikirjoitettua juttua, vaan kaikki vedetään hatusta. Energiaa ei puutu niiltä keikoilta.” rumbassa 


Tässä omia kuviani kivimiehistä kiiltävissä boleroissa. 

Minä näin ekan semifinaalin metrossa puhelimen ja kuulokkeiden välityksellä, niinkö se oli? Olihan tämä mahtava biisin lopetus. Ja opetus!
Finaalissa!



Mistä kaikki alkoi? 





Ja muualla somessa:
Suomen Luonnonsuojeluliitto 💚



Puolueiden logoja 
Niin ikkään puolueiden logoja. 


Ihastuttava Liebemetallia ja glamouria uhkuva Saksan edustaja Lord of the Lost -orkka teki Cha Cha Cha -piisistä version - tietenkin suomeksi, koska puhelias laulaja Harms rakastaa Suomea poikansakin nimi on Mika, ja viineisin platta on äänitetty - tietenkin Suomessa. Käärijä on hänen man-crush, ja kenempä ei olis! LOTL somettaa:





Alla meemejä ja kuvia. Krediitit lisään toiste, och linkit:









Katariina Sourin työ


Pidän kaksin käsin kiinni juomista niinku


Uutisissa ja meemeissä:






11.05.2023

Yle











Käärijä - Cha Cha Cha
 (Live) // UMK23: Epsanjaksi: 💃KÄÄRIJÄ - CHA CHA CHA💃| SPANISH COVER: Ja aivan upea coveri suomeksi! Lord Of The Lost: Cha Cha Cha:  
Ja boomer versio 16 tiimaa sitten: Kuunkuiskaajat Cha Cha Cha - Boomer version (Käärijä Eurovision support): 
 
 Ja metallimpi versio: Ja klassisempi pianoversio: Autotalli session: Rike - Cha Cha Cha (Käärijä-cover)  
 Käärijä - Cha Cha Cha (Finland 2023) London Eurovision Party 2023:  
 Ja lissää:
   

Entäpä Robinin versio? 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.