Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

sunnuntai 10. maaliskuuta 2024

Leffat: Helsingin BioRex Lasipalatsi avautuu yleisölle Oscar-juhlanäytösten siivittämänä

Helsingin BioRex Lasipalatsi avautuu yleisölle Oscar-juhlanäytösten siivittämänä ensi ensi viikonloppuna 08.-10.03.2024.


Mm lauantaina 9.3. vuorossa on Alexander Paynen THE HOLDOVERS. Vaikka se sopii miltei koko ajaltaan suoraan giffi- ja meemipoimminnoiksi, on se ihastuttavan bitter sweet, katkeran suloinen jouluelokuva. Rakastin kun Paul Giamatti toisti ihastuneesti suomalaista sanaa joulupukki, joulupukki kotimaisessa haastattelussa muutama vuosi sitten, aivan eri jouluelokuva oli silloin kyseessä. 


09.03.2024 Barbie, Bio Rex Lasipalatsi (K-18) ⭐⭐⭐⭐⭐ avajaistarjous, kolmannen kerran nähty valkokankaalta! 

09.03.2024 The Zone Of Interest
BioRex Lasipalatsi (K-18) ⭐⭐⭐⭐ äänimaailma ⭐⭐⭐⭐⭐ avajaistarjous, toisen kerran nähty valkokankaalta! 

9.3.2024 The Holdovers, BioRex 
Lasipalatsi (K-18) ⭐⭐⭐⭐⭐ avajaistarjous, toisen kerran nähty valkokankaalta! 




Mm lauantaina 9.3. vuorossa on Alexander Paynen THE HOLDOVERS 


BioRex Cinemas

29.2.2024, 12:15

Alla teksti BioRexin viestistä :

" Helsingin Lasipalatsikorttelin legendaarinen BioRex Lasipalatsi aukeaa elokuvayleisölle maaliskuussa Oscar-juhlanäytösten siivittämänä.

Lasipalatsin omistava Konstsamfundet ja Kulttuurikasarmi Oy ovat talven aikana teettäneet elokuvateatterin kunnostustöitä ja parantaneet sen tekniikkaa. Nyt Helsingin toiseksi suurin elokuvasali ja ainutlaatuista tunnelmaa huokuvat puitteet ovat valmiina vastaanottamaan yleisön.

Helsingin keskustan katukuvaan jo vuodesta 1936 kuulunut BioRex Lasipalatsi on toiminut pitkään tilausteatterina festivaaleille ja kutsuvierasensi-illoille sekä muille tapahtumille. Nämä tapahtumat jatkuvat jälleen maaliskuusta lähtien, kun BioRex Lasipalatsi avaa ovensa kunnostustöiden jälkeen. Myös säännöllinen elokuvateatteritoiminta alkaa maaliskuussa, ja yleisö pääsee nauttimaan kotimaisista ja kansainvälisistä laatuelokuvista ikonisessa elokuvasalissa.

Nyt valmistuneessa remontissa on uusittu salin esitystekniikkaa sekä parannettu akustiikkaa ja äänentoistoa. Istuinmukavuutta on lisätty väljentämällä penkkirivejä. Elokuvasalin harvinaisuus, aitiot, ovat myös käytössä. Kaikki muutokset on tehty yhteistyössä Helsingin Kaupunginmuseon kanssa.  "

”Tehdyillä parannuksilla olemme varmistaneet BioRex Lasipalatsin elokuvasalin toimivuuden nykypäivässä. Salin historia, henki ja perinteet säilyvät pitkälle tulevaisuuteen. Haluamme tällä kulttuuriteolla varmistaa, että Helsingin keskustan maamerkkeihin kuuluva elokuvateatteri ja sen klassisen kauniit puitteet ovat entistäkin aktiivisemmassa ja elävässä käytössä", sanoo Lasipalatsikortteli Oy:n toimitusjohtaja Henrik Johansson. 

Näyttävät aulatilat, monien mahdollisuuksien kattoterassi sekä tunnelmallinen, Helsingin toiseksi suurin elokuvasali (415 istuinpaikkaa) tekevät BioRex Lasipalatsista luontevan ympäristön elokuvien kutsuvierasnäytöksille. Punainen matto levitetään Mannerheimintielle vastaanottamaan elokuvamaailman tähtiä ja tekijöitä ainutkertaisiin juhlatilaisuuksiin. "

"BioRex Lasipalatsi on historiallisesti ollut keskeisessä roolissa elokuva-alan juhlallisuuksissa. Haluamme näin olevan myös tulevaisuudessa ja palauttaa punaisen maton tunnelman Mannerheimintielle", sanoo BioRex Cinemasin toimitusjohtaja Aku Jaakkola. "

"Säännöllinen elokuvateatteritoiminta tuo tämän ainutlaatuisen elokuvateatterin jälleen myös kaupunkilaisten arkeen, kun kotimaiset ja ulkomaiset laatuelokuvat pääsevät sen valkokankaalle, alkuun viikonloppupainoitteisesti. Avaamme elokuvateatterin maaliskuussa Oscar-elokuvien juhlanäytöksillä. Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden päästä gaalaelokuvien maailmaan ja avajaisten kunniaksi liput ovat tuona viikonloppuna erikoishintaisia", Jaakkola summaa. "

" BioRex Lasipalatsi toimii sekä elokuvatarjonnan että tapahtumien kannalta saumattomasti osana Lasipalatsikorttelia, johon kuuluvat Lasipalatsin ja Lasipalatsinaukion lisäksi marraskuussa avautunut Kulttuurikasarmi. Elokuvateatteritoimintaa pyörittää Lasipalatsissa ja Kulttuurikasarmissa BioRex Cinemas.

Avajaiset maaliskuussa: Oscar-elokuvanäytöksiä ja -tapahtumia 

BioRex Lasipalatsi juhlii avajaisia maaliskuussa kuuden eniten Oscar-ehdokkuuksia saaneen elokuvan siivittämänä. Avajaisten kunniaksi elokuvaliput gaalaelokuviin ovat erikoishintaan 6 euroa per näytös. 

Perjantaina 8.3. esitetään Yorgos Lanthimoksen elokuva POOR THINGS (11 Oscar-ehdokkuutta), jonka pääosassa nähdään Emma Stone. Poor Things -näytöksen alustaa näyttelijä ja näyttelijäntaiteen professori Elina Knihtilä. 

Lauantaina 9.3. vuorossa on Alexander Paynen THE HOLDOVERS (5 Oscar-ehdokkuutta), jota tähdittää Paul Giamatti. Lauantain paneelikeskustelussa elokuva-alan ammattilaiset pohtivat  elokuvapalkintojen merkitystä.

Illan elokuva-avauksena on Jonathan Glazerin ZONE OF INTEREST (5 Oscar-ehdokkuutta) ja päivän päättää Greta Gerwigin ohjaama ja Margot Robbien tähdittämä kassamagneetti BARBIE (8 Oscar-ehdokkuutta). Barbie-elokuvan alustaa näyttelijä Minna Haapkylä.

Sunnuntaina 10.3. vuoron saa Martin Scorsesen KILLERS OF THE FLOWER MOON (10 Oscar-ehdokkuutta). Leonardo di Caprion ja Robert De Niron tähdittämän elokuvan alustaa näyttelijä Hannu-Pekka Björkman. Elokuvan jälkeen on vuorossa elokuva-alan ammattilaisten paneelikeskustelu Oscar-ehdokkuuksista.

Sunnuntain elokuvatarjonnan päättää Christopher Nolanin OPPENHEIMER (13 Oscar-ehdokkuutta), jossa loistavat muun muassa Cillian Murphy, Emily Blunt ja Robert Downey Jr. Elokuvan alustaa Episodi-lehden päätoimittaja Jouni Vikman.

BioRex Lasipalatsin Oscar-gaalaelokuvien lipunmyynti on alkanut. Avajaisviikonloppuna elokuvanäytösten liput myydään erikoishintaan 6 euroa. Ohjelmisto, lisätiedot ja varaukset: biorex.fi


Ohjelmamuutokset mahdollisia. "

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.