At cinema today 04.09.2022.
Käsikirjoittajat ja koko koneisto saisivat hävetä tehtyään näitä elokuvia, joissa vammaton esittää vammaista.
Klo 13:00 Code of the Freaks, 2. näytös
69 min, USA 2020. WHS Teatteri Unionilla.
Kieli: Englanti. Tekstitys: Englanti. Ohjaus: Salome Chasnoff.
Miten Hollywood esittää vammaisen, vammaiset.
Kenen tarina, kenen katse. Hollywood ja eksploitaatio.
Dokun mukaan, käsikirjoittajat ja koko koneisto saisivat hävetä tehdessään näitä elokuvia, joissa vammaton esittää vammaista.
Kun "onnellinen loppu" osissa elokuvissa on niin karmiva kuten Gattaca ja Elefanttimies. Usein tummaihoinen vammainen on sivuroolissa inspiraation lähteenä valkoiselle miehelle kuten Robert Downey Jr:lle. Jotta tästä tulisi parempi ihminen. Jotta yhteisö olisi vähemmän rasistinen tai huomaisi rasismin yhteisössään.
Usein vammainen kuten sokea päähenkilö omaa supervoimia kuten Darevevil. Tai heillä on maagisia taitoja.
Sokeat naiset, joita näyttelevät näkevät naiset, on supererotisoitu, koska he ovat
vielä haavoittuivaisempia ja passiivisia kuin normaalit naiset.
Mat Fraser oli viehättävä "sirkusfriikki" AHS sarjassa. American Horror Storyn neljäs tuotantokausi Freak Show (2014) tapahtuikin sirkuksessa ja tivolissa, ja esitti eksploitaatiota monessa muodossaan. Friikkejä lavalla, ja varsinkin sen ulkopuolella.
Muistaakseni Evan Peters ei saanut Lobster boy:na sellaista kuraa, eöi kritiikkiä somesta päällensä kuin Witches - Kuka pelkää noitia -leffan uudelleen filmatisointi, jossa eritoten Anne Hathawayn hahmo. Vai muistanko miten haluan.
Tässä ei ollut mukana elokuvia joissa oli hyvä vammaisten presentaatio tekijöinä, käsikirjoittajina, näyttelijöinä, ja silti ristiriitaisessa taide-elokuvassa kuten Crispin Gloverin töissä.
"
Työryhmä
Rasoul Khorram (Kuvaaja), Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen (Käsikirjoittaja), Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen (Leikkaaja), Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen (Ohjaaja), Juuso Sintonen (Säveltäjä), Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen (Tekijä), Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen (Tuottaja), Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen (Äänisuunnittelu), Juuso Sintonen (Näyttelijä), Arts Promotion Centre Finland (Rahoittaja)
Genre
kokeellinen elokuva
Asiasanat
änkytys, esitykset, henkinen kasvu, katutaide, kiusaaminen, musiikki, nuoruus, vammaisuus, viestintä, yksinäisyys, zenbuddhalaisuus
Alkuperäinen nimi
My Whimsical Resonance
Tuotantomaat
Finland
Sunnuntain lyhytelokuvapäivässä nähtiin mm. Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimosen teos My Whimsical resonance (2021).
"KynnysKINO -elokuvatapahtumien pääjärjestäjä on Kynnys ry, vammaisten ihmisten perus- ja ihmisoikeusjärjestö. Kolmastoista KynnysKINO -elokuvatapahtuma on ennakoimattomien ja vaihtoehtoisten näkökulmien foorumi, joka tuo esille ihmismielen ja ruumiin laajoja ja yllätyksellisiä ulottuvuuksia. "
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.