Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

keskiviikko 21. syyskuuta 2022

Tv. Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story, 2022, Netflix minisarja, 1 kausi

Tv. Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story, 2022, Netflix minisarja, 1 kausi. Dahmer pärähti Netflixiin tänään 21.09.2022. Sarjamurhaaja Jeff Dahmerista on tehty hyvä sarjakuva Ystäväni Dahmer, siitä hyvä elokuva (Night Visions festareilla) ja nyt on tämän laatusarjan vuoro. Tosin vasta aloitin. 

Ekassa jaksossa alussa tulee ilmi ympäristö, amerikkalainen rasismi 90-luvun alussa, kun tummaihoiset naapurit vuoden verran valittavat valkoiselle poliisille, että naapurissa tapahtuu jotain hämärää. Ja siellä haisee kuvottavalle. Sarjamurhaaja Dahmer sai siis toimia vapaasti. Hän saalisti tummaihoisia nuoria miehiä gaybaareista, että ottaisi heistä valokuvia. Taidekuvia. 

Alussa tummaihoinen naapurin nainen katsoo uutisia, jossa valkoihoiset poliisit pahoinpitelevät tummaihoista kolleegaansa joka oli peitetehtävissä, ja pysäytetty vain etnisen profiloinnin takia.

 #sarjamurhaajakeissi voi siis kertoa montakin tarinaa yhteiskunnasta. 

Pääosassa Evan Peters jonka huomioin välittömästi kun American Horror Story alkoi, oliko 2012 maissa. Viimeksi hän oli parjaimmillaan Mare of Easttown-sarjassa, ansaitustikin palkittuna. Sarjan alku on nihilismiä mutta myös hedonismiä, ja helliä kosketuksia. Onneksi viimeisin uhri karkaa ja Dahmer jää kiinni. Mikä oli hänen lapsuutensa? 

Ohjelman luojat: Ryan Murphy, Ian Brennan Ensimmäinen jakso: 21. syyskuuta 2022.
 
Ryan Murphy tietää, mikä amerikkalaisia pelottaa.  
 
Poliisit ovat aiemmikin vierailleet, mutta eivät uskaltaneet tutkia kämppää, koska pelkäsivät outoja juttuja, tartuntaa (AIDS). Homofobiasta kertoo myös.. 

Kertoo myös naisvihasta, kuinka raskaana olevan naisen mt-ongelmia ei edes haluta selvittää, määrätään tukuttain lääkkeitä kun ei ole raskaana, ja kun on raskaana, eikä nauti siitä, eikä ole tasapainoinen, onnellinen, niin kaikki lääkkeet pitäisi jättää ottamatta mies-lääkärin neuvosta ottamatta. Miespuolinen lääkäri pitää sitä vain hormoneista johtuvana, ei pidä minään. 

Eläinrääkkäys. Kuinka ameriikassa pitää leikellä sammakoita, sikoja, pakollisena kouluaineena. 

Kuinka meille on kerrottu, että psykopaatti rääkkää aluksi pieniä eläimiä. Ovatko kaikki amerikkalaiset, koulun käyneet, psykopaatteja. 



Suosittelen katsottavaksi jakso per päivä, tai kaksi jaksoa, jotta kaikki alaviitteet ja kysymykset alkavat pyöriä. 

Hyytävä. Onnistunut. Sekä sipulinkuori-tekniikalla että lineaarisesti kerrottu, toteutettu. Näyttelijävalinnat onnistuneita. Osan jaksoista ohjannut Jennifer Lynch


Dahmer - Hirviö: Jeffrey Dahmerin tarina (TV-minisarja, 2022, alkup. nimi: Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story (2022)


Hyytävä musiikki:
Nick Cave (10 jaksoa, 2022)
Warren Ellis (10 jaksoa, 2022) 






Kirjoitin tästä 2021: Vihdoinkin lisää Penelope Ann Millerin leffoja ja sarjoja.
 
Myös Evan Peters istuu rolliin hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.