Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

torstai 5. tammikuuta 2023

Mukavaa, että Ruåtsissakin ollaan käpy selän alla, ihan kirjaimellisesti! Tumma sydän 1. kausi

Mukavaa, että Ruåtsissakin ollaan käpy selän alla, ihan kirjaimellisesti! Tumma sydän (2022) tv sarjan 1 kausi Hbo Maxilla. Tuttu Sundancesta. Ehkä. Mielellään Gustav Lindhiä seuraa. Sen metsän uumeniin... Miltei Roomeo ja Juulia -tarinassa.

Tämä olikin tämän blogin tuhannes kirjoitus ja kuvatus... 

Tumma sydän (2022), 1 kausi.  Vuoden 2022 Sundance- elokuvafestivaaleille valittu Tumma Sydän on viisiosainen psykologinen draamatrilleri, jossa rakkaus vanha perheriita ja nuori kiihkeä johtavat kohtalokkaaseen perhetragediaan. "

Jotenkin tuli mieleen Il Capitano, ja mitäs elokuvaa Sanna katsokaan! 

Tämä voi olla nordic noiria ja true crimea, mutta pääpaino on draamalla, tummalla psykologisella tarinalla, jota ei pilata, ja jonka kanssa ei juosta hädissään alimman aidan alta. 

Clara Christiansson Drake on Sanna Ljungqvist. Gustav Lindh on Marcus Tingström. Aliette Opheim on Tanja Thorell. Peter Andersson on Bengt Ljungqvist. 

Findancen artikkelin mukaan " Sarja perustuu Joakim Palmkvistin Hur man löser ett spaningsmord -kirjaan. Tarina kertoo vuonna 2012 tapahtuneesta Förlösan murhasta, jonka selvitti ruotsalainen yksityishenkilö. " 09.02.2022. 

Tumma sydän pyrähti vast´ikään Hbo Maxille. 

Raileri juutuupissa: 

22.1.2022 " TV-serien "Mörkt hjärta" är en psykologisk dramathriller i fem delar med Aliette Opheim, Gustav Lindh, Clara Christansson Drake och Peter Andersson i huvudrollerna. Serien handlar om hur en gammal släktfejd och ung himlastormande kärlek leder till en familjetragedi med dödlig utgång. "Mörkt hjärta" är inspirerad av verkliga händelser. Bakom serien ligger regissör Gustav Möller, manusförfattare Oskar Söderlund och produktionsbolaget FLX. Premiär på Discovery+ den 9 februari. "










Gustav Lindh oli pysäyttävä Rakkautta ja anarkiaa -festivaalin elokuvassa kielletystä rakkaudesta elokuvassa Queen of the Hearts. The Northman elokuvassa hän ikuisti johtajan huonon pojan, huonon perillisen, huonon häviäjän, huonon sankarin muotokuvan, prototyypin, joka on tuttu myös elokuvasta Gladiator. Aiemmin hän on näytellyt nordic nor sarjoissa eli skandidekkareissa kuten tv sarjoissa Maan povessa (Jordskott, (2015–2017) ja Nousuvesi (Springfloden, 2016–). Pidän kummastakin sarjasta, ja olen luultavasti nähnyt ne suoraan kun Ylelle ilmestyneet. Sitten myös ehkä toisenkin kerran. Kumpikin naisvetoisia, päähenkilöinään naisia. Ensimmäinen jopa yliluonnollinen tai spefi. Mutta kuitenkin kiinnostavia ja poikkeavia. Aikuisen naisen suru, ja kuinka nuori nainen on innokas poliisikokelas, ja haluaa selvittää vanhan mysteerin. 

Hänen muita töitään ja haastatteluja juutuupista:

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.