Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

tiistai 31. tammikuuta 2023

On aika katsoa Tim Burtonim luoman mainion sarjan WEDNESDAY vimpat jaksot

On aika katsoa Tim Burtonim luoman mainion sarjan WEDNESDAY vimpat jaksot ennen kuin Netflix loppuu... Kuinka tärkeä tämä sarja on ainutlaatuisille toisenlaisille omapäisille tytöille. Goottilainen sensibililiteetti, asenne, rakenneja estetiikka saavutettu. 

Vanhan Addams Family sitcomin ja popkulttuuriherkun sisin tavoitettu. Ei sitä epäiltykään. Kuinka nuoria nuoret ovat. Sarja on teinisarja ja samalla myös dekkari, muttei niinkään sitcom tilannekomediaa kuin ensin luulin. Sisäoppilaitos on sopivan gothic ja eerie. Ja onko vuoden 1991 leffasta näin paljon aikaa. Hienoa kuinka monta naisohjaajaa on! Siinä mielessä tv sarjat ja lyhytelokuvat ovat upeita, niissä on sitä diversiteettiä mikä uupuu blockbustereista miesten tarinoita miehistä möhkäle-elokuvissa. Kuinka mukavaa on kuulla eri ääniä, eri näkökulmia, tässäkin mm latino, vaikka ainahan Gomez on Gomez ollut.

Addamsin perhettä ts Perhe Addamia on ollut monena vuosikymmenenä eri versioita, Charles Addamsin sarjakuvasta lähtien tämä hullunkurinen goottilainen ja synkkä perhe tekee kaiken toisin kuin konservatiivinen, ahdasmielinen, poroporvarillinen tai juntti perusamerikkalainen perhe, mutta kuitenkin loppujen lopuksi, rakastaa ja kunnioittaa perheenjäseniään. 


⭐⭐⭐⭐

4/5 

Lajityypit: Fantasiaelokuva, Kauhukomedia, Coming-of-age-fiktio, Yliluonnollinen. 

Ohjelman luojat: Miles Millar, Alfred Gough. 

8,2/10 (253 936) imdb

"Älykäs, sarkastinen ja sisältä hieman kuollut Wednesday Addams tutkii murhasarjaa ja hankkii samalla uusia ystäviä – ja vihollisia – Kuunapäivän opistossa. "

Tässä Photolab ja ReFace äppien kautta omakuviani Wednesdaynä ja äitinään Morticiana. 

Morticia, äiti, 
ja hänen tyttärensä Wednesday 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.