Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

sunnuntai 17. heinäkuuta 2022

American Horror Story: Coven. Rämemeininkiä! New Orleansia! Poppy Z Brite, Anne Rice, True Detective, True Blood. 21.2.2015:

American Horror Story: Coven. Rämemeininkiä! New Orleansia! Poppy Z Brite, Anne Rice, True Detective, True Blood. Meill' on rämeellä noitia piiri ;)  21.2.2015:

Ja toissapnä katoin Bond-filkan: Elä ja anna toisten kuolla... hienoa New Orleans meininkiä. myös. Rämemeininki: Lousianaa, suistot ja New Orleans on taas kauhussa in: Poppy Z Briten ja Anne Ricen romaanien ja novellien (80-90-luvulla) lisäksi maagisena kehtona on tämä amerikan kolkka; niin True Detective, True Blood ja American Horror Story: Coven eli Noitapiiri sijaitsevat mukavasti suistolla. Bitchcraftia! Katsoin boxin kahtena päivänä, makea paketti, aiheena noituus ja teemoina naisen oikeudet, vapaudet ja rajoitukset. Sekä ikäsyrjintä, rasismi, orjuus, kidutus; itsensä löytäminen, suhteiden solmiminen, sukupolvien ketju; miten luottaa ihmiseen, kuinka hullaannuttavaa rakkaus tai himo on; voodoo, noituus, usko; uuden mahdollisuuden antaminen, kuuluisuus, palvonta, some... Puhumattakaan Stevie Nicks -hörhöilystä!

      
Elisabeth Bathory! Minotauruksia ja Keatsia! Käärmeitä ja krokotiilejä! Ed Gein. Zombieita! Intiaanien hautaumaita! Likaisia martineja! Stilettikorkoja! Gotiikkaa! Hienoja repliikkejä! Kaikki on ekstaattista. Noitien komeat mustat mekot, ja koko asustus ovat kunnianosoitus 70-luvun graafisille hatuille ja veistoksisille mekoille, ja saappaille... Tyylikästä.
     
Huumori on mustaa, noitien koti/koulu on valkoinen, miltei kuin Yoko Onon ja John Lennonin kartano, ja valoisa. Visuaalisesti kanssasisaria: Kissaihmisiä - Cat People 80-luvun versio, varsinkin hautausmaa, rämeet ja kreoli taloudenhoitaja, Evil Dead ja Stirba the werewolf bitch (ulvonta kakkonen). Musiikkielokuvien tyyliä á la Marilyn Manson ja David Bowie: Ashes to Ashes. Kalansilmäobjektiivi. Häxan - tuo ihana ja outo elokuva on tietty nähty ja sovitettu dokumentaarisiin vanhoihin filmipätkiin.. Film noir ja jazzin sensuaalisuus, saksofoni...
    
Vakavasti puhuen, Stevie Nicksin laulu saa kananlihalle, ja rasismista, orjuudesta siis amerikan historiasta muistuttaen - saa mascaran valumaan.


Sisältää juonipaljastuksia! Vihdoinkin naisnäyttelijöille upea tuotantokausi: Jessica Lange on varsinainen keisarinna, mutta saa vastaansa niin Frances Conroyn, Kathy Bakerin, Patti LuPonen kuin Angela Bassettin! Nuoret naiset tulevat mukavasti perässä, heistä myöhemmin lissää, kuten Sarah Paulson joka on kiinnittänyt huomiota sarjasta American Gothic lähtien, ja vasta nyt viime vuosina saanut kunnon rooleja, kuten Martha Marcy May Marlene...
     
Miehillekkin on huippurooleja: ihastuttava hirviö Denis O´Hare tekee tosi pervon roolin palvelijana, jolla ei ole kaikki ihan okei ullakolla, ja synkkäsilmäinen nuormies Evan Peters on niin ihana Kylenä - Tai Frankenkylenä. Tottahan toki unelmien mies kootaan osista jotka näyttävät Evan Petersiltä ;) Hänen ja Taissa Farmigan love storyä on taas hauska - ja kipeä - seurata, kuin Luhrmanin Rome plus Juliassa he tässä sarjassa näkevät toisensa ensiks jääveistoksen läpi.
     
Kuten naiset yleensä tekevät lehtileikkeistä unelmamiestä, osa sieltä toinen täältä, olen minäkin koonnut unelmien miestä tämän vuosituhannen ajan, mutta olen vasta käsissä: unelmieni mies omistaa Timothy Olyphantin käsistä elokuvasta Rockstar, jossa heppu on pukeutunut Steven Tyler / Nikki Sixx -tyyliin raidalliseen rikooseen - eikä se ole ruma! Eniweis, ihana Frankenstein -teema on aiheena, ja Kyle on hieno kunnianosoitus Andy Warholin Frankensteinille ja Rocky Horror Picture showlle, jossa kummassakin kursittiin kokoon kultaista miestä...


Denis O Hare on oikeassa elämässä sankari, ja suuri edelläkulkija. Valitettavasti hän on jo naimisissa ja puolinsonsa Hugo Redwoodin kera heillä on yksi lapsi. Käytännöllisellä tavalla hän ajaa homojen oikeuksia ja on näytellyt tietty teatterissa ja Milk elokuvassa. True Blood sarjassa hän vetää bravuuriroolin, ja American Horror tarinassa hän on ollut mukana joka kaudella, eritoten inhana lekurina, kuten myös elokuvassa Changeling - vaihdokas..
                      Muuala:
Marie Laveau wikissä 
Delphine LaLaurie wikissä
Coven wikia
lisää spoilereita / freakshow  Denis spoilaa



Poppy Z Brite on leppareitani: muita rämemeiningin railereita ja pätkiä: Tuoretta Sothern Gothic filkkaa näimme Night Visions festareilla valkokankaalta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.