Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

perjantai 22. huhtikuuta 2022

Night Visions festarin kolmas päivä 22.4.: NITRAM, Everything Everywhere All at Once, What Josiah Saw

Audiovisuaalista rapsaa Night Visions festarin kolmannesta päivästä 22.4.2022: Night Visions kolmas päivä, tässä taustat, ehkä joskus saan kirjoitettua mitä näin, koin, voitin... Tässä siis tunnelmat ennen esitystä vaikka voisi nämä lukea NV esittelysivulta, Letterboxdista ja IMDb:stä. Elonetistäkin. Night Visions Back to Basics festarin kolmas päivä on perjantai perjantai perjantai 22.4. Bio Rexin suurella valkokankaalla ainakin päräyttää, koskettaa, naurattaa ja kylmää teoksia tyyliin 15:30 Nitram 112 min 1/2. Ensimmäinen esitys siis. 




Klokkan 17:45 Everything Everywhere All at Once 138 min A. Ainoa ainoa ainoa näytös. 

Cinema Orionissa on 20:30 What Josiah Saw 120 min 2/2 V. Vieraita paikalla. Toinen esitys. 


Justin Kurzelin ohjaama NITRAM (Australia 2021), Rooleissa: Caleb Landry Jones, Judy Davis, Anthony LaPaglia, Essie Davis, Sean Keenan, Conrad Brandt. Kovaa joukkoa. 


Kurzelin edellinen näkemäni leffa THE HISTORY OF THE KELLY GANG oli Rakkautta ja anarkiaa festareilla leffa k9nka näin kahdesti, koska se oli 100% rakkautta ja anarkiaa, vetovoimainen ja vimmainen elämys, jossa itsekin teki mieli mekko päällä karauttaa tasangoilla hiilellä silmämeikkiä liioitellen... Toinen katsomiskerta tapahtui Whs Teatteri Unionissa, joka on Helsingin viehättävimpiä saleja katsoa kinkyä, piiskasarjaa, Max von Sydowia, festivaalielokuvia, harvinaisuuksia, kuraa ja kuratoitua, ja kaikkea siltå väliltä. Itse asiassa teatterinäytöksen peruuntui silloin, ja tuohon sai vielä lippuja. Mukava päätös festareille. 


Kalpea punatukkainen Caleb Landry Jones ei nyt huonoja rooleja ole tehnytkään, ja Cannesissa hänet tästä roolista palkittiinkin. Aina hänen tekemisensä kiinnostavat, herkkänä ja psykopaattina, jos pitää ihan ääripäihin mennä eikä miehille muita karsinoita löydy... 

Kuten leffat ja sarjat tyyliin Antiviral, The Last Exorcism, Byzantium, The Dead Don't Die, Twin Peaks 2017 ja Get out ainakin nyt genre-elokuvista, ja draamoissa ja blockbustereissa Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, X-Men: First Class, suurissa ja pienissä rooleissa No Country for Old Men, Breaking Bad. Ei pahoja. Oli joku elokuva josta en pitänyt kokonaisuutena suoratoistolta muttei nyt juututa siihen. 

Hän on "Nitram", oikeassa elämässä vuonna 1996 Tasmaniassa tapahtuneessa joukkomurhassa. Hänen oikeaa nimeään ei elokuvassa lausuta. Lukee jossain tiedoissa. 


Leffat valkokankaalla 43/2022: Nitram (Australia 2021) kuka saa tehdä taidetta, mistä aiheesta ja miten käsitellen, v 1996 joukkomurhaa. Mestarillisti, häiritsevästi, historiallisesti. Kurzelin tuoreimmassa Caleb Landry Jones ansaitusti Cannes-palkittu, valittu. Night Visions toi ja näytti. 

Äitiä näyttelee Judy Davis, eräitä lempparinäyttelijöitäni. Kun hän vetää jonkin roolin, en voi, tai voisi kuvitella tilalle ketään toista... Impromptu, The Dressmaker, Alaston lounas, Harry pala palalta, Gaudi Afternoon, Celebrity, Barton Fink, Marie Antoinette. Telkkarissa hän on ollut Judy Garland, Nancy Reagan, Golda Myerson/Meir, Hedda Hopper ja Ratched (2020) sarjassa Betsy Bucket, 8 episodissa.

Isää näyttelee Anthony LaPaglia, joka on tuttu roiston / poliisin rooleistaan, viimeksi valkokankaalla Night Visions festareilla joulukuussa 2021 kun John Landis vieraili, mm suosikkileffani Bloody Marie - viettelevä vampyyri kanssa. Muita töitä : Apua, vaimoni on teurastaja, Summer of Sam, Trees Lounge, Annabelle: Creation, ja telkkarissa The Twilight Zone 1986, Tales from the Crypt 1991, Swedish Dicks ja Ilman johtolankaa. En tiennyt, että hän on australialainen, luulin, että ilmiselvä amerikanitaliaano Nykistä. 

Mukana myös upea Essie Davis, joka Rakkautta ja anarkiaa festareilla oli sekä The history of the Kelly Gangissä äitinä sekä hyvin vapaana neiti Fisherinä loisteliaassa Miss Fisher & the Crypt of Tears seikkailussa, jossa unohtuu korona. Genre-elokuvista ja sarjoista ainakin The Babadook, Lambs of God, Game of Thrones, Sekä The Matrix Reloaded, The White Princess, Australia, Girl with a Pearl Earring. Hän on naimisissa ohjaajan kanssa, muttei se ole este...





Dan Kwan & Daniel Scheinert: Everything Everywhere All at Once (2022) oli niin kovassa hypessä ja hapessa, etten ensin ajatellut tätä nähdä. Mutta pikkuhiljaa tämäkin A24 tuotanto kiinnosti hulppeiden meemien, kuvien, klippien kautta. Elokuvaa voi tehdä myös mielikuvituksesta. Omastaan. 

Everything Everywhere All at Once leffan traileri valkokankaalta nähtynä näytti raikkaalta ja kekseliäältä, että sai ylipuhuttua hankkimaan piletin... Kuvissa pääkaksikko, scream queen ja final girl kohtaa hongkong-toimintapätkien sankarinaisen, useampiakin rinnakkuuksia tiedossa.... ko? 

Leffat valkokankaalla 44/2022: cinema: Dan Kwan & Daniel Scheinert: Everything Everywhere All at Once (2022) on kaikkea ja vähän sitäkin. Night Visions ennakossa ellei peräti pohjoismaiden ensi-illassa, kröhöm. Mielikuvituksen, elokuvan, perheen juhlaa, ilottelua. Kilvoitteluakin.

Kyllä on käänteitä ja vääntöjä. Vuoden harvinaisin anustappi-taistelukoreografia. Komediallinen skifi ja aasialainen, kiinalainen toimintapätkä.


Rooleissa: Michelle Yeoh, Stephanie Hsu, Ke Huy Quan, James Hong, Jamie Lee Curtis, Tallie Medel, Jenny Slate. Katsokaa nyt, millainen plari: Vai hetkinen, oliko tämä avioerohakemukseni?
Elokuvan IG-tililtä kaksi ylintä kuvaa, alla internetistä. Kaikkialta... 




Vincent Grashaw: What Josiah Saw (USA 2021) Käsikirjoitus: Robert Alan Dilts, Rooleissa: Robert Patrick, Nick Stahl, Scott Haze, Kelli Garner, Tony Hale, Jake Weber. 

Elokuvassa on useampaa starbaa.... Jake Weber pienessä sivuroolissa tekee type castingiään murtavan roolin, ja onkin rikollispomo, macho, tatuoitu, järkäle. Kun olen tottunut, että hän on Näkijän tasa-arvoinen puoliso. 

Pitkästä aikaa Nick Stahl, olen jo kaivannutkin, vaikka Carnivàle ja Sin City tuntuivat muistuttavan minulle takaraivossa mihin suuntaan tämä elokuva kulkisi

Robert Patrick veti Peacemakerissa tammikuussa niin inhan rasistisen natsi-isän roolin, joka vihasi ja inhosi poikansa glamrockin ja metallin pitkätukkaisia ja kireähousuisia uroouta ja poikansa mahdollista biseksuaalisuutta, nössöyttä. 

Monin paikoin rankkaa, mutta nämä valinnat, mitä kuvataan, ja mitä jätetään sanomatta...

Psykologista kauhua odotettavissa tällingeissä länkkärit ja American Gothic. Hanko kädessä tässä navetan suulla jo odotellaan. No ei vaiskaan. Vielä.

Isän rooliin oli tarkoitus ensin legenda Michael Parks kiinnittää, hän innostui, hän uskalsi, mutta menehtyi sitten.



Ohjaaja Vincent Grashaw leffansa What Josiah Saw (USA 2021) jälkeen Cinema Orionissa kertoi lokaatiosta, talon löytämisestä. https://t.co/LsMxcfD56w 
 
Elokuvassa oli useampaa starbaa, Nick Stahl on mukava nähdä pitkästä aikaa, vaikka Carnivàle ja Sin City tuntuivat muistuttavan minulle takaraivossa mihin suuntaan tämä elokuva kulkisi https://t.co/ndZPkcA33I 
 
Robert Patrick veti Peacemakerissa tammikuussa niin inhan rasistisen natsi-isän roolin, joka vihasi ja inhosi poikansa glamrockin & metallin pitkätukkaisia ja kireähousuisia urooita, ja poikansa mahdollista biseksuaalisuutta, nössöyttä. Tässäkin kova rooli. 
22.04.2022.: videoklippejä Q & A -häppeningistä leffan jälkeen cinema Orionista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.