Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

perjantai 22. huhtikuuta 2022

Night Visions festarin neljäs päivä 23.4. rapsantynkää ja audiovisuaalista herkuttelua

Night Visions festarin neljäs päivä 23.4. Woodlands Dark and Days Bewitched on vähintäänkin kiinnostava ja kaivattu dokumenttielokuva folk horrorista, folk-kauhusta. Vaikka joka toinen on ladannut juutuupiin omat selityksensä mitä folk horror on, ja ei ole, niin mukavaa odottaa myös kuratoitua pitkää ja kenties rönsyilevää dokua.


Cinema Orion 12:45 Woodlands Dark and Days Bewitched 194 min A 

16:15 Upurga 85 min 2/2 V 

18:45 KINOKONSERTTI Häxan feat. Veli-Matti ”Läjä” Äijälä 106 min A 

21:00 Shivers 87 min A V 





Woodlands Dark and Days Bewitched on vähintäänkin kiinnostava ja kaivattu dokumenttielokuva folk horrorista. Vaikka joka toinen on ladannut juutuupiin omat selityksensä mitä folk horror on, ja ei ole, niin mukavaa odottaa myös kuratoitua pitkää ja kenties rönsyilevää dokua.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Kier-La Janisse. USA 2021.

Kuvaus: Sarah Appleton, Jacqueline Castel, Neil Edwards, Michael Felsher, Jarret Gahan, Laird Jimenez, Jim Kunz, Iain Marcks, Keth Pendred, Elle Schneider, Jonathan Zaurin

Musiikki: Jim Williams

Kieli: Englanti, Portugali

Tekstitys: Suomi, Englanti

Mukana: Piers Haggard, Lawrence Gordon Clark, Alice Lowe, Robert Eggers, Jonathan Rigby, Alexandra Heller-Nicholas, Mitch Horowitz, Maisha Wester, Robin Hardy. 

Woodlands Dark and Days Bewitched
Uhrijuhla 
 



Ugis Olte: Upurga (Latvia 2021)  Käsikirjoitus: Ugis Olte, Bojana Babic, Lucas Abrahão Tuotanto: Uldis Cekulis Kuvaus: Valdis Celmins Musiikki: Reinis Sejans Rooleissa: Igors Selegovskis, Inga Tropa, Rihards Sniegs, Elvita Ragovska, Morten Traavik, Reinis Boters Kieli: Latvia





Häxan feat. Veli-Matti ”Läjä” Äijälä / Benjamin Christensen. Ruotsi / Tanska 1922 Ikäraja: 12 Kesto: 106 min Ohjaus ja käsikirjoitus: Benjamin Christensen Kuvaus: Johan Ankerstjerne Musiikki: Veli-Matti ”Läjä” Äijälä Rooleissa: Maren Pedersen, Clara Pontoppidan, Elith Pio, Oscar Stribolt, Tora Teje, John Andersen, Benjamin Christensen Kieli: Ruotsi Tekstitys: Englanti Formaatti: DCP


Sata vuotta sitten...
Viimeksi näin tämän mykkäklassikon Mara Ballsin säestämänä hlloweenin aikaan Kino Reginassa. Nyt on vuorossa Läjän versio.

Seuraavaksi sitten Häxan. Säestäjänä Läjä. Night Visions Back to Basics festari cinema Orionissa 23.04.2022. 

Itse asiassa 34. folk horror kokenus: aika lailla folk kauhua piti sisälläään NV kinokonsertti Häxan feat. Veli-Matti ”Läjä” Äijälä. Hypnoottinen, meditatiivinen, häiriintynyt, myötätuntoinen kokemus. Elokuvateatteri Orionissa. Edellisen kerran mykkäfilmiä säesti Mara Balls eräämä Halloweenina Kino Reginassa.


Seuraavaksi sitten Häxan. Säestäjänä Läjä.
Night Visions Back to Basics festari cinema Orionissa 23.04.2022. 


Seuraavaksi sitten Night Visions -kunniavieras Lynn Lowry cinema Orionissa 24.04.2022. 

Shivers / David Cronenberg. Kanada 1975
Ikäraja: 18
Kesto: 87 min
Ohjaus ja käsikirjoitus: David Cronenberg
Tuotanto: Ivan Reitman
Kuvaus: Robert Saad
Rooleissa: Paul Hampton, Joe Silver, Lynn Lowry, Susan Petrie, Barbara Steele
Kieli: Englanti
Tekstitys: Suomi, Ruotsi
Formaatti: 35 mm

Body horroria, kehokauhua.







Illan päätti minulle, logistisista ja loogisista syistä ja tietenkin Joel Fryn vuoksi In the Earth. Folk horroria




Tänään näin folkhorror-elokuvia valkokankaalta neljä kappaletta aamupäivästä lähtien. Sopivasti tulin kotiin sitten jänisten kera. Ensimmäinen jänis näkyi kun jäin 1. bussista, toinen kotiin saapuessa. Eli pillit on pussitettu ja Pullit pissitetty, kiitoksia Night Visions taaskin








Sosialistisesta mediastani: 


 Night Visions -kunniavieras Lynn Lowry oli eilen Shivers-leffan vietaana. Seksistisesti alkanut loiselokuva jossa vain miehet ovat ammateissa ja naiset vain riisuvat itseään, itkevät ja tukevat tylsiä ja poissaolevia miehiä, muuttuu Lowryn hahmon muututtua miltei merenneidoksi..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.