Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

perjantai 1. huhtikuuta 2022

muistoja 2015: Liisa Ihmemaassa, 1985: Telly Savalas laulaa irvikissana!

muistoja 2015: Liisa Ihmemaassa, 1985: Telly Savalas laulaa irvikissana!   Martha Raye on yhtä mainio kuin Siniparrassa, jossa oli tärähtänyt
vulgääri. Muutenkin suuria tähtiä vilisee. Onpa feikki elokuva tai onkohan tämä minisarja. Liisa on lapsi joka lässyttää amerikkalaisittain, ja juttu kulkee niin hitaasti, että karsia olisi saanut, varsinkin alussa, uskotaan, että kakku ja juomapullo vaikuttaa siihen tulleeko suureks taikka pieneks. Näyttelijäkaarti on huimaava! Milti jokaisella on ollut oma show telkkarissa ammoisina aikoina. Tyypit hölmöilee dodojen ja pupujen pörröpuvuissa kankeissa, ja tunnelma on kuin Monkees ja Beatles -hölmöilyissä paitsi tässä ei pikakelauksella, mukana keinokilpikonnana Ringo Starr! Musiikki sopisi myös Danny Elfmannille, Sammy Davis Jr räppää ja svengaa, vesipiippua poltellaan, Shelley Winters kujertaa, mutta punainen kuningatar on mainio, hänen vaikutus näkyy suoraan Tru Bloodin Pamissa!
     2000-luvun verisossa Tim Burton on valovuosien päässä, ja hänen ratkaisunsa uudehkossa Liisassa on tietty nerokkaita ja raikkaita, kuten aina. Burtonilla hienoja viittauksia: valkoinen kuningatar epäilee että hullu sisarensa punainen kunigatar valtavine päineen kärsii kasvaimesta - tässä taitaa olla selkeä viittaus Ulrike Meinhofiin.

Alice in Wonderland (TV elokuva 1985) - IMDb
Liisa Ihmemaassa, 1985: Telly Savalas laulaa irvikissana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.