Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Kylläpäz on jännä viides jakso! Silta kausi 4, jakso 5/8

Katsoin tämän  etukäteen Yle Areenasta kun illalla piti jännittää demokraattisia pressanvaaleja. Kauden alussa Saga virui vankilassa, selkä köyryssä jo laitostuneena, kaukana normaalielämästä ja omista turvallisista rutiineistaan, sinnikkyydestä, vapaudesta, rohkeudesta puhua totta miellyttämättä toista mutta myös työnarkomaanisuudestaan... Jakso antoi paljon erinäisiä polkuja ja sotkuisia lankavyyhtejä. Katsojan pitää arvailla pahemman kerran. Hyvin tärkeä on tarina väkivaltaisesta äijästä, miehestä, isästä, aviopuolisosta joka terrorisoi paennutta perhettä lähestyniskiellon jälkeenkin.

Tämä yksi sivujuonne. Että perheen pojan nimi ja kuva julkaistu kerta verkkolehdessä ja ollut näytillä tunnin ajan - kiellosta huolimatta - saa aikaan, että väkivaltainen isä löytää piilossa olevat. Pitääkö koulua taas vaihtaa?

Miten voi pysyä turvassa ja incognito nykyaikana kun koululaisetkin ovat paljon somessa. Ja kuinka paljon julkaistaan kuvia tapahtumista ja kilpailuista mm kouluissa.

Yksi juonne on tyhmien ja inhottavien poliisien rasismi ja homofobia.

Mitkä ovat Henrikin näyt? Onko hänellä kuudes aisti, painostava syyllisyys vai johtuuko harhat pilleripurkista? Miksi pitäisi päästää irti menneestä, toivosta?

Aspergernainen ja sankari Saga Norén. Kylläpä on haikeaa, kun sarja loppuu. Kohta.



Kylläpäz on jännä viides jakso! Silta kausi 4, jakso 5/8
Kylläpäz on jännä viides jakso! #Silta kausi 4, jakso 5/8. Kauden alussa Saga virui vankilassa, selkä köyryssä jo laitostuneena, kaukana normaalielämästä ja omista turvallisista rutiineistaan, sinnikkyydestä, vapaudesta, rohkeudesta puhua totta miellyttämättä toista mutta myös työnarkomaanisuudestaan... Jakso antoi paljon erinäisiä polkuja ja sotkuisia lankavyyhtejä. Katsojan pitää arvailla pahemman kerran. Hyvin tärkeä on tarina väkivaltaisesta äijästä, miehestä, isästä, aviopuolisosta joka terrorisoi paennutta perhettä lähestyniskiellon jälkeenkin. Tämä yksi sivujuonne. Että oerheen pojan nimi ja kuva julkaistu kerta viikkolehdessä ja ollut näytillä tunnin ajan - kiellosta huolimatta - saa aikaan, että väkivaltainen isä löytää piilossa olevat. Pitääkö koulua taas vaihtaa?
Henkilön Satu Ylävaara (@satuylavaaraphotography) jakama julkaisu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.