Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

maanantai 18. lokakuuta 2021

Friikkishow eli Ei heikkohermosille! Ihmistikkatauluja! Ihmissusia! Burleskia! Sirpaleilla kävelyä! Sirpaleiden syöntiä! Neulalla lävistettyä ihoa! Tässä kuvia mainiosta peace & Love festivaalista Ruåtsin Borlängestä, tuolta Taalainmaalta

Ei heikkohermosille! Ihmistikkatauluja! Ihmissusia! Burleskia! Sirpaleilla kävelyä! Sirpaleiden syöntiä! Neulalla lävistettyä ihoa! Tässä kuvia mainiosta peace & Love festivaalista Ruåtsin Borlängestä, noin 04.07.2011 tuolta Taalainmaalta, missä kasvaa oranssisia puuheppoja! Syy miksi tällaiset rakkauden ja rauhan ja ennenkaikkea suvaitsevaisuuden festivaaleja järjestettiin alun perinkin oli alueen viharikokset vai miten sen sanoisi. Levotonta ja ahgasmielistä ilmapiiriä. Valtavan suuriksi levinneet festarit ovat tuoneet silmäkarkiksi ja korvia hemmotellen mm eiintyjiä kuten Sex Pistols, D-A-D, Ziggy Marley, Waterboys, Bob Dylan, Kim Wilde... Lista on kova ja lavea. Michael Monroe on tainut olla joka vuosi ensin Hanoi Rocksin, sitten Michael Monroe [bandin] muodossa, mukavaa! Myös bändi Crash Nomada on esiintynyt joka vuosi, soittaen rempseää mustalaispunkkia. Esiintyjinä on ollut myös monenlaista poikkitaiteilijaa... 
Hellzapoppin - a sideshow revue - greatest show in hell. Esitys oli sideshow, mikä ennen muinoin oli sitä pääshowta kiinnostavampi, jännempi, undergroundimpi, vähempi valtavirtaa. Tämä esitys kiersi kesän festivaaleille, niin kuin bänditkin. Vaikkei nyt voi vetää rajaa esiintyjien ja yleisön välillä. Yleensä esiintyjä osaa enemmän, paremmin tai tykimmin kuin yleisö, ja saa siitä rahaa. Jonka yleisö maksaa. Osa show:n esityksistä on jo osa alakulttuuria, sadomasokismissa. Samalla hyvin primitiivistä ja vanhaa, samalla oikein tuoretta, joka eroaa pukupellejen kynitystä arjesta. 

Mitä friikkiys on? Minulle friikkkishow, freak show, tivolin ja sirkuksen side show ovat kauniita ja reippaita, ennen kaikkea valokuvauksellisia ihmisiä, jotka menevät pitemmälle. Diane Arbus kuvasi kauniita ihmisiä, kiehtovia ihmisiä. Mikä on syntymäfriikki, mikä harrasteensa myötä friikahtanut? Tuo taito, erikoisuus tai sinnikkyys pitää hänet lavalla ja meidän maksamaan lipusta. Tosin raja yleisön ja esiintyjän välillä on huisin ohut. John Waters sanoi viime lokakuussa (2012), että nyt pitäisi maksaa, että näkee miehen, joka ei ole tatuoitu. Jokseenkin noin. Kun ennen muinoin friikkishowta tai seideshow esityksiä oli tivolien lisäksi huvituksena kaupungeissa joissa oli pierit, nuo rannikkokaupunkien katetut laiturit, jonka varrella virran oli kaikenlaista menoa kaupan...

Chuy the Wolf Boy
Zamora the Torture King 

Hauskaa on tv:ssä esitetyt temput joita mainostetaan: Älä yritä tätä kotona! No missäs sitten esiintyjät aloittavat harjoittelemisen? Tuskin kaikki ovat aloittaneet vauvasirkuksesta? Joka on kuitenkin aika uusi, huhtikuun lopulla 2013 esitelty lappilainen kiva ilmiö. Lapissa juhannusjuhlilla joskus ennen muinoin (keisariajan jälkeen kuitenkin) ohjelmanaumerona oli aito n(-sana). Ihminen, joka ei tehnyt mitään temppuja, vain oli. Pällisteltävänä. Toisaalta - saamelaisia on rahdattu pariisin maailmannäyttelyyn 1899 about, " aito villi pohjoisesta" taisi olla termi. 

Friikki on siis joku joka on "muut" eikä "me". One of us, one of us... Tod Browningin huipea ja humaani Freaks elokuva 1932 vuodelta. 

 Ihmissusi / susipoika Chuy the Wolf Boy esiintyi myös tässä rempassa, ja myös Turbonegron viideolla. Chuy käyttää myös friikkiyttä foorumina kertoa Hypertrichosis -syndroomasta. Muistaakseni C.S.I.ssa oli harvinaista eli kaunis jakso jossa oli Hypertrichosis -tyttö. Huisin ujo. inhoan c.s.i.n jaksoja jossa gootit, vampyyrit, verenimijät, saatananpalvojat ja sadomasokistit, niputetaan samaan ryhmään, teineiksi tai häiriintyneiksi. Taitaa kirjoittajia jo ikä painaa.

Hellzapoppin greatest show in hell @ peace love festival, 4. heinäkuuta 2011

Nykyajan friikkisirkuksessa esiintyjät ovat omasta tahdostaan, omista motiiveistaan, omasta halustaan. Samoin yleisö. Ei ole kukaan hirviö sirkustirehtööri joka piiskaa esiintymään nöyryttävästi. Välttämättä. 

Chuy the Wolf Boy esiintyi Turbonegron videolla. (performed in Turbonegro´s video "Sell Your Body (To the Night)" , and Hank von Helvete was playing in this same stage a day earlier.. ) Ja Hank von Helvete esiintyi tällä samaisella lavalla aiemmin. " My name is Jesus Fajardo Aceves, My nickname is "Chuy," but not because people think I look like Chubbacca from Star Wars, but because Chuy is a nickname for "Jesus." I was born in Loreto, Zacatecas, Mexico. I am 30 years old. And I have a condition called Hypertrichosis or The Werewolf Syndrome. "

ja tuubissa:

ja tuubissa:
 
Turbonegro - "Sell Your Body (To the Night)" .
" A man known as 'Wolf Boy' because of a rare condition that gives him hair all over his face will perform at a 'freak show' in the UK. Wolf Boy Jesus 'Chuy' Aceves, from Mexico joins the new Circus of Horrors Show at Wookey Hole in Somerset today and tomorrow for its Halloween special, which will then tour Europe. Jesus has a condition known as Hyper Trichosis, which affects very few people in the world. He is the first Wolf Boy to set foot in Great Britain for 30 years and his arrival has been a closely guarded secret. The Circus of Horrors reached the finals of Britain's Got Talent last year. Judge Simon Cowell said: 'I loved it and I'm sure the royal family would love to watch this', while David Hasselhof added: 'Fantastic, that's what I call entertainment'. The self proclaimed freak show, which has a Berlin in the 1920s theme, brands itself as 'hair-raising entertainment and bloodthirsty burlesque'. It is famous for its gruesome stunts, including Garry Stretch and his record-breaking elastic skin, contortionists, acrobats and The Dwarf Demon Dan, who had to have surgery to remove a vacuum cleaner hose after he tried to drag the appliance with his genitals during a 2007 show. The show's website proclaims: 'If Quentin Tarantino had directed Cirque Du Soleil then you would be only half way there.' A total of 24 people in the football fan's family have the condition, with varying degrees of severity, inlcuding his sister Lili and his cousins Danny and Larry. His daughter daughter Carla is one of them. "


    


 
.Zamora the Torture King with skewers . 

Tässä nämä kaikki ihanassa Peace and Love festivaalissa esiintyneet friikit, luovat taiteilijat, jotka vielä jaksavat kiertää maailmaa..  kuinka Brightonissa ja vaikkapa Boarwalk Empire sarjan kaupungissa rapakon takana on katetut laiturit rannalle huvikeskuksineen. Juuri Coney Islandin friikit ovat esillä ainakin vuodelta 1940 juutuubissa. Alla myös muita friikkejä:

   

1940's Coney Island Freak Show . Totally Vintage!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.