Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

maanantai 4. joulukuuta 2023

Tv sarjat. Aivan loco ja villinä! Kiitos elämä (2023) Komedia, Yle Areenassa 04.12.2023

Tv sarjat. Kiitos elämä (2023) Komedia, Yle Areenassa 04.12.2023. 

Vihdoinkin

Minulle sopivaa 

Aivan loco ja villinä! 

Nolojen tilanteiden nainen 

Sara Paasikoski on mainio pääosassa kiitäessä liitäessä glamourin, kokkelin, performanssien, pileiden, ulosoton, pikavippien jne maailmassa.  Mikä on nykyinen taidekenttä. Välillä menee sarjakuvaksi. Popkulttuurin viittauksia on mm Kellopeliappelsiini. 

Vakavammin mm taiteilijan toimeentulo ja oikeudet.

Tarpeeksi kreisi ja queer. Ironinen. 

Kun 1990-luvulla Todella upeeta ja kotimainen Double Trouble (1998) virkistivät komediakenttää, jossa naiset olivat tekijöinä ja välittäjinä, niin se oli virkistävää, vihdoinkin. 

Tämä sarja on sopivan mittainen - vartin jaksoissa. Ei ehdi kyllästyä. Komedia on laji mutta muissakin genreissä kuljetaan. 

Viittauksia voi olla Kaikki Eevasta -leffaan ja Amadeukseen. Kateus kun toiset saavat mahdollisuuksia, sukseeta, keikkoja, hypeä. Toisaalta mitä tehdä kun sun kaveri varastaa sun biisin omiin nimiinsä, ja saa sukseeta ja huutaa onnesta hurauttaessaan ohi avoauton katolta, talvella. Millainen musapisnes on naiselle. Miten setviä pyramidihuijauksesta. Mitä moraalia on ns. autofiktiivisessä näyttelyssä, joka kertoo tyttöystävän pohjallaolosta. 


Teatterissa olen nähnyt : Armageddon (2022) ohj. Sara Melleri, Sonya Lindfors, Elina  Pirinen (Espoon kaupunginteatteri/Kansainvälinen teatteri), Liikunnan ilot (2020) ohj. Joel Härkönen (teatteri Takomo) 

Niki Rautén myös mainio sivuroolissa. Hänet olen nähnyt teattissa mm musikaaleissa Priscilla - Aavikon kuningatar (2022) ja Rakas Evan Hansen (2023). 


KÄSIKIRJOITUS: MALIN NYQVIST & MILLA PELKONEN, OHJAUS: MALIN NYQVIST & MILLA PELKONEN, Tekele Productions Oy, LEVITTÄJÄ: YLE

#kiitoselämä #tvsarjat #tvsarjat2023 #tvsarja2023 #tvsarja #yleareena #yleareenassa #yleareena2023 #kotimainen #kotimaisetsarjat #kotimainensarja 

" Ulosoton piinaama, rahaton ja asunnoton dj Emilia majailee lähiökerrostalon pannuhuoneessa, eikä myönnä ongelmiaan. Bestis Pupsi koettaa tukea, vaikka seilaakin trendien aalloilla välillä harhaan. "

" Kiitos elämä on värikylläinen, rosoinen ja groteski komedia burnoutista. Ulosoton piinaama, rahaton ja asunnoton dj Emilia majailee lähiökerrostalon pannuhuoneessa, eikä myönnä ongelmiaan – itselleen tai muille.

Emilian uskollinen bestis Pupsi koettaa tukea, mutta vaihtuvien trendien aallot meinaavat kaapata Pupsin välillä mukaansa. Emilian serkku Maria elää omassa menestyskuplassaan eikä huomaa miten hänen poikansa, 10-vuotias bisneshai Poseidon upottaa Emilian aina vain syvemmälle sijoitussuohon. Epäselvää on sekin, onko Ibiza-Erica mitä sanoo olevansa.

Kulissielämän ylläpitäminen alkaa käydä Emilian voimille. Ekofasistisen lahkon kasvatti Kivi tarjoaa Emilialle yllättävän mahdollisuuden: rapduo Jung Genius saattaa olla poispääsy kaikista huolista. Taivas tai totaalinen katastrofi on yhden biisin päässä.

Yhteistyössä: YLE "

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.