Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

tiistai 24. marraskuuta 2020

Piiskasarja eteni toiseen osaan: Alain Robbe-Grillet/ Trans-Europ-Express

Alain Robbe-Grillet: TRANS-EUROP-EXPRESS – PIKAJUNA (Trans-Europ-Express, 1966, 35mm) oli marraskuun 18. elokuva valkokankaalla WHS Teatteri Unionissa 24.11. Fetissielokuvien piiskasarja - vain harvoille ja valituille helsingin taide-elämässä, jota kuritetaan toden teolla. 

Alainin puoliso  Catherine Robbe-Grillet on minulle tutumpi domina elokuvasta Seremonia, joka näkyi muinoin Areenassa. Catherine näytteli myös  Trans-Europ-Expressissä, mutta kynä kädessä ja vaatteet päällä. 

Vielä vuonna 2011 mm sidontaa ja fetissejä harrastava ihminen luokiteltiin sairaaksi. 

Paljon tähän voisi vielä kirjoittaa, mutta ehkä joku kaunis päivä. 

Sadomasokistisen sidontaa sisältävän metaelokuvan päähenkilö on kurkkuun asti napitettu, kravaatin kiristämä tympeä mies, joka liehuu popliinitakki päällä agenttijännärin junissa, kokkelia pakaaseissaan. Ja sitten köyttää naisen messinkisängyn tolppiin. 

Vielä vuonna 2011 sidonta ja fetissit luokiteltiin sairauksiksi.

Elokuvassa on rumia ja vanhoja miehiä tiukasti puettuja kaikki. Vein naiset ovat kauniita, laihoja, nuoria, alasti, sidottuina, eikä johtajina, eikä elokuvan käsikirjoittajina, eikä ohjaajina.

Miten Ranskasta tai ranskalaisesta elokuvasta löytyykin näin huonoja miehiä, vaikka heiltä olemme saaneet Robert Hosseinin, Pierre Clementin, Johnny Hallydayn, Gérard Philipe, Claude Giraud, Giuliano Gemma....

#piiskasarja







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.