Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

torstai 26. toukokuuta 2022

Tv sarjat toukokuussa 2022: Requiem, Partisan

Tv sarjat toukokuu 2022:

Mindhunter 2. kausi jaksot - 6. Kaikki katsottu. 

Haunting on the Hill House katsottu minisarja, kauhuantologia. 26.05.2022. 

Haunting of Bly Manor aloitin 26.05.2022

Requiem, 1. kausi, Netflix, jaksot 1,2, kaikki. 

Partisan 1 kausi aloitettu 

Stranger Things 4. sesonki pärähti eetteriin 27.05.2022 





The Haunting of Bly Manor (2020) goottilainen draama, kauhu, romaanisovitus, ‧1 kausi. Netflix. 

Kummitustalojen antologian toisessa osasa ollaan Henry Jamesin tarinassa, tai tarinoissa. 

Osa tekijöitä ja näyttelijöitä on samoja kuin ykkösosassa mutta tarina on ihan eri. Samoin hahmot, ja ajanjakso.

Tarinan sisällä kerrotaan kummitustarinaa, jossa Enklannissa avautuu paikka aupairille, amerikkalaiselle tytölle, joka rakastaa seutua. Hän kaitsee tyttöä, Floraa ja poikaa, Milesiä. Flora juttelee mukavia jo ensalkuun, ja esittelee taloa. Mutta kylpyhuoneessa tyttö näkee ehkä kummituksen, muttei peljästy. Lasten vanhemmat ovat kuolleet. Talossa on vain kaksi työntekijää, taloudenhoitaja ja kokki. Ja puutarhuri.

Poikakoulussa hihhuli opettaa liperit tiukilla. Kuulostaa Dostojevskin Riivaajat romaanilta. Siat ja demonit. Miksi hihhulit puhuvst lapsille demoneista ollenkaan. Miksi koulussa edes on hihhuleita "opettajina". 

26.05.2022 aloitin.

Luoja Mike Flanagan. 

Pääosassa Victoria Pedretti, Oliver Jackson-Cohen, Amelia Eve, T'Nia Miller, Rahul Kohli, Tahirah Sharif, Amelie Bea Smith, Benjamin Evan Ainsworth, Henry Thomas.



The Haunting of Hill House (2018) kauhusarja, draama. 1 kausi. Pelottavan kirjailijan Shirley Jacksonin romaaniin perustuva minisarja tai yksikautinen sarja Netflixistä. Aloitin. 25.05.2022.

Ensimmäinen lukemani Shirley Jacksonin suomennettu teksti oli hyytävä novelli Arpajaiset. 1990-luvun antologiassa. Paljon hänen kirjojaan löytyy englanniksi sähkö- ja äänikirjoina. Suomeksi ostin omaksi Tämä linna on aina ollut meidän. Festareilla valkokankaalla ja Yle Teenalla ja Areenassa oli hieno ja hyytävä elokuva Shirley, joka pohjautui, persoonallisesti, ja sadistisen psykologisesti Shirleyn kirjailijan elämään mielikuvitukseen, persoonaan.

Tämän sarjan on kehittänyt ja ohjannut Mike Flanagan.

Alkuteos: Shirley Jackson: The Haunting of Hill House, 1959.

Carla Gugino on Olivia Crain. Elizabeth Reaser on Shirley Crain Harris. Henry Thomas on Hugh Crain. Annabeth Gish on Rouva Dudley. 

Victoria Pedretti on Eleanor ”Nell” Crain Vance tässä sarjassa The Haunting of Hill House (2018). 

Ja Danielle ”Dani” Clayton tv sarjassa The Haunting of Bly Manor, 2020. 

Kahdessa aikatasossa liikkuva kummitustarina. 

The Haunting-antologiasarja Netflixissä halloweenin aikaan julkaistu, 12.10.2018 alkaen. Toinen kausi The Haunting of Bly Manor julkaistiin niin ikkään halloween-kaudlela 9.10.2020.

Toukokuuta on kulunut vasta 9 päivää, niin kaksi sarjaa kesken / aloitettu. 




Requiem. Minisarja vuodelta 2018, tehtiin vain yksi kausi. Mysteeri, jännäri, draama. Koska Joel Fry on messissä. Vaikkei ole pääosassa, vaan ensimmäinen jakso on nimeltään Matilda, pääosassa saman niminen sellisti. (äskön katsoin myös sellisti-naista leffassa Metal Lords) 

Persoonallisen näköinen nainen, otsatukka ja kajal, huippumuusikko elää vapaan sinkun heteroelämää, hoidot vaihtuvat, ja haluavat tehdä aamuisin hollamdaise-kastiketta brunssille, eikä häipyä. Luotettava ystävä (Joel Fry) kuuntelee ja kannustaa, työssäkin. Matildan äiti on ihan nornaali, kunnes suuren konserton alkaessa tulee yllättäen konserttitalon takaovelle oudosti käyttäytyen, ruusupuketti kädessään. Ja tapahtuu hirveitä. 

Kartanoromantiikkaa ja gotiikkaa, unia, aaveita, kenties. Yliluonnollinen, kumma, traumat. 




Mennyttä:

Tv sarjat 2022: huhtikuu

Herrasmiesliiga 3s, kaikki jaksot, oma dvd. 

Salainen agentti Harry Palmer (2022) Yle, aloitin. 

Vikings 3s, 7e. Uudelleen katselussa koska Linus Roache, Lothaire Bluteau, Gustaf Skarsgård, Kevin Durand ja tietysti Katheryn Winnick. 

Moon Knight 6/6, 5/6, 4/6, 3/6 

Viideskin jakso pärähti eetteriin. 

Neljäs jakso pärähti eetteriin #MoonKnightu, mtta ehtiikö tässä ja kahdessa seuraavassa maailma / maailman parantaa, pysäyttää, selittää. Jännite pysyy kun jaksot ovat suht lyhyitä, ja pehmeitä arvoja edustava epävarma tavis Steven on raikas tuulahdus supersankarieepoksissa  https://t.co/NQWlrRmpu0

Tv. Paul Schraderin uusimpien elokuvien päähenkilöt Oscar Isaac (dissosiatiivisen identiteettihäiriön omaava nörtti britti, nimi ei jää työkavereidenkaan mieleen) ja Ethan Hawke (kulttijohtaja, skarabeen varastaja) kohtaavat Moon Knight'ssa.

Jakso omistettu Gaspard Ullielille

Onko paha paikka? No on. Paha paikka, 2. kausi, Yle Areena. Rikossarja..(The Bay. Käsikirjoitus: Daragh Carville. Ohjaus: Lee Haven-Jones ja Robert Quinn. Tuotanto: Tall Story Pictures, ITV, Britannia, 2019.) Ykköskauden näin aiemmin. 

Hollington Drive, S1. Britannia, 2021, Yle Areena, rikossarja. Upeat naiset sisarukset Theresa (Anna Maxwell Martin) ja Helen (Rachael Stirling) tuttuja monista sarjoista ja elokuvista, valmistelevat grillijuhlia kun heidän lapsensa viipyvät puistossa liian pitkään, ruoka on valmista, lapsia haetaan, muttei löydetä puistosta, vaan kaempaa metsästä. Lapset heittävät roskikseen jotain. Kaikki palaavat kotiin, grillijuhliin. Paitsi naapurin lapsi on kadonnut. Oikeasti. Neliosainen saeka, draama. Ketä uskoa. 


Wellington paranormal 1s, 3e

Moon Knight 1s, 2e.

Simpsonit kausi 32, jaksot 1-5. Mm muinaisessa Roomassa gladiaattorina, Lisa on Lisanardo da Vinci, Frida Kahlo ja Diego Rivera matkaavat Nykkiin, ja Riveralta tiltaan fresco, Rockefellerinä tietysti Mr Burns. Kauhujaksossa on äänestys, presidentinvaalit, ja muistellaan neljää viimeistä hirveää trunputin vuotta. Lisalla on kovin tutunoloinen Happy Deathday eikun Birthday. 

Kuinka nukavaa katsoa Disney plussalta eikä mistään ällöltä kanavalta, jossa kirkuu liian kovaääniset mainokset täysin turhista tuotteista. Siksi suoratoisto. Kuukausimaksu. 

True Detective 1. kausi, Hbo Max. Uuudelleen katseluun kylmäävä sarjamurhaajakeissi, joka on tehty taiten, myös näytelty. True Detective2 (014)  Draama, rikossarja, 3 kautta. Matthew McConaughey on Rustin Cohle, kipeästi kaivattu ateisti! Joka ratkoo rikoksia työkaverinsa Martin Hartin (Woody Harrelson) kanssa. 

Beforeigners 2. kausi, kaikki 6 jaksoa, Hbo Max 

Tin Star, 3. kausi ja 1. kausi Ruutu+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.