perjantai 18. elokuuta 2017

Kansallisteatterin näytöntökauden avajaisissa feminismi, Suomi100, tasa-arvo, pakolaisuus, ja tämä: Koivu ja tähti

15.8.2017 oli Kansallisteatterin näytöntökauden avajaiset, ja näimme makupaloja tulevista - ja myös varsin menevistä - produktioista. Tässä Koivu ja tähti -kuvia, lisää bloggaan kun näen näytelmän ja tekijöiden esittelyt. Tämä Pirkko Saision uutuusteos nähdään suurella näyttämöllä, ja luvassa on sirpaleita, heijastavia pintoja Suomesta. Kantaesitys on muutaman viikon päästä 13.9.2017.  Sakari Topeliuksen rakastettu satu "Björken och stjärnan" saa uutta kulmaa ja tulkintaa, taustoista voi lukea Kansallisteatterin sivuilta. Lainaus Saisiolta: "”Kasakat ryöstivät Sakari Topeliuksen isän isoisän Kristoffer Toppeliuksen isovihan aikana ja myivät orjaksi Venäjälle. Sellainen oli monen suomalaisen kohtalo. Tämä Kristoffer Toppelius pääsi karkaamaan ja palasi ensin Suomeen ja pakeni sitten laivalla Tukholmaan. Ja tästä Kristoffer Toppeliuksesta Topelius kirjoitti satunsa Koivu ja tähti."
     Alkukuvissa ainakin on hulppea puvustus, tarpoa metsätiellä myrmelina, nauraa mökkinaapurin vaatetuksille, kantamuksille, eikä huomaa metsää puilta, eikä heijastavaa pintaa, peiliä, omia crocs-kopioitaan... Ottavat selfieitä keskellä kauneinta Suomea, ehkä, ja hymyileviä ryhmäkuvia. Mukana ainakin näyttelijät: Katariina Kaitue, Mari Lehtonen, Petri Manninen, Riku Nieminen, Harri Nousiainen, Karin Pacius, Jukka-Pekka Palo, Heikki Pitkänen, Jukka Puotila, Elsa Saisio, Sonja Salminen, Paula Siimes ja Tiina Weckström. Ohjaajana Laura Jäntti, lavastajana Kati Lukka ja pukusuunnittelijana Tarja Simone.

ja aito facepalm ;)
ohjaaja Laura Jäntti kohtaa katsojan, kuvaajan 

Jukka Puotila, Tiina Weckström, Katariina Kaitue, Paula Siimes


Petri Manninen, Elsa Saisio, Jukka Puotila

Paula Siimes, Petri ManninenKansallisteatterin näytöntökauden avajaisissa feminismi, Suomi100, tasa-arvo, pakolaisuus, ja Saatana saapuu Willensaunaan... Kansallisteatterin näytöntökauden avajaiset, Kansallisteatteri, näytöntökauden avajaiset, katso lisää:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti