Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

torstai 28. syyskuuta 2017

Myrskyn jälkeen on silmiä kirvelevän hysteerinen, hauska ja rujo läpileikkaus meidän ajasta

Eilen 22.9. hesari uutisoi, että maailmanloppu tullee huomenna. Tänään näin ei ehtynyt tapahtua mutta Rakkautta ja anarkiaa -elokuvafestivaaleilla näytettiin Leea Klemolan ja Kaarina Hazardin kirjoittama minisarja Myrskyn jälkeen näin ennakkoon nähtynä. Myöhemmin näkyy Ylellä. Sopivasti Halloweenin aikaan. Kekrin. Maailmanlopun.

Myrskyn jälkeen 23.09.17
Rakkautta ja anarkiaa Korjaamolla minisarja kahtena näytöksenä, sitten tekijät Leea Klemola ja Kaarina Hazard puhuvat ihmisille...

Tuula myrsky oli kova ja sai aikaan monenlaista tuhoa. 

Pasilan kyttäasema on siirretty Ylen tiloihin, Isoon pajaan. Symbolistisesti tulvii yli... Infrastruktuurit ovat romahtaneet, lääkärin netti ei toimi. Kaikki seisoo.

Alussa lähikuvassa on Tommi Korpelan siniset silmät, jotka ovat täsmälleen hänen farkkutakkinsa väriset. Ei vain niin haaleat. Miesten tunteet ovat esillä, pinnalla. Jotain on kytemässä. Ihminen käyttää Suonessa kirosanoja kun ei pysty ilmaisemaan tuotteitaan, vittu saatana.


Myrskyn jälkeen on silmiä kirvelevän hysteerinen, hauska ja rujo läpileikkaus meidän ajasta. 

Ehkä lähitulevaisuudessa. Se on poliisisarja olematta kyttäsarja tai rikosdraama. Poliisit ovat järkkäreitä, järjestyspoliiseja. He eivät tutki rikoksia vaan pistävät, panevat järjestyshäiriöt ja häiriköinnit jäihin.

Myrskyn jälkeen on dystopia, olematta dystopia. 

Siinä on sairaalasarjan konventioita. Se on yhtä aikaa junttia ja Indietä. Syynä on klemolalainen oma huumori. Ja hazardius ;) Mikään ei ole liian pyhää. Ei edes Rölli...

Minisarjaa on kehitelty, muokattu ja kirjoitettu pitkään. Siinä voi käsitellä aiheita kuten seksismi, ikäsyrjintä, ihmiskauppa, syrjäytyminen, naisviha, seksuaalisuus.

Mannerlaatat liikkuvat ja ihminen itse aiheuttaa tuhonsa.

Roolitus on mainio. Kolehmainen on puupölkky RoboCop kirveellä veistetty poliisi jolla on mitä ilmeisimmin lehmän hermot. Näytösten jälkeen oli haastattelu, jota johti Maria Pettersson. Siitä referaatti tai transkriptio alla 😆 jos ehtiin painoon. Panoon ;)Ota kalenterista
Tässä pätkiä haastattelusta:

voiko näin tapahtua suuressa luonnon myllerryksessä? 

 Luonnonvoima on symbolinen ja kirjaimellinen. Se on utopia. Mitä tapahtuu kun tulee sähkökatkos? Jolloin kukaan ei voi olla yhteydessä kehenkään digitaalisesti? Näin ollen uutisiakaan ei tulisi. Kaivataan parempaan aikaan, analogiseen sikaan. Aikaan! Analogiseen aikaan.

Yllättävää kyllä, huolenpito on maskuliininen ominaisuus - sitähän myös supersankarit tekevät. Luotetaanko systeemiin? Mediaan? Poliisiin?

Lehdissä lukee pahoista poliiseista - Aarniosta sekä myös Kolehmaisesta - joka on päähenkilö. tekstin jälkeen. Poliitikot puuttuvat? Pelastavat pelastajat järjestyspoliisit.

Pitkään kirjoitettu. Kaikki valinnat seurausta lihallisesta rakkaudesta? Naispoliisi päähenkilö.

Media? Uhkakuva todistaa näkyviä seurauksia? Julkinen palvelu. 1990-l laman jälkeen luonteva lähtökohta mitä joku maksaa. Todellista on rahapuhe. Normaali on siirtynyt. Normaali arki absurdius. Posti lisäksi saattopalvelu. Meneekö poliisi pörssiin? Raha. Rahan voima.

Haastattelija: Terveysturistit haeppa Theresa May –viite, noin 0,01 prosenttia oikeasti käytetään tähän. Miten voi olla auttamatta ihmisiä?

Työtön suomessa vituttaa pakotetaan orjatyöhön eli työkokeiluun. Canth 1886 teos Köyhää kansaa. Että köyhät laiskoja. Tieteen vastaisuus? Tutkittu tieto menettänyt arvovaltansa. Suomalaisille ihmisille tehty. .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.