tiistai 26. syyskuuta 2017

Tyranni Tyko Sallinen, sallinette vielä kerran. Sekä Helmi Vartiainen jonka taiteilija ura tuhottiin.

Kirjoitin aiemmin Tyko Sallisen näyttely HAMissa, Helsingin taidemuseossa, ja Helsingin kaupunginteatterin näytelmä TAJU. Tyko Sallinen oli tyranni. Tyko Sallinen oli maalari. Taju Pirkitta oli tytär ja sittemmin kirjailija, taiteilijanimellä. Taju oli näytelmän päähenkilö. Tyko maalasi itsensä häijyksi piruksi ja pantteriksi. Taju Birgitta Tiara Sallinen aka Irja Salla oli tytär. Helmi Vartiainen, taiteilija, oli puoliso. Nainen jolta riistetään kaikki: työ, luovuus, maalaaminen sekä lapsi.

Revi siitä nyt myötätuntoa.

Niinpä naistenpäivä 08.03.2017 katson peiliin ja eiliseen. Taidenäyttelyyn, jossa on taidemaalari Helmi Vartiainen, jonka uran tyranni puoliso ( Tyko Sallinen ) tuhosi. Näin Ateneumin Museossa klockan 17.02. Miehet jotka vihaavat naisia. Miehet jotka sabotoivat naisten tekemää työtä, taidetta, uraa, perhettä, mielenterveyttä.

tyranni Tyko Sallinen & erinomainen osatutkielma hihhuleihin vuodelta 1918 ( HAM, Helsinki ) lainattu Aineen Taidemuseosta, Torniosta.Hoikka Mirri on maalattu töpselikärsäiseksi toljottajaksi. 
Ikävä kyllä.Piruntanssi, 21. toukokuuta. Ehkä.


Tein Ramones-varjon ku katoin Tyrannin omakuvaa Ateneumin Museumissa.  Kohtaan, haastan, bloggaan Tyko Sallisen - Tyko salli sen? - näin  naistenpäivänä 8/3/17 tai olen eiffel. 


ja sokkerina pohjalla - tahi korvikkeena:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti