keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Kuinka paljon Helsinki on muuttunut Mika Kaurismäen elokuvan Valehtelija jälkeen?

How much have Helsinki changed since Mika Kaurismäki´s movie Liar from year 1981? Aki Kaurismäki did it better than Spiderman... Otin leffasta pysäytyskuvia (printskriinejä, freezeframe, sivukaappauksia). Koska Aki Kaurismäki teki sen paremmin kuin Spiderman. Tai ainakin aiemmin : )

Helsinki jota ei enää ole. Vai onko? Aki Kaurismäki on pääosassa Mika Kaurismäen elokuvassa Valehtelija, 1981. Digiboksi täyttyy ja pursuaa miesten ja poikien Odysseioista...

Aki Kaurismäen näin ensimmäistä kertaa Sodankylän elokuvafestivaaleilla 1988. Siis noin seitsemän vuoden syklin jälkeen tästä elokuvasta.

KOM-teatterin näytelmän jälkeen 9.12.2017 menin Sea Horse -ravintelin eteen valokuvaamaan. En tietenkään sisään, koska olin tullut teatterista, jossa lippu oli maksanut 3€. Joissakin eteispalvelumaksu on tuon verran. Kommunisti kävelee ohi.

Itse asiassa nämä vuodet eivät ole olleet reiluja Helsingille. Ei tosiaankaan ole kaupunkianne, kaupunkiamme, kaupunkiamme käsitelty silkkihansikkain, vaan moukareiden kanssa ja katepillareitten.

Oikeasti piri piri siis piti tehdä scene framing tästä filkasta. Kuinka paljon Helsinki on muuttunut reilussa 25 vuodessa.

Alla kuvassa Akin nuoren miehen odysseia käy seireenien ( Linnanmäen merenneidot ) kautta mm Sea Horsen ohi. Linnanmäellä ei ole enää seksistisiä pudotettavia merenneitoja, eli jotain tasa-arvoa on joskus jonnekin saatu. Ajattelin, että Kaurismäet tahtoivat Homeroksen Odysseyksen tarinan takia tähän seireenejä, seireenejä.


Pysäytyskuva Mika Kaurismäen elokuvasta Valehtelija, 1981. Aki vaeltaa Sea Horsen ohi. Kuten itse kukin... 


Sea Horse ilman Akia. Joku mies kyllä käveli kuvassa aivan kuin elokuvan Valehtehtelija ja jatkoi odysseijaansa....


© Satu Ylavaara Photography 2017Kuinka paljon Helsinki on muuttunut Mika Kaurismäen elokuvan Valehtelija jälkeen?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti