Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

maanantai 3. elokuuta 2020

365 elokuvaa vuoden jokaiselle päivälle listani Letterboxdissa

Top 365. Se on 💯

365 elokuvaa vuoden jokaiselle päivälle listani Letterboxdissa. 365 elävää kuvaa, ja risat. Ei järjestyksessä, ei välttämättä.

Näistä elokuvista olen nauttinut eniten kotona tai valkokankaalta. Elokuva-arkistossa ja festivaaleille. Oriveden elokuvakerhossa 1980-luvulla. Suoratoistolta ja videokassulta. Oikeasti eniten kiksejä antavat elokuvat. Tai elokuvat jotka jättävät kysymyksen. Fetisistiset, ekstaattiset. Rujot, hölmöt ja aina mielessä kulkevat. Yksin tai yhdessä koetut. Kinokonsertit ja taiteilijatapaamiset. Luokkaretki. Elokuvissa ulkomailla. Kyllästyin poikien, finnkinon ja imdb:n tekemiin top sata -listoihin, joissa ei ollut yhtään naisohjaajaa. Hävetkää.

Olen nähny näitä mm: YLE,  Yle Areena, SVT, SVT Play; Sodankylä on line -elokuvajuhlat verkossa; Elonet Finna - kotimaisia elokuvia verkossa; Netflix, HBO, Viaplay, C more ja Elisa Viihde - suoratoistot; elokuvateatterit: Elokuvateatteri Orion, Cinamon, Kino Regina, Vuotalo, Kino Tapiola, Korjaamo Kino, Finnkino Lasipalatsi ja Kaisaniemi; omat VHS-kassut;  omat Dvd- Blu ray-kiekot.


mykkäelokuvat, kinonsertit, transsit, kauhu, saksalainen ekspressionismi ja kauhuromantiikka:


kauhu, film noir, kauhuromantiikka, valtasuhteet, fetisismi, film noir ja vahvat naiset





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.