Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

maanantai 3. elokuuta 2020

Kansankodissa on SVT play:llä Sommarfestival - Film av kvinnor, vain naisten tekemiä elokuvia. Koko kesä. Ah.

Kun Ylellä oli naisten maaliskuu, niin Kansankodissa on SVT play:llä ja yleisradionsa epäkaupallisilla kanavilaa 1 ja 2 tää Sommarfestival - Film av kvinnor, vain naisten tekemiä elokuvia. Koko kesä. Ah. Sarjassa tuli Women make film sarjan toinen jakso. Lisäksi You were never really here, joka oli mm Jokerin esiaste, ja keskustelee myös Taksisuharin kanssa. Sekä toinen kestävä & hieno Winter's bone.

Perävaunu eli trailer!*
Vakava leikki oli komeaa, ja haikeaa valkokankaalla, dvd:llä ja tv:ssä. Film av kvinnor - sommarfestivalilla on tullut ajallisestikin laajalti kiinnostavaa naisen katsetta: Rosa Luxemburg ja X&Y, joka oli mainio Espoo Cinéssä. * Kuvakaappauksisa robottikäännös....

Kun naisten helmikuu loppui Suomessa, niin naisten heinäkuu - ja koko kesä - jatkuu Kansankodissa. Women make film -sarjan kiinnostavimpia naapurimaiden ohjaajia on Mai Zetterling, josta tämä doku SVT play:llä (alla twitterin viestissä, jos näkyy enää)
Regissören - en film om Mai Zetterling



Dokumentti Gunnel Lindblomin urasta: näyttelijänä Bergmanin  ohjauksissa teatterissa (Malmö, Dramaten) ja elokuvissa (Seitsemäs sinetti, Neidonlähde), sitten leffan apulaisohjaajana ja ohjaajana. Ja teatteriohjaajana eri toten. Myös Mai Zetterling-klippejä.





Kuinka raikasta on nähdä Gunnel Lindblomin ja Mai Zetterlingin töitä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.