Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

torstai 5. marraskuuta 2020

Night Visionsien ja Amos Rexin Kauhujen yö oli oikein onnistunut Halloween-valinta 31.10. kauhuelokuvineen, muumioineen, kaikkineen

Night Visionsien ja Amos Rexin Kauhujen yö oli oikein onnistunut Halloween-valinta 31.10. kauhuelokuvineen, muumioineen, kaikkineen. Amos Rexin museon oli auki keskiyöhön asti, ja leffalipun hinnalla pääsi tutkailemaan muumioita, sarkofageja ja steeloja tuoreessa Egyptin loistoa näyttelyssä. Lasipalatsin Bio Rexin suurella kankaalla oli iltapäivällä oli yksi muumioleffa, illalla kaksi muumioelokuvaa ja yksi Ägyptin suosituin leffa. Halloweenille on kova kilpailu, minne tapahtumista mennä, mutta tässä oli monta kärpästä yhdellä iskulla. Tämä koronan ajan Halloween, Kekri, Samhain oli siinä mielessä toisenlainen, kun rajat oli kiinni, eli ei uskaltanut rajaa ylittää, että jos joutuu parin viikon karanteeniin. Ettei näe perhettä, sukua tai kavereita. Eikä syä heidän herkkujaan. Mutta kyllä maski päällä museossa ja leffassa kävi myös. Ainakin piti tapahtuma-alaa ja museoita pystyssä. 

Egyptiin loisto Amos Rexillä 31.10. Kuin itse olisi laskeutunut luolaan, kaivauksien keskelle, hautaan, mutta siellä oli muitakin kilpailevia arkeologeja. Olen egyptifriikki, ties monennenko vuosikymmenen takaa... Muumiot näyttelyssä ja toisen maan rikkaudet, niin henkiset kuin fyysisetkin, saavat olon kahtaalle, kuka ryöstää ja ketä. Kuitenkin alkucenttimetreillä rakastuin.


Kauhujen yö

Elokuvia Egyptistä ja yöllinen museovierailu la 31.10.2020 klo 15–24


Päivänäytös

15.00 Egyptologin prologi elokuvaan

15.30–17.30 Muumio, 1999


Iltanäytökset

18.00 Egyptologin puheenvuoro: prologit elokuviin sekä asujen palkitseminen 

18.30 Muumion kosto (The Mummy), 1959

20.30 The Blue Elephant: Dark Whispers, 2019

23.00 Bubba Ho-Tep, 2002 



Kauhujen yön rakkain filmi oli Muumion kosto (1959), joka tuli MTV1:ltä 23.07.1986, enkä ole sen katselusta vieläkään toipunut. Olen myös Egypti-friikki. Ja Christopher Leen. Michael Ripper silmineen tekee taas mainion roolin. Puhumattakaan pääkolmikosta. Kuka onkaan tarinan roisto, kolonialisti...


Muumio (1999) leffa sujuva, mutta suurelle yleisölle tehtyä toimintaa, kauhua, fantasiaa, romantiikkaa, länkkäriä, Miespuolinen zombie. Suunaukomisefekti kärsii tiuhuudestaan. Jatko-osien Darkman on ylipappi joka rakastuu kielletysti prinsessaan. Eihän siinä hyvinkää. 


Mainio egyptologi Mia Meri tosin kertoi, että muinoin Egyptissä papisto oli virkamiehiä, ja sai toki olla naimisissa. 

Mutta sellainen tarina olisi tylsä. 


Kauhujen yössä tuore, Egyptin kaikkein aikojen katsotun elokuva THE BLUE ELEPHANT 2 (2019, vieläpä kauhu-genrestä), jossa modernin Ägyptin naisilla on todella vahvoja rooleja, hän pukeutuu miten haluaa, nainen tekee tatuointeja, soittaa kitaraa yökerhossa. Mutta on myös addiktioita, mt-ongelmia. Miespääosassa toistetaan film noirin kaavaa, paitsi, että hän on psykiatri, ja vetää kovempaa kuin viskiä siepaten. 



Kahjo, riemastuttava ja visvainen BUBBA HO-TEP päätti Kauhujen yön Bio Rexissä ja Amos Rexillä 31.10. Retee Bruce Campbell on lonkkamurtunut Elvis imitaattori vanhainkoila jossa tapahtuu kummia, ägyptiläisittäin. Hyvät oli iltamat.


kuvassa näköjään näkyy näkymätön mies
Sekhmet
yksityiskohta sarkogafista
Kissamuumioiden ruppanat katsovat toivekkaasti Egypti näyttelyssä Amos Rexillä Kauhujen yössä 

erityisen inspiroiva egyptologi Mia Meri









trailerit:
 






sosialistisesta mediastani:
Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Kauhujen yössä oli riemastuttava egyptologi Mia Meri @mc_muumio johdattamassa Ägyptin saloihin Bio Rexin valkokankaalla, joissa oli kolme mainiota muumioelokuvaa ja egyptiläinen moderni kauhuelokuva. Yhdessä Night Visions festarien ja Amos Rexin näyttelyn kanssa #KauhujenYö #KauhujenYössä #nightvisionsfestival @nightvisionsfestival @amoskonst #AmosRex #biorexlasipalatsi #mummies #horror #horrormovie #horrormovies #kauhu #kauhuelokuvat #muumioelokuvat #halloween2020. 31.10.2020 #Egyptinloisto. Muumio (1999) leffa sujuva, mutta suurelle yleisölle tehtyä toimintaa, kauhua, fantasiaa, romantiikkaa, länkkäriä, 🧟‍♂️. Suunaukomisefekti kärsii tiuhuudestaan. Jatko-osien Darkman on ylipappi joka rakastuu kielletysti. Eihän siinä hyvinkää. 🎬🎬🎬🎬🎬 Kauhujen yö, Hellsinki. Kauhujen yön rakkain filmi oli Muumion kosto (1959), joka tuli MTV1:ltä 23.07.1986, enkä ole sen katselusta vieläkään toipunut. Olen myös Egypti-friikki. Michael Ripper silmineen tekee taas mainion roolin. Puhumattakaan pääkolmikosta. Kuka onkaan tarinan roisto, kolonialisti... 📽️📽️📽️📽️📽️ Kauhujen yössä tuore, Egyptin kaikkein aikojen katsotun elokuva THE BLUE ELEPHANT 2 (2019, vieläpä kauhu-genrestä), jossa modernin Ägyptin naisilla on vahvoja rooleja, hän pukeutuu miten haluaa, tekee tatuointeja, soittaa kitaraa yökerhossa. Mutta on myös addiktioita, mt-ongelmia 🐘🐘🐘🐘🐘 Kahjo, riemastuttava ja visvainen BUBBA HO-TEP päätti Kauhujen yön Bio Rexissä ja Amos Rexillä 31.10. Retee Bruce Campbell on lonkkamurtunut Elvis imitaattori vanhainkoila jossa tapahtuu kummia, ägyptiläisittäin. Hyvät oli iltamat.

Henkilön Satu Ylavaara (@popkulttuuria) jakama julkaisu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.