Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

torstai 21. tammikuuta 2021

Crispin Hellion Glover laskeutui tasollemme Maximum Halloweenin aikaan 30.10.2009

Crispin Hellion Glover laskeutui tasollemme Maximum Halloweenin aikaan 30.10.2009, Hellsinkiin, Night Visions festivaaleille jakamaan ohjaamansa elokuvan It Is Fine! EVERYTHING IS FINE. (2007) kanssamme, sekä tietysti esittämään hassun viktoriaanisen ja rujon diashownsa.... kirjaansa lukien. Filkassa näyttelee todella erikoisen presenssin omaava Margit Carstensen, joka on tuttu mm Fassbinderin Martha elokuvasta (v. 1974), jonka kanssa tämä tietystikin keskustelee. 

Gloverin elokuva sai aikaan paljon - keskustelua Cp-vammaisten, downin syndroomisten / kehitysvammaisten / vammaisten / raajarikkojen yms "toisten" oikeuksista tehdä taidetta, tai olla mukana assemblessa.


In cinema at Night Visions festival on Maximum Halloween 3009. Ikuisesti muistaa Halloweenin illan jolloin Crispin Glover saapui Helsinkiin 2009. Night Visions festareilla.


Kääk. Että tämä päivä koitti. Eräs lempparinäyttelijöistäni saapui viettämään Halloweeniä Hellsinkiin... Crispin Hellion Glover's Big Slide Show (live) -esitys, oli hyvin viktoriaaninen, milteipä seepia värinen esitys, jossa perehdyttiin kuriositeetteihin. Olen aina ihaillut Crispinin käsitöitä - ei siis tyhmää vitsiä hand job, vaan miten hän käyttää käsiään näytellessään.


Crispin on, kuten John Cassaveteskin, rahoittanut omia tinkimättömiä indie- tai taide-elokuviaan esiintymällä näissä kassamagneeteissa, ja mikä ettei, hienoa eloa ja nostetta. Dekadenttisuuttakin ja jotain määrittelemättömän outoo. Ensimmäinen Crispin valkokankaalla oli tietenkin kasarilla Paluu tulevaisuuteen. Siinä käsitellään mm kiusaamista, koulukiusaamista, lääppimistä ja muuta ällöä. Tästä on hauska tviittikin tuolla twitterini hetkissä.


Omat elokuvansa, ohjauksensa.
It Is Fine! Everything Is Fine. (2007) ei nähdä DVD:nä eikä bluraynä, koska silloin kuka tahansa takipallo ja ällötys voi leikata osia juutuupiin, tietysti kontekstistaan irrtotettuja, ja näin eksploitaatio on valmis.


Ajattelen Crispiniä ihmisenä ja taiteilijana joka halaa tiukasti filmikelaansa, ettei se joudu vääriin käsiin.




Crispin Hellion Glover at Night Visions 30.10.2009

NV 09: The Crispin Glover Experience

Lajityyppi: Kauhu
Ensi-ilta: 30.10.2009
Kesto: 3h 0min ( olisi saanut olla Wagnerimpi! )



Mutta pari sanaa itse leffasta It Is Fine! Everything Is Fine. (2007). Mutta tuota elokuvaa kritisoitiin, koska joku katselija, tai edes elokuvaa näkemättä, että siinä hyväksikäytettiin vammaisia seksikohtauksissa. 

Ikään kuin oletuksena olisi, ettei vammaisilla ole oikeutta seksielämään, kulmikkaan, haastavan taiteen tekemiseen, eikä itsemääräämisoikeutta. Itse asiassa koko leffa on cp-vammaisen Steven C. Stewartin kirjoittama. Ja Gloverin piti toppuutella, ettei elokuva ole täynnä pelkästään Stewartin kirjoittamia seksikohtauksia, joissa Stewart myös näyttelee. 

Mitään muuta ei toppuutellakaan. 

Toisaalta vammaisen henkilön olisi oltava hyvis, eikä missään nimessä pahis, sarjamurhaaja. 

Mikä on elämänkerrallista, mikä autofiktiota.


Yhdessä pääroolissa on Margit Carstensen, jonka presenssi tuntuu jatkeelta Fassbinderin Martha (1974) elokuvasta, jonka ehdin aikoinaan ostaa DVD:nä Anttilasta. 

Oi niitä aikoja.



samat jorinat Letterboxdissani


" Hollywoodin hämmentäjä Crispin Glover tuo elokuvansa ja Big Slide Shownsa SuomeenSuuren yleisön näyttelijänä tuntema, Paluun tulevaisuuteen ja Charlien enkelien tähti Crispin Hellion Glover on tehnyt elämänsä aikana yli 50 elokuvaroolia. Näyttelijänuransa ohella Glover on monipuolinen avantgarde-taiteilija, jonka tuotantoon kuuluu kirjoja, albumillinen musiikkia ja kaksi pitkää elokuvaa. Glover esittäytyy Night Visionsissa perjantaina 30.10. ainutlaatuisessa The Crispin Glover Experience -tuplanäytöksessä, jossa nähdään Gloverin uusin elokuva It Is Fine! EVERYTHING IS FINE. (2007) ja Gloverin oma live-performanssi, Crispin Hellion Glover's Big Slide Show.

Elokuva It Is Fine pohjautuu Gloverin ystävän, CP-vammaisen Steven C. Stewartin käsikirjoitukseen. Se kertoo Stewartin alter egosta, pyörätuoliin pysyvästi sidotusta Paulista, joka himoitsee pitkätukkaisia naisia. Gloverin mukaan Stewart halusi käsikirjoituksessaan näyttää vammaiset ihmisinä, seksuaalisina olentoina, joilla voi olla myös pimeä puoli. Se on ”osittain omaelämäkerrallinen, psykoseksuaalinen, mielikuvituksellinen kertomus Stewartin elämänkatsomuksesta”. Gloverin elokuvan Suomen ensiesitys Night Visionsissa on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä elokuva, sillä ohjaaja ei myy töitään kaupalliseen levitykseen, eikä niistä tehdä dvd-julkaisuja. Elokuvien filmikopiot Glover kuljettaa jokaiseen näytökseen henkilökohtaisesti aina konehuoneeseen asti. "  Night Visions esittää, minä kopioin.

juutuupisa: What Is It Crispin Hellion Glover Audience Q&A Onnenpäivissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.