Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

maanantai 26. syyskuuta 2022

Parasta mulle: Verta Wienissä (Vienna Blood, 2019) psykologinen trilleri. Yle Areenassa eka kausi

Verta Wienissä (Vienna Blood, 2019) psykologinen trilleri, 2 kautta. Yle Areenassa eka kausi. Matthew Beard on Max Liebermann, ihan tohtori, neurologi, englantilainen, ja Freudin oppilas, nuori mies, joka avustaa Oskar Rheinhardtia (Jürgen Maurer). 


Matthew Beard pisti silmään viime päivinä mainiosta dekkarista Harakkamurhat, josta tuttu Conleth Hill on Mendel Liebermannin roolissa. 1900-luvun alussa Wien elää kulta-aikaa kertoo Max ihan alussa. Mutta pinnan alla kuohuu. Perustuu Frank Tallisin romaaneihin joita en ole lukenut. 


Viehättävästi lavastettu ja puettu ajanjakso, jota Max kuvaa mm rikosten tutkimisen, ruumiinavausten kautta. Tutkii rikollista käytöstä. Yrmeä poliisi ei paljoa häntä paljoa arvosta. Gustav Klimtin Beethoven-friisiä Max arvostaa, mutta tyttönsä Clara ei. Sitten eräs outo nainen saa Stendahlin syndrooman taulun edessä. Tai ehkä hän on vain hysteerinen... Eka jakso. 07.09.2022 


#vertaWienissä #ViennaBlood #Maxliebermann #matthewBeard #yleAreena #klimtinBeerhovenfriisi

Naisvihaa, naisten kiduttamista sähköshokein "tieteen" nimissä, kabareeta, vaudevilleä, spiritismiä, romantiikkaa, hypnoosia, mystiikkaa ja profilointia. Gustav Klimtin taide, alitajunta, ja ja suurelta osin antisemitistinen patriarkaatti joka käyttää valtaansa väärin - niin monessa sektorissa.

Elokuvan mittaiset jaksot, n. 1 h 30 min. Se ilmestyi ilmeisesti Uuden Sherlockin jättämään tyhjiöön, ja mikä ettei, saisi jatkuakin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.