Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittÀviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elÀmykset elokuvateattereissa ja nÀyttelyissÀ

keskiviikko 9. elokuuta 2023

Leffat valkokankaalla 108/2023: Kahdeksan vuorta (Le otto montagne) 8.6. 🌟🌟🌟(🌟)

Leffat valkokankaalla 108/2023:  Kahdeksan vuorta (Le otto montagne) 08.06.2023 

Kaksipa poikaa "alppikylĂ€ssĂ€", toinen on kaupunkilaishiiri, toinen paikallinen 1980-luvulla kohtaavat. HeidĂ€n ystĂ€vyydestÀÀn tĂ€mĂ€ kertoo. KenellĂ€ lapsella on oikeus kouluun kaupungissa, kenellĂ€ maataloustyöt. 🌟🌟🌟(🌟) 



Rammstein Ohne Dich musiikkivideo tuli tĂ€stĂ€ pitkĂ€stĂ€ elokuvasta mieleen. Paitsi ettĂ€ elokuvassa oltiin Italian alpeilla. Paitsi ettĂ€ elokuvassa / kirjassa oltiin PenniinisillĂ€ Alpeilla Piemontessa, Luoteis-Italiassa. En ole lukenut Paolo Cognettin kirjaa. Redin Bio Rex tĂ€ytti vuoden, joten kaikki leffat oli 4€ kipale. Menin sĂ€kki pÀÀssĂ€. Kaksipa poikaa "alppikylĂ€ssĂ€", toinen on kaupunkilaishiiri, toinen paikallinen 1980-luvulla kohtaavat. HeidĂ€n ystĂ€vyydestÀÀn tĂ€mĂ€ kertoo. KenellĂ€ lapsella on oikeus kouluun kaupungissa, kenellĂ€ maataloustyöt

LĂ€hinnĂ€ vuohet. Jotka kuljeskelevat katoilla kuten meemeissĂ€. Tosin tĂ€ssĂ€ vain yks vuorikauris katolla. HenkeĂ€salpaavat ovat maisemat, ja mietin kuvausoloja. Kuinka helppoa on kirjoittaa kirja. Toisaalta kuinka vaikea sÀÀ- yms olosuhteissa on kuvata elokuva alppikylĂ€ssĂ€ esim ilman elĂ€inrÀÀkkĂ€ystĂ€. 

(Mieleen tuli Ted K leffa, ihan eri painotuksin tosin yksinĂ€isyydestĂ€. Theodore John Kaczynski alias Unabomber kuoli muuten eilen. TĂ€ssĂ€hĂ€n ei siis terrorismia, mutta se, miten kuvataan aito lumi ja eristyneisyys. Ja mikĂ€ oikeasti maailmassa on tĂ€rkeintĂ€.) 

Cannesin elokuvajuhlilla tuomariston palkinnon voitti, muuten.

3/5. Miksei 4/5.

Felix van Groeningenin ja Charlotte Vandermeerschin yhdessÀ ohjaama. Suosittelen, koska eurooppalainen elokuva. Torstaina 8.6.



#cinema 

#kahdeksanvuorta #kahdeksanvuortaelokuva #8vuorta  #leottomontagne #elokuva #elokuvavuoteni2023 #elokuvavuosi2023 #movie #valkokankaalta #valkokankaalla #valkokankaalla2023 

Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

Huomaa: vain tÀmÀn blogin jÀsen voi lisÀtÀ kommentin.