Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittÀviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elÀmykset elokuvateattereissa ja nÀyttelyissÀ

keskiviikko 9. elokuuta 2023

Leffat valkokankaalla 107/2023: Kolme muskettisoturia: D'Artagnan 🌟🌟🌟🌟 07.06.2023

Leffat valkokankaalla 107/2023: Kolme muskettisoturia: D'Artagnan 🌟🌟🌟🌟07.06.2023

Ja vaihteeksi ranskalainen versio, rujosti ja kauniisti valaistu ja lavastettu seikkailu, ja tÀmÀ on vasta trilogian alkua. Kolme muskettisoturia: D'Artagnan (2023). MitÀ uljaimmat ranskalaisaatelisnenien kokoontumisajot on vasta alkua, D'Artagnanin esittely. Mukavaa kuulla vaihteeksi ranskaksi. Se alkaa tummana, sateisena yönÀ. On sopivasti karhea ja seikkailullinen. Tarina myös kuulostaa oikealta..

Kolme muskettisoturia: D'Artagnan (2023)

MitĂ€ uljaimmat ranskalaisten aatelisnenien kokoontumisajot. 

esimerkkinÀ Louis Garrel


SekÀ tietysti Myladyn roolissa Eva Green. TÀssÀ kohtauksessa hÀnellÀ oli upeat Lords of the New Church -tyyppiset miekkakorvikset, jotka eivÀt nÀy valitettavasti

Itse D'Artagnan roolissa oleva tuo mieleen paikka paikoin Robert Hosseinin, mikÀ ei ole ollenkaan paha asia






Alexandre Dumas vanhempi (1802-1870): Kolme muskettisoturia, Monte-Criston kreivi, Kuningatar Margot. NÀmÀ historialliset romaanit ovat olleet lemppareitani vuosikymmenten varrella.

Myös filmatisoinnit.


Kolme muskettisoturia: D'Artagnan

(2023)


Ohjaaja: Martin Bourboulon

Jatko-osa: The Three Musketeers: Milady

Alkuteokset: Kolme muskettisoturia


Uusin muskettisoturielokuva on vasta alkua, tĂ€mĂ€ oli D'Artagnanin tarina, esittely. Seuraavana on vuorossa Miladyn tarina. MyladyĂ€ nĂ€yttelee goottilainen paha tyttö Eva Green, joka pÀÀsee taas polttamaan piippua. On mukavaa kuulla vaihteeksi ranskankielinen muskettisoturitarina. Se alkaa tummana, sateisena yönĂ€. On sopivasti karhea ja seikkailullinen. Tarina myös kuulostaa oikealta, vaikka pyssyn paukuttelua on liikaa. Romantisoiko Dumas miekkailua. 


Ei aina muista, ettĂ€ nĂ€mĂ€ julkaistiin 1800-luvulla romantiikan aikaan. Jolloin vielĂ€ oli kaksintaisteluita IRL. 


Barokin aika on minulle historian esteettisistÀ jaksoista toiseksi lÀheisin miesten pöyhkeÀn pukeutumistyylin, barokin arkkitehtuurin (barokkilinnat)ja sisustuksen ylenpalttisten yksityiskohtien runsaudensarven ja barokkimusiikin vuoksi.



" Nuori herra dArtagnan haluaa pestautua kuninkaan henkivartijaksi, muskettisoturiksi. Vuoden 1625 Ranskassa valtaa tavoittelevat monet, joten nuorelle ja innokkaalle miekkailijalle riittÀÀ tehtĂ€vÀÀ kuninkaan ja kuningattaren suojelemisessa. Vaikeatkin tehtĂ€vĂ€t sujuvat, kun dArtagnan saa hyvÀÀ seuraa kolmesta muskettisoturista. Athos, Porthos ja Aramis auttavat nuorta dArtagnania, kun urhoollisia miehiĂ€ tarvitaan pelastamaan kuningatar salajuonilta. " Kirjasampo, selkokielinen 


" Dumas oli köyhĂ€n perheen lapsi, joka rakasti kirjoja. Kirjoittamalla hĂ€n ansaitsi myöhemmin paljon rahaa, mutta oli jatkuvasti rahaton, koska tuhlasi naisiin ja ylellisyyksiin. " (Gummerus) Kirjasammon esittely. 


Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

Huomaa: vain tÀmÀn blogin jÀsen voi lisÀtÀ kommentin.