lauantai 18. maaliskuuta 2017

Risto Puurunen johdatti näyttelyssään Platonin luolaan ja alkumereenkin

Cleaning Women orkasta tuttu jakkuhameeton Risto piti yksityistilaisuuden 3D-varjotekniikan yksityisnäyttelyssään "Shadows in the air VIII" Tiketti Galleriassa 17.3.17. Poen kärähtänyt korppi, ei vielä Feeniks lintu, vaan ryvettynyt, mustan öljyn peittämä korppi pitää kiinni maapalloa, joka luurankona hengittää, ja tumma kuljettaa kohti parempaa? Mielleyhtymät kaikki ovat omiani. Maapallo on sykkyrä älykkyystesti, joka aukeaa helposti Dexterin kädessä psykiatri-sarjamurhaajan istunnossa. Edgar Allan Poen Raven voi karhealla äänellä toistaa, ettei enää milloinkaan. Ei enää ydinsotaa. Postapokalyptinen varjoteatteri voi olla Hannun ja Kertun tarinaa. Sieltä näkyy Psykon musta auto. Punainen pallo sisältää mustia hirviöitä ja jäykän avioparin ja muistuttaa Frankensteinin tarinaa. Ja sivilisaatio rullaa kohti viimeistä filmiruutua, sitä tulenarkaa.
          Mutta kuten viktoriaanisena aikana silmänkääntäjät halusivat sahata linssiin, on Puurusen taide tässä sekä kaunista, goottilaista, ja nyt kun jopa nuorten kirjoissa on huikeimpana alalajina dystopia, mutta myös poliittista taidetta, osaa liikettä.


          Takahuoneessa Risto hämmensi kuin Macbethin noitana ( Kansallisteatterin huumaavan kauniit ja pelottavat noidat eli Weird Sisters esiintyivät Macbethissä jakkupuvussa ja parroissa ) vesiallasta, jossa pyörii monenmoista hirviöitä. Hirviöistä suurin on ihminen joka välillisesti tai välittömästi nakkaa muovia itämereen. Risto kutsuu välillisesti tai välittömästi katsomaan töitään pimeään takahuoneeseen - tästä tuli mielleyhtymä kaskuun jossa pyydetään katsomaan etsauksia - makuuhuoneessa.
Seremoniamestari ei halua puhkiselittää....

 Risto Puurunen johdatti näyttelyssään Platonin luolaan ja alkumereenkin. 

Avainsanoja: Risto Puurunen, näyttely, varjoleikki, camera obscura, Platonin luola, musteläikkätesti, harhakuvien sarja, phantasmagoria, tivolien hämäriin nurkkiin, laterna magica, dystopia.Janne Westerlund esiintyi Risto Puurusen dystopian ja varjokuvien leikkauspisteessä Tiketti Galleriassa 17/3/17. Tänää paska haisi ja banjot soi, kun oli ensin hevosmessut & sitte Janne Westerlund esiintyi Risto Puurusen näyttelyn häppeningissä Tikettigalleria - banjoa soittaen, hyvin southern gothic - rujoa rämemeininkiä -aksentilla. Banjo duellia ei kuultu, vaan yksinsoittoa ( Syvä joki on kaukana).

Eilen oltiin Risto Puurusen näyttelyn yksityistilaisuudessa Tiketti galleriassa 17/3/17 paljon kuvia ja videoita otettiin, laitan niitä blogeihin myöhemmin. Hienoja varjokuvia, harhakuvien sarjaa Platonin luolasta tivolien hämäriin nurkkiin ja phantasmagoriaan ja laterna magicaan. Ja dystopiaan, kauhun syntyyn. Risto esitteli töitään ja tulevaa Suokin projektia jossa aiheena muoviroska itämeressä. Kuvassa kuitenkin Janne Westerlund Puurusen varjokuvien ristileikkauksessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti