Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

lauantai 1. tammikuuta 2022

Intohimo ja väkivalta eli Helmut Berger

Intohimo ja väkivalta eli Helmut Berger. 06.07. Intohimo ja väkivalta, Kino Regina. Conversation Piece 1974 ★★★★½ Intohimo ja väkivalta (Våld och passion) 6.7. Kino Reginassa suurelta valkokankaalta, koska Helmut Berger. Päivän elokuvanautinnon aloitti Helmut Berger, joka oli nähtävä valkokankaalla, lähikuvissa höpsössä, goottilaisessa tarinassa INTOHIMO JA VÄKIVALTA. Viscontin 2. viimeinen ohjaus helli kauniin, ylpeän köyhän gigolon kasvoja ja vartaloa, mutta olisi voinu olla kesäfarssi, oopperakin.

Ohjaaja Luchino Viscontin toiseksi viimeinen elokuva Gruppo di famiglia in un interno tapahtuu enimmäkseen sisätiloissa ohjaajan terveydentilan vuoksi, ja onhan se toimiva kulma, kun uusi ja vanha kohtaavat, niin kauniissa rakennuksissa, pittoreskeissä maalauksissa, seinien moukaroinneilla, vapaalla seksuaalisuudella, sivistyneillä ruokatavoilla, 70-luvun sisustuksella. Tuoreet rohkeat näyttelijät vastaa konkarit. Sekä moderni että retro elokuva, jossa nuori Helmut Berger on eräässäkin kohtauksessa leffassa kuin tulevaisuuden Ewan McGregor 90-luvulla Greenawayn leffassa. Teatterinlumoa Letterboxd: at cinema. 

Helmut Bergerin tähdittämä kumma tarina oli nähtävä uudelleen 18.07., kun oli aikaa, ja elokuvasaliin mahtui. Siinä isketään lekalla leppoisan etuoikeutetun valkoisen miehen kotiin, monin tavoin, murrospisteessä. Viscontin katse seuraa kauniita nuoria miehiä, radikaaleja, antifasisteja








Sosiaalisesta mediastani:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.