Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

tiistai 8. maaliskuuta 2022

Tv: Batman begins, 2005. Hbo Max.

Tv: Batman begins, 2005. Hbo Max. Uudelleen katselussa, omistan toki dvd:n, ja nähty, monasti. Jos jotain pahaa sanottavaa on, niin pari näyttelijävalintaa ei osu. Ja kun ekassa elokuvassa pitää esitellä päähenkilö, tarina, taustat, niin viehän se aikaa. Ja kuinka otetaan montakin eroa edellisiin 90-luvun Batmaneihin. 

Christian Bale on paikoillaan, täydellisesti. 

Pidän myös isän roolin Linus Roachesta, kuten huikea valkokankaalta tuoreeltaan festareilla nähty Mandy, Priest (1994) jonka omistan yhä VHS:nä, Viikingit ja Kova Laki. 

Gary Oldman toimii Gordonina (Bram Stokerin Dracula vastikään Kino Reginassa valkokankaalta, Sid & Nancy valkokankaalta tuoreeltaan leffakerhossa 80-luvulla, Rosencrantz & Guildenstern Are Dead, Mank, The Fifth Element, Basquiat (1996) jossa näyttelee myös tuoreimman Batman-leffan Gordon, Tulipunainen kirjain, Immortal Beloved, True Romance, ja tietty Romeo Is Bleeding.) 

liam Neeson on kiinnostanut tuoreeltaan Darkmanista, Rob Roysta ja Nellistä asti, Schindlerin lista, Michael Collins. 

Cillian Murphy 28 päivää myöhemmin, Aamiainen Plutolla, Yölento, Peacock, Särkynyt ja Peaky Blinders – gangsteriklaani. 

Hienoille miehille on kirjoitettu hienoja rooleja hienoissa elokuvissa. 


Brucen äitiä näyttelee Sara Stewart, mm sarjat The Night Manager, Rebus (2000 – 2007), Murha mielessä (2002 – 2008), Minkä taakseen jättää, ja leffoissa kuten Tristram Shandy: Herrasmiehen paljastukset. 


Rikas poikarukka orpo poikamies mr Bruce Wayne, kartanonomistaja oppii monenlaisia puolustuslajeja ympäri muailmaa. Doctor Strangen ja Tähtien sodan tyyliin. Ottaa oppia ja ottaa pataan. 

Kun Bruce on kirkassilmäinen poika, hän leikkii, putoaa vahingossa kaivoon, ja hänen yllään kirkuvat, lentävät lepakot pimentävät taivaan... Isä korjaa hänet, fyysisesti. 

Ydinperhe matkustaa oneraililla joukkoliikenteellä pyhäasuissaan, he ohittavat Wayne towerin, ison kompleksin. He matkaavat oopperaan, jossa pyörii Johann Straussin Operetti Lepakko. Komeaa luultavaa, nähtävää kun lepakot liikehtivät lavalla miltei yliluonnollisesti. 


Brucea pelottaa. Hän tahtoo kotiin. Isä myöntyy kesken esityksen poislähtöön mielellään. Äiti on hyvin etäinen ja hiljainen, mutta hymyilee. 

Kujalla heidät ryöstetään. Tragedia alkoi.
 
Gordon lohduttaa Bruce-poikaa, myöhemmin Batman haluaa Gordonin mukaan töihinsä. Gordon on hyvä poliisi, hän ei ole lahjoittavissa. Aika lailla brittinäyttelijät täyttävät tärkeimmät roolit. Mikäs siinä. 



Morgan Freeman on myös elokuvan luotettava mies... Ja mainio tässäkin Batmanin varustajana.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.