Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

torstai 24. maaliskuuta 2022

Tv: Mindhunter, 1-2, #sarjamurhaajakeissi, trilleri, rikosdraama, psykologinen jännäri, 2017-2019. Fincherin sarjan olisi suosinut jatkuvan pitempään

Tv: Tv 📺. Mindhunter, kaksi kautta, #sarjamurhaajakeissi, trilleri, rikosdraama, psykologinen jännäri, 2017-2019. David Fincherin luoman sarjan olisi suosinut jatkuvan pitempään. Nyt tauolla. 

Taidan katsella kolmatta kertaa, osissa. 


Olemme 70-luvulla, ja kaksikko haparoi profiloijien alkupisteessä, lastenkengissään, ja vie aikaa ennen kuin keksivät sanan sarjamurhaaja. Kaikin puolin taidokkaasti tehty. Fincher ohjasi ekat jaksot, Joe Penhall on luoja varsinainen. Perustuen John E. Douglasin ja Mark Olshakerin kirjoittamaan kirjaan Mindhunter - FBI ja sarjamurhaajan mieli. Jota kuuntelin joskus äänikirjana, mutta välillä oli vaikea hahmottaa, ketä kidutetaan. 


Alkutekstit ovat kiehtovat, häiritsevät. Näemme magnetofoonin joka pyörii, nauhoittaa tahi toistaa, ja samalla leikataan hyvin lyhyitä kuvia rikospaikoilta kuten ennen yritettiin 24 kuvaa sekunnissa elokuvien kuvien väliin ujuttaa mainoskuvia, että katsoja alkaisi ahmia sitä suklaapatukkaa enemmän vaikkei edes tiedosta, että häneen vaikutetaan. Kun sarja etenee niin rikoskuvia näytetään sekunnin sadasosan verran jajso jaksolta enemmän. Ehkä. 

Mutta mikään ei ole luotaantyöntävästi eikä eksploitaatio tai mikään halpa pelotus mielessä. 


Kirjoittanut: John Douglas; Mark Olshake. Tuottaja(t): Charlize Theron; Joe Penhall; Ceán Chaffin; Joshua Donen; David Fincher; Courtenay Miles. Vaikka ohjaajat olisi tärkeimpi ilmoittaa... 



Erikoisagentti Holden Fordin roolissa Jonathan Groff, tuttu mm The Matrix Resurrections (2021), Glee, Taking Woodstock. 


Tyttöystävä Debbie on raikas feministinen tuulahdus, itsevarma, villi tyttö jota ei hiljennetä, joka opiskelee, sanoo mielipiteensä, häntä näyttelee Hannah Gross (Joker, Falling (2020), Tesla, Her Smell (2018). 


Erikoisagentti Bill Tenchin roolissa Holt McCallany (Fight Club, Nightmare Alley). 


Feministisen, tyynen agentti Wendyn roolissa Anna Torv (Frankenstein 2007, Fringe – rajamailla) 






 @mindhunter #mindhunter #mindhunternetflix #mindhunter201700

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.