Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

maanantai 28. maaliskuuta 2022

The Twin paha kaksonen elokuva maailman ensi-illassa 24.03.2022 Hgin Maximissa, Night Visions esittää. Tässä tekijöitä paikalla eli Q&A,

The Twin paha kaksonen elokuva maailman ensi-illassa 24.03.2022 Hgin Maximissa, Night Visions esittää. Tässä tekijöitä paikalla eli Q&A, eli loppupuolella voi olla paljastuksia. Mutta menkääpä katsomaan kun tulee ensi-iltaan. @nightvisionsfestival #nightvisionsfestival #TheTwinPahaKaksonen #TheTwin 


32 maahan myydylle leffalle pitää kaikkia peukkuja pystyssä. Torille! Onko korona, Ukrainan, luonnon ja monimuotoisuuden tuhoaminen, taiteen ja kulttuurin alasajo, ja ilmaiseksi käyttäminen oikeassa elämässä kun alkaa viehättyä myös aikuisten kauhuleffojen nyansseista kuten tässä. 

 Samaa kummassakin elokuvassa on vahvat naisroolit, uudemmassa The Twin paha kaksonen leffassa mennään syvemmälle aikuisuuteen, aikuisen naisen, ja iäkkään naisen suruun, menetykseen, kun Bodomissa olimme nuorten naisten koulukiusaamisessa, salakuvauksissa Tässä kuitenkin pari klippiä The Twin paha kaksonen elokuvan maailman ensi-illasta 24.03.2022 Helsingin Maximissa Q&A pari klippiä.

Linkissä



Ja muualla blogissani: Today at cinema 24.03.2022. Leffat valkokankaalla 29/2022: Taneli Mustonen: The Twin – Paha kaksonen (2022) 🎬🎬🎬🎬. Kotimaista ja silti kansainvälistä kauhua, psykologista trilleriä, ripaus folk horroria ja pakanakauhua. Kestoa 1 h 49 m ei huomaa koskemisena. Pääosassa Teresa Palmer, lisää tuonnempana. 


Viitteitä, visuaalisia, tunnelmia, suuria ja pieniä, Rosemaryn painajaisesta, Mudsommariin (froidilainen lipsaus mud, dirt) siis, Midsommariin, ja Hereditaryyn, ja Pahanhautojaan, Hohtoonkin. Ja kuuluu Kauhunkierteeseen. Rakennukset upeita, tarvaspäisiä. 



Edellisessäkin leffassaan BODOM (LAKE BODOM) viitattiin moneen släsheriin, twinkauhuun kauhuun Carriesta Tappajahaihin. Mutta kokonaisuus oli freesi, tuore ja omintakeinen. 


 


Tässä viitataan useampaan kauhun vanhaan ja uuteen teokseen, ja myös tässä käsittelyssä on freesi. Cinematografia on upeata kautta linjan. Seesteinen elokuva surusta. Mutta myös veri virtaa.


Suomalainen kyräilevä kyläyhteisö tuntuu yhtä aikaa tulta ja vieraalta, onhan se kuvattu " muualla". 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.