Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

lauantai 25. maaliskuuta 2023

2023 tv sarjat: The Last of Us, 1923, Wednesday, Del Toro's Cabinet of Curiosities, Riget Exodus

2023 tv sarjat suoratoistoilta: tähän blogikirjoitukseen pistän tänä vuonna näkemäni päräyttävät sarjat ihan uusimmasta alkaen. 











Maaliskuussa 2023:



Yellowjackets toinen kausi. Yellowjackets kakkoskauden eka jakso nähtävillä SkyShowTime-suoratoistopalvelussa lauantaina 25.03.2023.

Täsä vähän hypeä, koska onhan tämä huippusarja. Feministinen, tuore, kauhu. Draama. Kasvutarina. Folk kauhua, ehkä. Selviytymistarina. Ehkä. 

Eka kaudella 
Tyttöjen futisjoukkue 90-luvulla. Matkalla lentokoneessa. Lentokone ajaa harhaan, syöksyy maahan. Tytöt keskellä erämaata. Tulee talvi. Miten selviytyä. Välillä olemme nykyajassa. Toimittajat haluavat selvittää mitä tytöille tapahtui. Mitä salataan, mistä triggeröidytään. 
Mainio musiikki.  



Swarm
(2023) trilleri, kauhu, kasvukertomus, tyttöjen tarina, POC, tv sarjan 1. kausi Prime Videolla alkoi 17.03. Satiirisen psykologisen kauhutrillerin loivat Donald Glover ja Janine Nabers. Pääosassa hiljainen, hyljeksitty Dre, nuori nainen, jolla on pakkomielle poptähdestä. Ja tästä saa keissi synkän käänteen. Ikäraja 18, eli ällöttävä seksiä, kum kämppis ei vaivaudu laittaa ovea kiinni. Hyväksikäyttöä ja pummaamista, siis kämppis ei maksa eikä hae ruokaa. Taustoiltaan on true crimeä eli hakusanana Beyoncé ryhmä (Beyhive). Tarinassa ollaan Z sukupolven sisällä. Seksistinen, monin tavoin. Mutta millainen on sarjamurhaaja tässä skenessä. Musiikki paskaa kertakäyttöjumputusta. Aloitin 25.03.2023. #sarjamurhaajakeissi #poc 
7,3/10 (3 931) imdb. 
85 % (52) Rotten tomatoes 
87% piti tästä TV-ohjelmasta Googlen käyttäjät.
Dominique Fishback on Dre. 

Tämä ei ole fiktiota, lukee ihan sarjan alussa. Nuorten naisten tirkistelyä. Vain miehillä kehopositiivisuutta, saavat rehottaa joka suuntaan, monta kerrosta vaatetta päällä. Naiset pikkiriikkisissä rytkyissä pyllistelevät äijille. Ei ihme, että kirveellä on töitä. Jos odottaa kauhukomediaa, niin yhdistävää, helpottavaa naurua ei löydy. 



Marriage minisarja nähty Laatudraamaa Yle Areenassa. Raastavaa. 23.03.2023. Vahva pääpari, aviopari riitelee perunoista, mutta pitää välillä toisiaan kädestä. He ovat menettäneet paljon. ⭐⭐⭐⭐


Neljä Elämää (Four lives ) minisarja nähty kokonaan. ⭐⭐⭐⭐
Neljä elämää ( Four lives, 202) rikos, true crime -lähtöinen brittidraama, minisarja, 1 kausi, Yle Areena, sarjamurhaajakeissi. Kylmäävä, laatu, BBC.
" Four Lives, alun perin ja kansainvälisesti nimeltään The Barking Murders, on brittiläinen televisiosarja, joka esitettiin ensimmäisen kerran 3.–5. tammikuuta 2022 BBC One -kanavalla. Se seuraa tositarinaa neljän nuoren homomiehen perheistä, jotka Stephen Port murhasi vuosina 2014 ja 2015. " Wikipedia 
73% piti tästä TV-ohjelmasta Googlen käyttäjät.
7,4/10. (4 635)  imdb.
82 %. (11)  Rotten tomatoes.


Avaruuden tuntua taas uudelleen ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐


Rosvopankki (2023) jännityssarja, kotimainen, korruptio, 1990-luku, nurkkavaltaus, lama, Elisa Viihde Viaplay.  
Kolme ensimmäistä jaksoa julkaistu tänään 12.03.2023. Vasta aloitin. 
Kiinnostuin koska hienot näyttelijät ja musiikissa Cliftersin Jiri & Luri, tv:ssä soi Cliftersin Hei hullu kuningas... Ainoa huomautettava on rolli, trolley siis vetolaukku, eihän niitä ollut tuolloin, ainakaan tuo mallisia. Jupeillakaan. Alussa ollaan ihan Pellossa, kyltissä lukee Övertorneå ja Muonio. On kylmä. Nuori nainen palaa kotikonnuilleen. Hänen päälleen syljetään. Koska on lama, työpaikkoja, tehtaita suljetaan, kiinteistöjä myydään, poliisi vie pois, ihmisiä aamutakeissaan. 
Kesken. 


Happy Valleyn kolmoskausi on ilmestynyt Areenaan perjantaina 03.03.2023 silmilleni. Happy Valley, varjojen laakso. Laatua. Yle Areena. ⭐⭐⭐⭐⭐


Daisy Jones & The Six (2023) tv sarja, 1 kausi, minisarja. Tänään ensi-illassa suoratoistolla PrimeVideolla ekat jaksot sarjasta Daisy Jones & The Six, joka on mainio kirja fyysisenä ja myös kotimaisena äänikirjana fiktiivisestä 70-luvun bändistä.
Jos eilen kyllästytti The Fabelmans leffassa, että taas seurataan pojan unelmaa taiteen tekijänä, kun tytöt ja naiset on taviksia, hihhuleita, epävakaita, helppouskoisia. Niin nyt seurataan tytön rock'n roll -unelmia upeana mutta seksistisenä ajanjaksona noin v 1968 etiäppäin.
#daisyjonesandthesix
Perjantaina 03.03.2023. Kesken. 



Helmikuussa kesken / alkanut / tähditetyt katsottu loppuun 2023 vuonna :


The Midwich Cuckoos (2022) perustuu kiinnostavaan brittiskifiin Käenpojat, jonka luen aina kun on mahdollista mökillä... tv sarjan 1. kausi SkyShowTime-
suoratoistopalvelu. Perustuu John Wyndhamin samannimiseen tieteisklassikkoon vuonna 1957. 

Pääosissa ovat Keeley Hawes psykiatri Susannah Zellabyna. Vasta aloitin, mutta erityisen kiinnostavaa feminismi ja feministinen tulkinta nykyaikana: kenellä naisella on oikeus omaan vartaloonsa ja koskemattomuuteensa. 
    Upea Keeley Hawes on Dr. Susannah Zellaby, näyttelijä, johon oli helppo rakastua romaanifilmatisoinnissa Tipping the Velvet, sekä sarjoissa Ashes to Ashes v. 2008 – 2010, The Tunnel, Mrs Wilson 2018. 
    Jokainen Midwichin kylässä ollut tuona toukokuisena päivänä on yllättäen raskaana, riippumatta seksuaalisesta suuntauksestaan ja seks. kokemuksestaan, aktiivisuudestaan. Mitä tehdä näille Neitsyt Maarioitten yllätysraskauksille. Tekevätkö kaikki naiset, ja myös tytöt abortin. Mitä tapahtuu parisuhteelle kun isän dna:t eivät täsmää kenelläkään. 
    Hirvittävintä on tämä virallisten tahojen suorittama valvonta, kuinka naisten kuukautiskierrot rekisteröidään. Kuka saa enää päättää omasta kehostaan. 22.02.2023 aloitin. ⭐⭐⭐





Joseph Mawlen tiiraus jatkuu sarjassa 1923: villi länsi on muutosten kourissa, sähkö saapuu ja automobiilit. Intiaanitytöt varastetetaan kotoaan kauas luostariin nunnien kidutettaviksi, ja heitä viedään kieli, kulttuuri, uskonto, maa. Helen Mirren loistaa. SkyShowTime-suoratoistolla kuudes jakso noin 20.02.2023. ⭐⭐⭐ Nähty kokonaan 1. kausi. 
Joseph Mawlen tiiraus jatkuu sarjassa 1923: villi länsi on muutosten kourissa, sähkö saapuu ja automobiilit. Intiaanitytöt varastetetaan kotoaan kauas luostariin nunnien kidutettaviksi, ja heitä viedään kieli, kulttuuri, uskonto, maa. Helen Mirren loistaa. SkyShowTime-suoratoisto.

Joseph Mawle vain piipahtaa kapteenina kalliissa, seikkailullisessa ja karheassa lännensarjassa 1923, jossa kotipesän Ameriikan lisäksi käymme myös Afrikassa. Hieno, uskottava rooli kuitenkin. Ei ole olemassa liian pieniä rooleja. 

#josephmawle #1923 #1923tvserie #1923tvsarja
20.02.2023 ja 28.02.2023.



Chippendales (2022) true crime, draama, 70-luku. En ensin meinannut kahtoa, mutta tillaus (Disney+) umpeutuu huomenna. Sarja alkaa röyhkeästi, kaupungissa huoltsikan takapihalla vuonna 1979 soi Bowien upea Tonight kovin ylenkatsotulta albumilta, mutta joka liittyy minun nuoruuteni. No sehän oli tietty Iggyn alkuperäinen biisi Tonight albumilta The Idiot vuodelta 1977, jonka alkutahdit kuultiin. 

Takapihalla seisoo hönö intialaistaustainen Somen Banerjee (roolissa oikeasti hyvin hottis ja komediallinen Kumail Nanjiani ) joka riutuu tylsässä työpaikassa bensiksellä vanhoja sämpylöitä syöden, ja rasistien ja varkaiden kiusattavana. Hän saisi ylennyksen, mutta hän haluaa muulle alalle. Maahanmuuttajien lapsena, ehkä, hän on tottunut tekemään töitä, hänellä ei ole sosiaalista elämää, ja hän on säästänyt. Hän katsoo telkkarista Bionic Mania, ja alkaa upgreidata, Pardon my french, parannella itseänsä, sileissä puvuissa, plankatuin, kiiltävin kengin, muuttaa nimekseen Steve, ja avaa backgammon-klubin. Jonne tulee kaksi asiakasta. 

Pisnes ei siis luista. Kunnes autiohkoon klubiin perjantai-iltana astuu slipevä maailmanmies Paul Snider ( mainio Dan Stevens). Sitten kaikki vasta alkaa. 

Vasta aloitin. Kiinnostava. Tiedän, tiesin ryhmästä vain sen, että misstrippareita. En ole hanakka tosi rikosten perään, mutta toisinaan tehdään taidetta, joka on haettavissa, eikä mässäilyä. 

Suomen Chippendalesit kävivät muinoin syömässä samassa lekendaarisessa kiinalaisessa ravintolassa Annankadulla, Hgissä. Ravintola lopetti koska ahkerat pitäjät, yrittäjät, maahanmuuttajat halusivat omaa aikaa, perheelleen. Emme ehtineet viimeisille ehtoollisille, mutta hyvät muistot on paikasta! Sinne oli mukava mennä yksin ja eri porukoissakin. Oviaukon seinillä oli kiittäviä Suomen Chippendalesien julisteita nimmarin. Welcome to Chippendales (TV minisarja 2022–2023) 19.02.2023.

Myös Murray Bartlett koreografin roolissaan Nick De Noiana ja Juliette Lewis vaatesuunnittelijan roolissaan Denisenä ovat mielettömän hyviä ja innistuneita. Amerikkalaisen unelman saavuttamisesta. Miten unelma rakennetaan.

Kesken. 



Cunk on Earth (2022) mockument, mukamentti, mokumentti, komedia, historia, 1 kausi, Netflix.

Philomena Cunk johdattaa meidät tuoreessa mokumentissä suurimpien keksintöjen ja ihmisyyden kysymysten pariin Brexitin jälkeen. Pääosassa Diane Morgan. Cunk ei epäröi kysyä tyhmiäkään kysymyksiä asiantuntijoilta, jotka vastaavat rehellisesti ja hermoilematta. 

" Philomena Cunk is here to show how far humanity has come — or not — in this witty mockumentary tracing the history of civilization."

8,4/10 IMDb (1 987 arviota)

96% piti tästä TV-ohjelmasta Googlen käyttäjistä.

Cunk on Earth (TV Series 2022– ) 01.02.2023. En tiedä onko parasta fonografi, vai synkkä keskiaika ja linnassa kuvailtu tapahtuma.

⭐⭐⭐⭐ Nähty kokonaan ja nautittu. 




Tammikuussa kesken / alkanut / tähditetyt katsottu loppuun 2023 vuonna :

Wednesday ⭐⭐⭐⭐

Tumma sydän ⭐⭐⭐⭐

Del Toro's Cabinet of Curiosities ⭐⭐⭐

Piiritys on kesken 

Beast Must Die ⭐⭐⭐

The Handmaid's Tale ⭐⭐⭐⭐⭐

Riget Exodus ⭐⭐⭐⭐

Munkkivuori ⭐⭐⭐⭐⭐

Stonehouse ⭐⭐⭐⭐






The Last of Us (2023) dystooppinen draama, tv sarja, 1 kausi, Hbo Max. Tarkemmin sanottuna post-apokalyptinen tarina lapsensa menettäneestä miehestä, Joel Milleristä (Pedro Pascal) joka alkaa suojaamaan Ellie-teiniä (Bella Ramsey). Kovasti odotettu ja hypetetty sarja alkaa väkevästi vanhalla pätkällä jossa pieni allmale-paneeli, tv juontaja ja kaksi vierasta keskustelevat pelottavasta viiruksesta. Toinen asiantuntijoista (mainio John Hannah, mm Rebus, Muumio, Spartacus: Blood and Sand, Kesäyön uni 2016, Sliding Doors, Neljät häät ja yhdet hautajaiset) kertoo pelottavista sienistä. 

" Maailmanlaajuisen pandemian tuhottua sivilisaation kovapintainen kyynikko ottaa hoiviinsa 14-vuotiaan tytön, joka saattaa olla ihmiskunnan viimeinen toivo." 


Game of Thrones -näyttelijät Pascal ja Ramsey ovat kovasti olleet somessa esillä hyväntuulisissa valokuvissa. 

Ensimmäinen jakso: 15. tammikuuta 2023. Imdb-arvosana tänään 9,3/10 ⭐⭐⭐⭐⭐ (109 049). Rotten tomatoes-arvosana: 97 % (107) genre: toiminta, skifi, postapokalyptinen draama, draama. 

Ohjelman luojat: Craig Mazin, Neil Druckmann. Sarjan ovat käsikirjoittaneet Craig Mazin sekä alkuperäisen The Last of Us -pelin käsikirjoittaja ja ohjaaja Neil Druckmann. Vastaava tuottaja: Greg Spence.

Jaksot:

1 1 ”When You’re Lost in the Darkness” Craig Mazin Craig Mazin & Neil Druckmann 15. tammikuuta 2023

2 2 ”Infected” Neil Druckmann Craig Mazin 22. tammikuuta 2023

3 3 ”Long Long Time” Peter Hoar Craig Mazin.

Tulevaisuudessa ohjaajana mm Ali Abbasi!

#thelastofus #tvsarjat #tvsarjat2023 #tvsarja #thelastofus2023 #thelastofustv #thelastofustvserie #thelastofustvsarja 

Nähty kokonaan maaliskuussa ⭐⭐⭐⭐⭐




1923 (2022) Olen myös Serialized:issa, jonne kirjoitan muistumat katsomistami tv sarjoista. Vasta ensimmäinen jakso saapui SkyShowTime-suoratoistopalveluun, katson sen tänään 20.012023. Koska Joseph Mawle mainosti Twitterissä ja Instassa. Viine vuosina olen inhonnut länkkäristä seksistisenä, rasistisena ja kolonialistisena, jossa toistuu sama tarina, valkoinen mies kostaa valkoiselle miehelle. Naiset ovat sivussa, ja niitä on vain kaksi roolia, yleensä uhreja. Hyvin homoeroottisesti ovat miehet pyssyt vastakkain, ja vielä chapseissa... Mutta tähän sarjaan 1923, kaupunki on ihneellisen värinen ja valaistu. Emme ole seepia sävyssä. Naiset vaativat kieltolakia, jotta miesten rikokset loppuvat. Tai edes vähenisivät. 
    Nunnat opettavat Amerikan alkuperäiskansan tyttöjä ja naisia mmm väkivallalla.
    Cinematografia, kuvaus on ainutlaatuista, muistuttaa valokuvia. Kun on tottunut länkkäreiden olevan 1800-luvun asia, ja genre, niin on vaikea nähdä, miten sinnittelevät 1900-luvun alussa, ollaan ko miltei 1/4 eletty vuosisadasta, osa näkee yhä painajaisia maailmansidasta. Helen Mirren on kuninkaallisen ryhdin omistava selviytyjä, joka välillä tarttuu haulikkoon. Mutta hän on myös viisas eli empaattinen "miniälleen" 

Ei mikään halpa sarja. 

#1923 #1923tvserie #tvsarjat #tvsarjat2023 #tvseries2023



Faking Hitler (2021) minisarjan (4 h 38 m) vimpat jaksot Elisa Viihde Viaplayltä. Lars Eidinger on journalisti Gerd Heidemann mehevän skuupin perässä: on löydetty Adolf Hitlerin päiväkirja. Mutta onkohan kirja aito... Mainio veijaritarina mahdottomalta itseriittoisalta juppiajalta. Ikaros, Midas, Hybris, tuttu tarina.

Kuinkahan monta staraa, tähteä, sterniä antoi lehti Stern tälle tv ohjelmalle, tirsk. 

Itse annan ⭐⭐⭐⭐⭐

Mitä tehdä kun sivistyneestä luennoitsija-isästäsi paljastuu SS-menneisyys. Ei kai vain myös Derrick! Miten Saksa käsittelee lähihistoriaansa. Huumori, taide, tiede, sananvapaus,journalismi, lähdekritiikki. 

"1980-luvulla saksalainen Stern-lehti julkaisi Hitlerin päiväkirjan, joka antoi oivalluksia hänen syvimpiin ja yksityisiin ajatuksiinsa; Pian sen jälkeen paljastetaan, että ne ovat väärennettyjä. Minisarja on fiktiivinen kuvaus julkaisusta ja paljastaa. " imdb

" Amerikkalainen mediamoguli, Clark, keskeyttää neuvottelut vaatien Heidemannia ja Bloomia esittämään esimakua päiväkirjoista. Jakso 5." Viaplay

" Der 25. April 1983 ist einer der dunkelsten Tage der deutschen Pressegeschichte. Der stern stellt die Hitler-Tagebücher vor. Der GAU: Statt einer Weltsensation stellen sich die Bücher als Fälschung heraus. 35 Jahre später wird der Skandal nun erneut aufgerollt - mit noch nie zuvor gehörten Originaltonbandaufnahmen aus den 80er Jahren zwischen dem Journalisten Gerd Heidemann und dem Fälscher Konrad Kujau. Eine spannende, groteske und aberwitzige Geschichte, die schnurstracks ins Verderben führt. " Stern

Faking Hitler (2021) 1. kausi alkoi Elisa Viihde Viaplayltä. Lars Eidingerin tuorein sarja. Saksanmaan lahjakkain ikäluokkansa teatteri-, tv- ja elokuvanäyttelijä minulle eli Lars Eidinger on tässä journalisti Gerd Heidemann mehevän skuupin perässä: on löydetty Adolf Hitlerin päiväkirja. Mutta onkohan kirja aito... Eka jakso nähtävillä. Leppoisasti ja kunnianhimoisesti miesten ambitioista ja itserakkaudesta, joidenka esteenä ei saa olla mitään. Hyväntuulinen ja ilkeä tarina kasarille sijoittuva. 

Lars Eidinger on Gerd Heidemann. Moritz Bleibtreu on Konrad Kujau. Richard Sammel on Rudolph Michaelis. 

Muttei pelkästään miehiä vaan myös nuoria kunnianhimoisia naisia toimittajia jotka törmäävät erkipäivän seksismiin harva se päivä vuonna 1983. Nainen nimeltä Elisabeth Stölzl ( roolissa Sinje Irslinger) alkaa tutkia Derrick-näyttelijän SS-yhteyksiä. Toisaalta Eidingerin Heidemann keskustelee intiimisti kera Edda Göringin (roolissa Jeanette Hain). 



Stonehouse (2023) 1 kausi, minisarja, retrosarja teryleenikaudelta 1974, jolloin Briteissä miehet, ja vain miehet huusivat ja päättivät alahuoneessa, politiikassa ja tiedusteluissa. Samaa älykästä ja vekkulia tunnelmaa kuin Perienglantilainen skandaali ja Man, his wife and canoe. Miten käsitellä häpeää, Enklannissa. Pääosassa Matthew Macfadyen, joka kääntyy moneksi, hottikseksi ja hönöksi. Naurattaa ja hirvittää samalla tämä 60-70-lukujen patriarkaatti, kaikkiin tehtäviin valitut ne valkoiset heteromiehet, jotka epäpätevinä yhden panon jälkeen menettävät kaiken, kasvonsa, ja myyvät maansa kun filmatulla materiaalilla kiristetään miestä jota nenä vie. Onneksi naiset, me ja he ovat, olemme murskanneet lasikattoja, ja meillä on ollut tukijoita. Tavallaan tämä on true crimeä, tosi rikoksia ja julkkiksia, kansakunnan kaapin päällä olleiden pölvästien ja uunojen tosi tarinoita, joita saakin arvostella. Ja tehdä taiteeksi. Ja viihteeksi. 

Miehet jotka saavat toteuttaa unelmiaan. Nousu ja tuho. 

Rakastan tätä agentti/vakoilijatarinoiden renessanssia kuten Mr Jones, Bletcleyn nelikko, Aromic Blonde, Satavuotias joka karkasi akkunasta, ja Operaatio Mincemeat, joissa liipataan eri genrejä. 

Macfadyen kääntyy mm romanttiseksi kuten Ylpeys ja ennakkoluulo 2005, 

vakoiluksi Operaatio Mincemeat 2021, Anna Karenina 2012, Kolme muskettisoturia 2011, The Current War 2017, sekä tietyksi The Enfield Haunting 2015, ja eritoten Ripper Street v. 2012 – 2016 erinomainen viktoriaaninen dekkari. 

Brittiläinen televisiosarja kertoo mainiosti  Britannian hallituksen ministerin John Stonehousen elämää, nousua ja uhoa. 

Vain vaimon osassa on upea Keeley Hawes, johon oli helppo rakastua romaanifilmatisoinnissa Tipping the Velvet, sekä Ashes to Ashes v. 2008 – 2010, The Tunnel sarja, Mrs Wilson 2018. 

Vielä on näkemättä sarja The Midwich Cuckoos vuodesta 2022, joka perustuu kiinnostavaan brittiskifiin, jonka luen aina kun on mahdollista mökillä... 

Mies joka pettää vaimonsa, kansansa, puolueensa, äänestäjänsä, Englannin parlamentin jne. 

Ohjannut Jon S. Baird John Prestonin käsikirjoituksesta. 

22.01.2023. ⭐⭐⭐




Munkkivuori (2022) draamasarja, Elisa Viihde Viaplayltä. Retro, tyylikäs sarja perheestä joka muuttaa Munkkivuoreen. Koska mummi on sairastunut. Mummi kyllä enteili, että nyt se alkaa. Kalenteri näytti jotain 1. kesäkuuta. 

Katson 1. jakson, ja sen perusteella naputan. Aikuisnäyttelijät koostuu hienoista teatterinäyttelijöistä mm Helsingin kaupunginteatterilta, Teatteri Takomosta, Teatteri Jurkasta, Q-teatterista ja Turun kaupunginteatterista. Lavastus, valaistus, musiikki ja tunnelma on sopivaa, aitoa, pahaenteistä. Olemme kesässä analogisessa ajassa, vaikka perheen poika haluaa digitaalisen rannekellon. Minullakin sellainen oli 80-luvulla, ja se soitti Keltaruusua. Vaikkei halunnut. Lapsinäyttelijät ovat mainioita, osa näyttää tutuilta, ehkä sen vuoksi, että sukunimet näyttää tutuilta. Ainakin Pahanhautoja-leffan perheen poika. 

Munkkivuori sarjassa televisiot on pullukoita, musa tulee vinyyliltä. Paitsi uskiksilla ei ole telkkarii. Ostarit ovat kenkälaatikon mallisia. Lapset ovat ulkona, ja leikkivät. Heittävät vitsejä. Ostavat irtokarkkeja Ärkkäriltä. Tämä on poikajengi. Kilttejä tavallisia poikia. Mutta metsään ei saa mennä. Koska yksi lapsi on kadonnut. 

Vähän vanhemmat tytöt, 2 kpl, heillä on osin omat jutut. Ehkä musalehdet ja päiväkirjat. 

Vanhemmat pojat kuuntelee mankkaa, ja polttaa tupakkaa mattotelineellä. 

Olen aina pitänyt Munkkivuorta rikkaiden alueena, mutta sehän näyttää ihan tavalliselta lähiöltä, siistiltä. 

2. jakso Sisko ja sen veli. Ikävää, että annetaan kuva, että vain pojat lukevat sarjiksia ja vaihtavat niitä divarissa. Tämähän ei pidä psikkansa. Twitterissä ja Facebookissa oli mainiot ketjut jossa tytöt ja naiset vastasivat, miksi oli tukalaa asioidessa sarjakuvakaupassa muinoin ja/tai nyt, koska asiakkaat ja/tai myyjät käyttäytyivät epäasiallisesti, toljottaen, kyseenalaistaen jne. Mutta että meitä tyttöjä ja naisia on sarjakuvan tekijöinä, lukijoina, vaihtajia ja myyjinä ollut, ei ihan maailman sivu, mutta kauan. 

Hanoi Rocks! Pelle Miljoona Oy! Suosikki 

21.01.2023. ⭐⭐⭐⭐



Riget Exodus. Valtakunta Exodus sarjan katsominen Viaplayltä on kesken. 11. jakso Isoveli esittelee Udo Kierin jonka kasvot vedessä muistuttavat Kittelsenin taidetta, joissa jossa usein kuvattiin Näkkiä, peikkoja ja muita pohjoisen yliluonnollisia olentoja. Hauras mutta hengeltään tomera vanha nainen haluaa tutkia, mitä voimia Isollaveljellä on. 

Kuvan värimaailma on lähellä seepiaa, mennyttä aikaa, mutta myös oranssia filmiaikaa 1970-1980-lukujen taitteesta. 

Entäs Willem Dafoe! Kyllä nyt häröillään. ⭐⭐⭐⭐

Loppuun katsottu The Handmaid's Tale eli Orjattaresi viides kausi Hbo Maxilla. 11.01.2023. Kuinka surulliseksi vetää, dystopiat, ennustukset. Kuinka raskasta on katsoa Ylen uutisia. ⭐⭐⭐⭐⭐





The Beast Must Die (2021) trilleri, draama, jännitys, brittiläis-suomalainen rikostarina, 1 kausi. Luin kirjan sähkökirjana, pari päivää sitten, hieman muutettu. Modernisoitu eli ei niin seksistinen kuin vintagen aikaan. Sama teema, kosto, eli Pedon on kuoltava. Mukavasti suomalaisia näyttelijöitä sivuroolissa. Strangeways on vähän niinkö sivussa 

Ohjaus Dome Karukoski.

 " Kun 6-vuotias poika kuolee Isle of Wightin saarella liikenneonnettomuudessa, jossa kuski pakenee paikalta, pojan äiti vannoo kostavansa kuoleman. Hän uskoo löytäneensä syyllisen, ja samaan aikaan tapausta tutkimaan saapuu komisario Strangeways." 

Pääosissa: Jared Harris, Cush Jumbo Billy Howle, Nathaniel Parker, Geraldine James. 

⭐⭐⭐











Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities (2022) Antologia, kauhu, kumma, kuriositeetti, 1 kausi. ⭐⭐⭐

7. The Viewing, suomeksi Katselmus
 (6,2 imdb, 28.10.2022.) Olemme autoajasssa kasarilla. Syntsamusan perusteella. Tarkennus vuosi on 1979. Mm olostaan täysin nauttiva Peter Weller, joka on outo keräilijä. Vieraat istuvat hevosenkengänmuotoisella isolla sohvalla, huone hehkuu meripihkan sävyssä, musiikki tarkkaan harkittua tunnelmaa. 
Mukana:
Kevin Keppy, Charlyne Yi ja Sofia Boutella. Ohjaaja: Panos Cosmatos. Säveltäjänä Daniel Lopatin (mm Good Time). Mukana myös Steve Agee, joka on tuttu Peacemaker sarjan henkilönä joka oli vaihto-oppilaana Suomessa ja näki Hanoi Rocksin. Joka soi ohjelmassa.  

6. Kuudes jakso. Kuka nukkuu noidan talossa. 
Lovecraftin tarina käynnistyy Shostakovichin paremmalla valssilla sydäntä särkevästi, on kaksoset, lapset, mutta joista toinen, sairas sisar vedetään pois. Veli ei mahda mitään. Ikänsä hän yrittää päästä yhteyteen kuolleen sisarensa kanssa. Ja kohtaa monenmonta huijaria. Pääosissa Harry Potterista ja Mahtisormuksista tuttuja miehiä. Mukavaa, että on myös latinonäyttelijöitä, sekä ameriikan alkuperäiskansaa. Joilla on keino, väylä siirtyä rajan yli kultaisen aineen nautittuaan. 


 Viides jakso Pickman's Model pärähti ilmoille 27.10.2022, 1h 3m. Pickmanin malli. Pääosissa 
Ben Barnes on William Thurber. 
Suosikkini Crispin Glover on Richard Upton Pickman. 
Ohjaaja Keith Thomas. Kirjoittajina 
H.P. Lovecraft (tarina ), Lee Patterson ja Guillermo del Toro. 

Etuoikeutetut valkoiset miehet saavat opiskella taidetta ja maalata, opettaa taidetta. Naiset riisua. 

Opettajat ja koulu ovat tietenkin konservatiivisia ja ahdasmielisiä. Suurimmat taiteilijat maalaavaat synkkiä näkyjään yöllä hautausmaalla ja muissa goottilaisissa tiloissa. 

Pickman esittelee sukunsa tarinaa mm suuren, pelottavan maalauksen kautta, keskiössä Lavinia, suvun noidaksi väitetty. 
Ben Barnesin hahmo katsoo vaikuttavaa teosta, joka tuntuu menevänsä ihonsa alle. Barnes näytteli Dorian Grayn muotokuvassa päähahmoa, ei kovin arvostetussa filmatisoinnissa. 

Rekvisiitta, sisustus ja tunnelma 10 /10.
Mukavaa, että Crispin Glover saa pukeutua taas liituraitaan.

2. jakso Hautausmaan rotat 

Imdb:ssä jaksot eri järjestyksessä kuin Netflixissä, katson Netflixin järkän mukaan... 

Viehättävän, lumoavan, viktoriaanisen alun jälkeen alkaa 1. jakso Lot 36, jossa kauhua vanhassa telkkarissa pres Bush joka puhuu oikeutuksesta tuhota jonkun öljymaan diktaattorit. Tai muuten fossiilisten polttoaineiden kauppaan liittyvä. Tavallinen amerikkalainen mies (Coenin veljesten leffojen Voi veljet, missä lienet ja The Ballad of Buster Scruggs mainio Tim Blake Nelson, joka oli myös Nightmare Alleyssä 2021, ja tulevassa Pinokkiossa) istuu autossaan punaisissa liikennevaloiss kuunnellen populistista ja rasistista uhoa radiosta, ja myötäilee puhetta. Sitten hän menee likaiseen huutokauppaan.

Oletko utelias?

Kauhuantologian suoratoistotelevisiosarja aloittaa sopivasti halloweenin, spooky, spoopy seasonin. Guillermo del Toro on luoja.

Mitä kaikkea varastoistanne löytyykään... 
 

Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities
(2022) kauhu, tv sarja 1. kauden 1. jakso julkaistiin Netflixissä tänään 25.10.2022. 
1. jakso Varasto 36. 8 /10 tai 🍅🍅🍅🔪
Ohjaajana Guillermo Navarro. 
Kirjoittajina Regina Corrado ja Guillermo del Toro (perustuu alkuperäiseen tarinaan).









Piiritys (2022) uusi kotimainen draamasarja. Nelonen, Ruutu. 
Draama, Rikos, Dokudraama. Aika true crimeä. Elias Salosen tähdittämä uusin sarja, 90-luvun rillit ja viikset. Yllättävän hyvin sopii alkumetreillä psykopaatiksi. Sitähän se näyttelijän työ on. Samaa roolia tai typecastingiä ei tarvi toistaa loputtomiin ja olla vain söpössä kategoriassa 2020-luvun gay best frendinä, siis queerinä sanavalmiina parhaana ystävänä kalliolaisessa sarjassa Aikuiset. Joka on mainio sarja. Jossa mainioita tyyppejä. Parhaimpia kotimaisia komedia- tai draamasarja 15 vuoden sisään. 

Vasta aloitin katsomisen. Luultavasti katson tallenteina digipoksista. 

Jussi Vatasen näin teatterin lavalla viimeksi Kansallisteatterissa esityksessä Kolme sisarta jolloin hän punnersi everstiluutnantti Veršininin roolissa. 

Sivuroolissa myös Mikko Kauppila, joka on tuttu Aikuiset - sarjasta sekä hienosta roolityöstä näytelmässä Bolla Helsingin kaupunginteatterilla. Eero "Käkä" Milonoff oli mainio mm elokuvissa Raja ja Seurapeli, sekä Kom-teatterin Kokki, varas, vaimo ja rakastaja -näytelmäversiossa. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.