Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

perjantai 24. maaliskuuta 2023

2023 tv elokuvat Ihme, The Pale Blue Eye

Tässä päheimmät 2023 tv elokuvat suoraRoistoista, telkkarista tahi kotiteatterista bluureiskalta / dvd:ltä: tuoreimmasta katselunautinnosta vanhimpaan

Helmikuussa 2023:

Just lopetin kolmannen kerran katselun The Killing of a Sacred Deer (2017).  outo, trilleri/kauhu, eurooppalainen. Provosoiva ja ärsyttävävä. Kiinnostava kuitenkin nyt kolmannen kerran nähdä. Vastikään näin valkokankaalta The Lobsterin, ohjaajan edellisen leffan Colin Farrellin kanssa. Tässä Farrell näyttelee etuoikeutettua miestä: lekuri, sydänkirurgi Steven Murphyä joka on naimissa silmälääkärin Anna Murphyn (Nicole Kidman) kanssa. Steven saa riesakseen, potilaakseen hyväkuntoisen isättömän 16-vuotiaan pojan nimeltä Martin, roolissa Barry Keoghan. Ohjaaja: Yorgos Lanthimos 2 h 1 m, ikäraja 16. Pari päivää sitten valkokankaalla näin saman ohjaajan leffan The Lobster uudelleen, pääosassa Colin Farrell. Aiemmin katsoin taas Kukkoilijat, jossa pääosissa Colin Farrell ja Brendan Gleeson, jotka tähdittävät tuotetta irkkuelokuvaa The Banshees of Inisherin, jossa näyttelevät, mukana myös Barry Keoghan, joka juuri nappasi parhaimman pystin sivuroolistaan (supporting role) elokuvasta juuri meneillään olevista BAFTA palkintojenjaosta. The Banshees of Inisherin näin ennakkoesityksenä 31.01.2023 cinema Orionissa, missäpä muualla, ennen suomen ensi-iltaa.... 19.02.2023  The Killing of a Sacred Deer (2017).


See How They Run (2022) viehättävä, nokkela, kevyt ja nopsa vuoteen 1953 sijoittuva dekkari Agatha Christien Hiirenloukku-näytelmän ympärillä ottavat mittaa toisistaan amerikkalainen leso kovaksikeitetty rikostarina ja brittiläinen yrmeä kartanomysteeri. Kummatkin mainioita genrejä. Ra(k)astettavia roolitöitä uusilta ja vanhoilta kasvoilta mysteerikomediassa. Disney plussalta 17.02.2023. Näin tämän valkokankaalla parhaassa mahdollisessa vintage elokuvateatterissa eli Orionissa. Hyvänolon elokuva ⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5 17.02.2023.


Pitkä viikonloppu (Confidentially Yours aka Finally, Sunday aka (Vivement dimanche!, 1983) ohjaaja François Truffaut'in viimeinen elokuva, mustavalkoinen mysteeri/rikos eli komediallinen film noir. Jean-Louis Trintignant on Julien Vercel, jota epäillään vaimonsa ja tämän rakastajan murhasta. Sihteerikkö Barbara Becker ( Fanny Ardant) tutkii näitä epäilyttäviä murhia. Vähän niin kuin Hitchcockin nokkela aktiivinen itsenäinen rohkea utelias blondi, paitsi tässä tietenkin upea tummaverikkö, tuntuu ennakoivan sekä L. A. Confidentialia (Ardantin ilmeet) että Irma Vep -sarjaa (Barbaran ja muiden harrastelijanäyttelijöiden näytelmän kaoottiset harkat). Ardant ajaa yössä, sateessa, ja tuulilasinpyyhkijät viuhtovat kuten Psykossa. Osin kaunis kunnianosoitus Hitchcockille. Ja Truffaut'in joutsenlaulu kun hän poistui joukoistamme liian nuorena, 52-vuotiaana. Trintignant ja Ardant ovat toistensa vastakohdat, mies on iloton tosikko, nainen taas eloisa ja lämmin.

Kärttyinen ja pahantuulinen Vercel piilottelee neljän seinän sisällä, Becker puolestaan

kliituaa ympäri kaupunkia tutkien.

Film noiriin, synkkiin 40-luvun mustavalkoisiin rikoselokuviin ehdottomasti

kuuluvat yksityisetsivän toimiston sälekaihtimet hyvin esillä!

Perustuu Charles Williamsin vuoden 1962 romaaniin The Long Saturday Night.

Poistui MUBIlta keskiyön aikaan, 1 h 50 m. 15.02.2023. Elokuva oli Suomessa vuonna 1984 muuten 62. katsotuin elokuva. Pitkä viikonloppu 1983 enska 19.10.84, Francois Truffaut, 21 529 katsojaa.



Jurassic World: Dominion (2022) pidin alkuperäisistä, ensimmäisistä 1990-luvun juroista, mutta edellinen 2000-luvulta
oli niin ei-kiinnostava, koska tylsä yksi-ilmeinen mieshahmo, joka valitettavasti on tässäkin,
nämä yksintoimivat puupökkelöt "machot" saisi jättää jo käsikirjoittamatta. Tervetuloa
tälle vuosituhannelle, höllywood. Bryce Dallas Howardin Claire Dearing on tässä myös,
mutta näyttelee kuin ihminen, myös kasvoillaan, herkästi. Äiti-tytär -suhteesta tai "äiti-tytär
-suhteesta" tuli mieleen Alien saagan tyttökloonin inhimillisyys ja haavoittuvuus. Trilogiassa
oli aiemmin useampia sukupuolia aktiivisina toimijoina, ja useampia tapoja olla tieteilijöitä, ja
auttaa toisiaan. Tässä on rahnaa mitä mällätä, ja erikoistehosteet ovat tätä päivää. Ehkäpä myös
tässä negatiivista suhtautumista eläinaktivisteihin, jotka vapauttavat eläimiä. Joiden ei
alkuunkaan tarvitse olla häkissä eikä leikeltävinä.
Lentoliskot tekevät pessää pilvenpiirtäjän katolle. Metsikössäkin nelistää hirmuliskoja.
Laura Dern tuo laatua astumalla ruutuun.

Isot yhtiöt tappoivat hyönteiset, tai halusivat tappaa, en muista, mutta valtavat heinäsirkat

syövät naapurin sadon. Paleontologia on tie, sanoo Sam Neill. Musiikki myötäilee nostalgisesti Jurassic Parkin teemaa. Kuinka mukavaa, että he ovat tässä. Jaksaa kattoa. Mutta elokuvan pituus on liikaa.

Mukavaa on Dernin ja Neillin lisäksi Jeff Goldblom mukana vanhasta kööristä, kunnon näyttelijöitä monesta genrestä. Huumoria on kun nuoret kuulijat eivät innostu Neillin eikä Goldblomim puheista.

Ainakaan kuten ennen. Mutta kuitenkin taputtavat puheen loputtua ja tahtovat nimmarin

kirjaan. Huumoria revitään kuinka monenlaista kahvia barista taikoo

pörisevistä koneistaan, ja kuinka naurettavia ne nimet on.

Pidän tämän elokuvan lumesta. Toiminta/Scifi, 2 h 26 m, ikäraja 7, SkyShowTime-suoratoistopalvelusta. En mennyt katsomaan elokuviin koska en ole niin masokisti. Rakastan alkuperäisiä saagan näyttelijöitä, jotka osaavat näytellä, ja kuinka feministinen alkuperäinen trilogia sai olla paikoin.

Selvästi haluaa haastaa Indiaana Jonesit, Böndit ja Mission Impossiblet.

Välillä on myös diversiteettiä. Ainakin upeita naisrooleja näkyy, naiset, jotka aktiivisia, pahoja, ja häkellyttävän upeat kampaukset ja stailaukset, hurjemmassakin menossa, lentävät lentokonetta, myyvät laittomasti raptoreja. Kaiken sydämenä on monivivahteinen kolmikko - Dern, Neill, Goldblom - ihan ensimmäisistä 90-luvun Jurassic Park -leffoista. Kuinka he reagoivat toisiinsa ja millaisin motiivein. Rakastan tällaista työskentelyä. Osin myös itseironista.



Queenpins (2021) komedia kuponkihuijauksesta mutta pääosassa naiset. Hyväsydäminen kotiäiti
Connie Janikowski (Kristen Bell) ja vloggaaja JoJo Johnson (Kirby Howell-Baptiste). Veijaritarina.
Muuntautumiskykyinen Kirby Howell-Baptiste on kovassa huudossa, hän oli Cruellassa Anita Darling, The Sandman sarjan Death, sekä Mr. Harrigan's Phone'ssa, ja tv sarjassa Veronica Mars v. 2019 vikana kautena. Sarjan päähenkilönä oli niin ikään Kristen Bell, ja tykkäsin paljon sarjasta, monin tavoin. Mukana myös Ken Millerin roolissa mainio Paul Walter Hauser (niin ikään Cruella, BlacKkKlansman, Da 5 Bloods). Kaupan kassana on tympääntynyt Greg (mainio Eduardo Franco, tuttu mm Booksmart, Stranger Things).
Connie auttaa heikompiosaisia kupongeilla, vaikka itselläkin on tiukkaa, ja mies
on tarkka verovirkailija. Naiset ovat nuoria, tai nuoren näköisiä, hoikkia ja nättejä. Miehet eivät,
ainakin pitempiä tai pyöreämpiä. Miehille on kehopositiivisuus sallittua, varsinkin koomikoille. Mikäs siinä. Minusta saisi olla jokaiselle muullekin sukupuolelle.
Muistan kaiholla aikaa kun vein kukkura-merkkejä Kukkuraan 80-luvulla lähiössä.
Nykyään on äppejä kun säästetään puita ja metsiä. Mikä on hyvä. Vähemmän
väärinkäyttöä ja enemmän kulutuskäyttäytymisen tutkimusta eli vakoilua.
Perustuu tositarinaan.
Tämä on rikostarina, jossa Paul Walter Hauserin hahmo Ken metsästää tarjouskuponkien väärinkäyttäjiä, köyhiä mummoraukkoja jotka ovat kaupan kantiksia ja yrittävät ostaa peräpukamavoidetta vanhentuneella kupongilla, jolla kaupan kassat myisivätkin.
Mutta sen Ken estää. Mummolla ei ole varaa ostaa oikealla hinnalla.
Käsittelee eriarvoisuutta, köyhyyttä, rasismia. Millaisia petokset ovat. Vloggaaja JoJo kärsii köyhänä koska hänen identiteettinsä on varastettu, eikä hän saa kunnon apua poliisilta eikä sossulta, koska hän on nuori tummaihoinen nainen. Identiteetin varkaus ja siitä johtuvat rahan yms menetykset eivät ole millään lailla hyväksyttäviä. Verrattuna kupongeilla saatuihin alennuksiin. 1 h 50 m, ikäraja 7.
Ohjaajat: Gita Pullapilly, Aron Gaudet. Elisa Viihde pistooasi. 13.02.2023.





Alfred Hitchcock: Köysi (Rope, 1948) rikos/trilleri. Tällä katsomiskerralla alku toi mieleen Dorian Grayn muotokuvan, jossa hieman vanhempi moraaliton itsevarma mies houkuttelee nuoremman viattomamman moraalisen kauniin miehenalun - ties mihin. Tässä murhaan. Minkä näemme. Yleensä shampanjapullon poksahtelu metaforana kertoo koomisesti tai yksiviivaisesti heteroseksin kliimaksista eli miehen ejakulaatiosta. Tässä vanhempi mies näprää fallisen shampanjapullon ja sen korkin kera niin pitkään, että mietin, miksei sensuuri siihen tarttunut.

Näytelmään perustuva jännityselokuva tapahtuu yhdessä huoneistoissa, pienessä tilassa, mestarillisesti käytettynä. Mukana myös Hitchcockin hirvittävät vanhat naiset, sekä hitchcockin vaaleaverikkö, tässä tosin tummaverikkö: nokkela, itsenäinen, itsevarma, vitsikäs, hoikka, nuori nainen.

Aikaansa edellä oleva tutkielma ihmisen pahuudesta ja miesten keskinäisestä kilpailusta, ennakoi vaikkapa Purgea kun vitsinä, hirtehisenä, morbidina huumorina, heittää, että vuodessa voisi olla yksi kuristuspäivä tai kurkunleikkausviikko. Kuinka Murha on taidetta. Yli-ihminen, Nietzsche, Hitler.
Vuosi oli 1948, ketkä olivat etuoikeutettuja, ainakin valkoiset rikkaat miehet.

Saivatko naiset opiskella kuten elokuvan miehet. Oliko tuolloin rotuerottelu voimassa
mm busseissa ja kahviloissa, kouluissa. Ainakin elokuvan Janet opiskeli hyvässä koulussa.

Vaikka oli muuten film noirin kulta-aikaa, siis mustavalkoista rikoselokuvaa, joka tapahtui

yöllä, ja sateessa, niin tämä on silkkaa värikästä technicoloria, jonka kulta-aika on vasta

seuraavalla vuosikymmenellä mm melodraaman värittäjänä. Välittäjänä.

Erinomainen, jännittävä, leikkisä käsikirjoitus, teatterimainen näyttely eli pitkä, virheetön

kohtaus. Elokuva joka julistaa lukemisen ja kirjojen tärkeyttä. Tuolloin taisi olla joku kirjan

tai lukemisen kriisi tai elokuvakriisi kun amerikkalaisten olohuoneisiin astui televisio.

Olisin kiinnostunut näkemään tämän kotimaisena näytelmänä jossa Markku Haussila, Aleksi Holkko ja Jussi Vatanen. Siis jatkona Scream the love storylle.

Ikäraja 12. 1 h 20 m. Bluureiska, oma.

⭐⭐⭐⭐ HELMIKUU 12



Book of Love (2021) romkom en meinannut katsoa, mutta kun pääosassa on Sam Claflin terävine poskipäineen, jotka varmaan satuttavat (kuin Irene Adleria ollessaan

Sherlocked ja nähdessään Sherlockin poskipäät). 

Hän on Henry Copper, kirjailija jonka julkkareissa kirjakaupassa kuuluu vähän taputuksia otteen lukemisen jälkeen... "Henry Copperin uusi kirja on fiasko, ja Henry itse on myyntilukujen masentama." Mutta sitten se on myyntimenestys Meksikossa. Onkohan kaikki nyanssit säilynyt käännöksessä, miettii Henry, joka ei halua tunkea seksi rakkausromaaniin... Mutta espanjankielisen kirjan kansi on hekumallisen kuuma. Kirjatapaaminen Meksikossa on menestys, jokainen tuoli on täynnä innokkaita lukijoita, joista osa heittää pikkuhousunsa lavalle. Elisa Viihde pistooasi. 

Claflin on epävarma, sosiaalisesti kömpelö, estynyt britti romkomin sankari kuten Hugh Grant Neljät häät ja yhdet hautajaiset ja Katkera kuu leffojen aikaan.



Katsoin listaa ystävänpäivän romanttisista komedioista ja rakkauselokuvista,

enkä pitänyt yhdestäkään. Kaikissa niissä oli huonot naisroolit, todella problemaattiset.

Vaikka ostajina, katsojina, lukijoina olisi naiset. Miksi on näin. Esim Love actually

on misogyyninen, actually. 


Mutten täysin ole ilman rakkauselokuvia. Tai minisarjoja, kirjoja. Tässä topten:

1. Hellraiser. Rakkaus lävistää kaiken.

2.A girl Walks Home Alone at Night

3.Austenland

4.Warm Bodies

5.Lost In Austen

6.Only Lovers Left Alive

7.Piano

8.Bergman island

9.Ylpeys ja ennakkoluulo

10.Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit

11.The Shape of Water

12.Aurora

13.Nimby

14.Bones and All

15.Emily

16.Humiseva harju

17.Kotiopettajattaren romaani

18.Betty Blue

19.Call Me by Your Name

20.Valkeat yöt

21.Brokeback Mountain

22.Lukija

23.Neito vanhassa linnassa

24.Pikku naisia

25.Tulipunainen kirjain

26.The Worst Person in the World

27.True Romance

28.Decision to Leave

29.Happy Together

30.In the Mood for Love

31.Bridget Jones – elämäni sinkkuna

32.Neljät häät ja yhdet hautajaiset

33.Katkera kuu


Ikäraja 7. Romantiikka/Romanttinen komedia, 1 h 46 m.





Mothering Sunday (2021) romantiikka/draama. Vanhahtava rakkaustarina brittein luokkayhteiskunnasta, mutta toisen pääosan rikasta poikaa Josh O'Connoria katsoo mielellään, harmi kun ei pääse teatteritöitään katsomaan. Sivuroolin hurjaa kyytiä ajava rikas tyttö Emma D’Arcy oli niin huikea House of the Dragon sarjassa että heti rakastuin. Sovussa myös Colin Firth ja Olivia Colman. Palvelijattarena Janena pääosassa on Odessa Young. Ensimmäinen maailmansota on tulossa, ja kartanossa on kaikki mallillaan. Aurinko paistaa hyvin epäenglantilaisittain, kuten Austeneissa. Erityisen kaunis värisuunnittelu. Ainakin erikoisesti sommiteltu ja leikattu, mutta vähän etenemätön, vaikkakin hyppiikin eri ajoissa, vätystelevä, hieman liian pitkä. Mutta rakkauskohtsukset idyllisiä. Josh O'Connor saa olla vapaasti, puhtaasti alasti, samoin Odessa Young. Yhdessäolon hetkiä, hitaita hetkiä, hitaita heräämisiä. Toisenlainen elokuvan rytmi. Toisenlainen ystävänpäivän elokuva. 12.02.2023 Elisa Viihde Viaplayltä. Piti nähdä tämä valkokankaalta mutten ehtinyt. Ikäraja 12. 1 h 50 m.



Black Panther: Wakanda Forever (2022) toiminta/seikkailu/supersankari, 2 h 41 m, ikäraja 12.

Disney plussalta, taisi ilmestyä eilen 01.02.2023. Koska on Black History Month. Angela Bassett on Ramonda, upea kuten aina: turhaan aliarvostettu Strange Days (1995) joka vieläkin omistan VHS:nä, American Horror Story, 9-1-1. " Kuningatar Ramonda, Shuri, M'Baku, Okoye ja Dora Milaje taistelevat suojellakseen kansakuntaansa asioihin sekaantuvia maailmanvaltoja vastaan kuningas T'Challan kuoleman jälkimainingeissa. Pitkä elokuva pyörii vielä elokuvateatterikierroksella, katson kuitenkin suoratoistolta.


On hauskaa kun ennen ihmiset pyysivät suosittelemaan hyviä elokuvia, ei marveleita.

"marvelit" olivat sarjakuvien filmatisointeja, blockbustereita suuria ja kalliita, satsattuja

elokuvia, supersankarielokuvia olivat ne sitten Marvel tai DC. Nykyään ne eivät ole

pelkästään valkoisen miehen tarinaa ja pullistelua valkoisilta miehiltä valkoisille miehille,

vaan tuolla suurella rahnamäärällä saa nykyään kertoa myös muiden, vähemmistöjen tarinaa.


Angela Bassett voitti Golden Globe gaalassa parhaimman sivunäyttelijän pystin tästä

roolisuorituksesta. Alkaako supersankarielokuvat näkymään jo raadeissa?


Koska on genre-elokuvien vuoro? Esimerkiksi Black Adam oli surkea elokuvana. Tämä ei ole.


Lupita Nyong’o on Nakia. Daniel Kaluuya on W'Kabi. Ja Martin Freeman on Everett K. Ross.

Rakastan oikeastaan kaikkea, missä Martin Freeman on väsyneine silmäpussineineen mukana.

Ohjaaja: Ryan Coogler. Käsikirjoittajat: Ryan Coogler, Joe Robert. 02.02.2023.



Lohtuelokuva Prinsessan ryöstö (Princess Bride, 1987) koska Cary Elwes on niin.. Mainioita sivunäyttelijöitä luonnerooleissa ja päin vastoin, kätyreinä ja pahiksina. Kuten Wallace Shawn on Vizzini. Christopher Guest on Count Rugen. Chris Sarandon on Prince Humperdinck. Mandy Patinkin on Inigo Montoya. Mel Smith on The Albino. Prinsessalle (Robin Wright) toivoo, toivoisi lisää aktiivisuutta.

Olemme 80-luvulla, kipeä pikkupoika pelaa tyhmää videopeliä. Häntä tulee lohduttamaan isoisä (Peter Falk) ja tuo satukirjan. Poika on pettynyt, kirja on aivan plääh, kun siinä nätti tyttö pussaa nättiä poikaa. Isoisä sanoo, että lue vain lisää. Sitten olemmekin kirjan romanttisissa maisemissa, feodaaliyhteiskunnassa, jossa hyvännäköinen köyhä nuorukainen palvelee prinsessaa sanoen Kuten tahdot.

Mutta sitten olemmekin pisteessä jossa prinsessaa karkaa äveriään kunkun kynsistä, kun ei nyt hänen bride, morsian halua olla. Prinsessa karkaa mutta hänet ryöstää kolme ilveilijää, ovat he sitten merirosvoja tai sirkusporukkaa. Häntä alkaa pelastaa kovasti köyhän nuorukaisen näköinen zorro mustassa maskissaan.

"Seikkailukomediassa merirosvo yrittää pelastaa siepatun prinsessan. Perustuu William Goldmanin kirjaan."

Cary Elwes on Westley. Robin Wright on Buttercup.

Ohjaaja: Rob Reiner.

Idea: William Goldman.

Romantiikka/Seikkailu, hyväolo, höpsö, satu, historia, 1 h 38 m, ikäraja 12.

Pisteytys:

97 % (79) Rotten tomatoes.

8/10 (431 017) imdb.

87 % piti tästä elokuvasta Googlen käyttäjistä.

85 % just watch 3,99 €.

7.5/10 (4 514) Arviot MUBI.

4,8 (30 299) Amazon 7,99 $

PrimeVideolta 02.02.2023.





Tammikuussa 2023:

Ihme, Netflix 08.01.2023 ⭐⭐⭐⭐

The Pale Blue Eye, Netflix 06.01.2023 ⭐⭐⭐⭐





Ihme (The Wonder, 2022) draama/mysteeri, epookki 1 h 43 m, Netflix. Luin kirjana ensin, Emma Donoghuen kirja ilmestyi 2016, ja luin sen sähkökirjana, kantena toimi elokuvan kansi. 

The Wonder on vuoden 2022 psykologisen ajanjakson draamaelokuva, jonka on ohjannut Sebastián Lelio. Emma Donoghue, Lelio ja Alice Birch kirjoittivat käsikirjoituksen Donoghuen vuoden 2016 samannimiseen romaaniin perustuen. 

87 % piti tästä elokuvasta
Ohjaaja: Sebastián Lelio
Levittäjä: Netflix
Musiikin säveltänyt: Matthew Herbert
Leikkaus: Kristina Hetherington






Vuoden ensimmäinen elokuva The Pale Blue Eye (2022) synkkä mysteeri/rikos, 2 h 8 minsaa, Netflix Nordic
85 % piti tästä elokuvasta. 

*Veteraanietsivä Augustus Landor tutkii karmeiden murhien sarjaa nuoren kadetin avulla, josta lopulta tulee maailmankuulu kirjailija Edgar Allan Poe. "
Julkaisupäivä: 23. joulukuuta 2022 (Yhdysvallat)

Ohjaaja: Scott Cooper
Levittäjä: Netflix

Ilmestyi tänään 06.01.2023 Netflixiin. Laatuaikaa. 
Miehille hienoja rooleja. Christian Bale, Toby Jones, Timothy Spall, hienoja luonnenäyttelijöitä. Akatemiassa tutkitaan oudohkoa rikosta, tragediaa, asiantuntuntija itsekin tragedioita kohdannut. Akatemiassa häntä auttaa muuan Edgar Allan Poe... 

Sinisen värin väkevä käyttö sallittua. 

Rooleissa Christian Bale: Augustus Landor

Harry Melling on Edgar Allan Poe, ja Milteipä napsahtaa sivuosaoskari sitoutumisesta ja paneutumisesta

Jos rinnakkaistodellisuudessa jaettaisiin sivuosaoskareita niin Harry Mellingille se pärähtäisi.

Musiikillisesti hieman myötäillään Uhrilampaiden synkkiä ja hauraita säveliä tunnarissa. Säveltäjänä siis luonnollisesti Howard Shore.

Perustuu Louis Bayardin kirjaan samannimiseen noin vuodelta 2003.

The Pale Blue Eye (2022) 
" The Pale Blue Eye ... A world-weary detective is hired to investigate the murder of a West Point cadet. "
6,5/10 (538) IMDb:llä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.