Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

perjantai 14. huhtikuuta 2017

Pommi-iskujen jälkeen suuntasin Lillaniin: Mammas flicka.

Teatteri voi, ja saakin olla poliittinen, yhteiskunnallinen, feministinen, anarkistinen. Mammas Flicka näytelmän näin KultaPosse -lipulla 4€ käypä hinta eturivin paikasta monologiin, perhehelvettiin. Tai väkivaltaisen kusipään riepottelemaan asetelmaan, ja näkökulmna on viattoman lapsen. Jota näyttelee Linda Zilliacus. Ohjauksesta vastaa velho Cris af Enehielm joka näytteli noitaa elokuvassa Tulen morsian viimeksi.  Linda oli viimeksi Lumikuningatar.
    Näyttämönä oli Lilla Teatern, kieli ruotsi ja pääorganisoija Helsingin Kaupunginteatteri. Tulin näytelmään perjantaina suoraan sateesta sateenvarjo repsottaen. Olin ollut tulisilla hiilillä Tukholman raukkamaisen pommi-iskun takia. Sitten koin tällaisen väkivaltaisen satsin. Elämä ei ole pelkkää rillumareitä ja yksisarvisia jotka kakkaa pinkki kimallekakkaa. Välillä on ;)

Mammas Flicka näytti parisuhdeväkivallan monet muodot. Linda Zilliacus loisti monologissa, velho Cris af Enehielm ohjasi. Esitteen oli painettu nollalinja ( nollinjen ) hätälinjaan infoa. Minkäänlaiseen väkivaltaan ei tule alistua. Yhä enemmän vähennetään turvakotien rahoitusta.


Myös musiikkivalinnat innostivat ja karmivat.
 #MammasFlicka KultaPosse #hktfi
Tukholman raukkamaisten terrori-isku-uutisten jälkeen, sateesta  #nollalinja #nollinjen ei väkivaltaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.