perjantai 14. huhtikuuta 2017

Saalistajat on kultti-varma pläjäys. Näin näytelmän Leea Klemolan selän takaa...

Saalistajat näytelmä ilmaiseksi ennakossa 20/3/17. Mihin olen tullut? Täällä on liian pimeää. Näytä vähän valoa, Vergilius! Ollako Danten helvetissä vai Darwinin selän takana?Saalistajat on musta dokumentti eikun komedia ja kuten rocumentti ja docusoap määrittelevät ulkomaan kielellä mukadokuja dokumentin parodioita - tämä näytelmä on myös sitä. Luontodokumentti ja varsinainen Suomi 100! Peräkylissä rötkötetään kantasuomalaisina kontillaan viinaa vetäen tai maansa myyden...Taatusti epäkorrekti näytelmä kuten 1990-2008 oli tapana. Jännää on, että istun Leea Klemolan selän takana katsomossa. Jotain samaa kiinnepintaa on, traumoja, haavoja sörkitään sontatalikolla. Sebastian Bachin hiusten vuoksi annan kouluarvosanaks kasi puol - jos kasi on kallellaan oleva ikuisuus, kakaroitten autorata jota pitkin ajetaan niin että kipinät sinkoilee. Traumoja on, inhottavaa epämääräisyyttä lapsuudessa ja kaiken kruunaa Misfitsien MOTHER! ÄITEE! ÄITI! niin lukee Wallun tatskassaki. Musiikit häijysti 80-luvun metallipuolelta. Vai oliko se Rammsteinin Mutteri? Saalistajat tekevät todella oman versionsa.

 Äiti on hirviö. Pelottava. Enemmänkin kuin Hitchcockin äiti joka antaa poikansa natsien käsiin. Olemme jossain Ryysyrannan ja Hills have eyes ja Inbread -kauhuelokuvien, ja realismin, inhorealismin ja kauhun välimaastossa, jossa on nauru, joka ehkä vapauttaa? Skotlannin kännibaalit on hieno kamala asia historiasta josta tuli kirja Kannibaalit joka on yks maailman parhaimpia. Ja tietty elokuva, klassikkokauhu. Jotain samaa on Saalistajat kuin ameriikan vuoruston sisäsiittoiset kansalaiset kuten elokuvassa Syvä joki.

 Miksi karaoke? Tyttö - miksi haluat olla tähti? Kun on juonut liikaa tai kun pilkku tulee niin känniläiset ulos raflasta lumihankeen.

Riisto. Luonnon metsän riisto hulluiksi asuntomessuiksi. Suomalaiset ja muovipussi. Suomalaiset ja ämpäri.

Hyvää: näytelmissä 2016-2017 käsitellään tätä dystopiaa, ympäristötuhoa & kolonialismia: arktinen Odysseia,  Valkoinen Peura, Kokki varas vaimo rakastaja,  Macbeth, Saalistajat.

Ligottin nihilismi KauhuCon|issa & näytelmissä #Kokkivaras, Hullu, Saalistajat, Macbeth...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti