keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Kulmia ja pulmia Kiasmaan: Anna Uddenberg riemastuttavassa näyttelyssä Ars17

Anna Uddenbergin teoksissa on upea voiman tunne, pinnalliset siis litteävatsaiset valkoihoiset keinotekoiset ihmiset ratsastavat matkalaukuillaan kuin Kafka hiilisangolla suureen seikkailuun, tuohon viimeiseen ja vaikuutavimpaan selfieen.
My angle and triangle to Kiasma museum of modern art on opening day 30.3.2017. Kiasma - tuo modernin taiteen museo, on riemastuttava Ars17 -näyttelyssä: Hello World! Kulmia ja pulmia Kiasmaan: riemastuttavassa näyttelyssä Ars17:

                        Katso lisää Kiasma guidesta verkosta ja saavu itse paikalle ;)


Tässä selostus Kiasman sivulta linkistä:
" Anna Uddenberg Useita teoksia 2016
 Savage #5 (cozy crotch) Savage #6 (dirty raver) Savage #7 (zero g) Swirl Lounge Veistokset
 Veistoshahmot puristavat reitensä matkalaukkujen ympärille kuin ratsastaisivat mekaanisilla härillä. Taiteilija on halunnut tuoda esiin vakiintuneita esityksiä villiydestä ja seksikkyydestä. Yksi hahmoista lojuu lasisella baaritiskillä. ”Minua kiehtovat vanhentuneet arkkitehtoniset ideat siitä, miltä tulevaisuus näyttää – verovapaiden alueiden tapaiset paikat, heijastavat pinnat, lasi ja kromi”, Anna Uddenberg sanoo. ”Miten loppuun kuluneita ne ovatkin, niillä on yhä vahva emotionaalinen vaikutus.”"
Jos edellisen näyttelyn Mona Hatoum sanoi goodbye tulehtuneelle, kohta loppuun palavalle maapallolle - sille ainoalle jolla elämme, niin tämä näyttely sanoo reteästi, itseironisesti, narsistisesti selfiessä että Heippazuida koko hela MaaLima! Kierämä vähä Muailmaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti