perjantai 7. huhtikuuta 2017

Kiasma Ars17: Jaakko Pallasvuo: How to /

Jaakko Pallasvuo How to / 2011. Ars17-näyttelyn avajaiset Kiasmassa 30.3.17. Opening of exhibition. Postmodernin jälkeinen postironia ja epämääräisyys, post internet art, taidetta. Seinään maalaus on ekologisempaa kuin videotaide ja se aukeaa monelle - jotka ovat paikan päällä. Mutta miten jakaa muraali, katutaide, tägi - käyttämättä sähköä, ydinvoimaa, sosiaalista mediaa? Kestääkö tällaisen tiedon, huomion kulku luvattoman kauan? Onko kukaan enää vastaanottamassa? Internet ja kaupalliset tahot vilisevät joku kommunistisia siis ilmaisia oppaita, kuin myös niitä, joista pitää maksaa. Nykyään työelämä, työnhakeminen on muuttunut absurdiksi sirkukseksi, jossa on aivan oma kielensä, ja ihmisen nöyryyttäminen tärkeintä, you are fired, tai valintamme ei juuri kohdistunut sinuun. Rekryt yrittävät höykyttää työnhakijaa muokkaamaan hakemustaan, hissipuheitaan ynnä muita motivaatiokirjeitä niin järjettömiksi pilkunuss tarkaksi ontoksi jargoniksi, ettei ihminen tiedä kuka on ja miksi. Näitäkin ohjeita voineen soveltaan apuraha-anomuksiin elikkä lottokuponkiin.How to / Craft (2:43 min)
How to /Critique (2:22 min)
How to / Internet (4:45 min)
How to / Location (2:04 min)
How to / Orientation (2:06 min)

Videot ja seinämaalaus

Kiasmanguide: " Videot neuvovat, miten menestyä kansainvälisessä taidemaailmassa. Ne lainaavat muotonsa netin omatekoisilta opetusvideoilta. Englanninkieliset iskulauseet kertovat, millaisia teoksia kannattaa tehdä ja miten kertoa taustastaan.

Teokset kommentoivat ironisesti oman aikansa taidetrendejä ja tyypillisiä erottautumiskeinoja. Näyttöjen taustalla olevan seinämaalauksen taiteilija teki ARS17-näyttelyä varten. "

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti