Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

keskiviikko 11. syyskuuta 2024

Tänään elokuvateatteri Orionissa träshää klassikko: AGENTTI 000 JA KUOLEMAN KURVIT

Tänään 26.08.2024 elokuvateatteri Orionissa träshää klassikko: AGENTTI 000 JA KUOLEMAN KURVIT,Suomi, 1983,

35mm filmiltä, tottahan toki.

VOI JUKU MITÄ ELOKUVIA! – VISA MÄKISEN MIELETÖN, MIELETÖN MAAILMA 


#visamäkinen #agentti000jakuolemankurvit #ilmarisaarelainen #cinemaorion #cinema2024 #elokuvavuoteni2024 #ElokuvateatteriOrion #elokuvavuosi2024 #valkokankaalla2024 #valkokankaalla @cinemaorion 


Mitä ajattelin leffasta ennen tätä näytöstä: 


Miten ihmeessä tähän on saatu upea Ilmari Saarelainen sekä helikopteri ja useat autoräjähdykset! No hyvä, että on saatu, kurioositeettinä, ja että näyttelijä saa pötyä pöytään. Ja että näyttävää pärinää ja taka-ajoa. Visa Mäkinen ei todellakaan ole Suomen John Waters, kuten jossain on viimeksi 90-luvulla mainittu. Visan elokuvissa ei ole sellaista friikkisirkusta ja suuria diivoja, hylkiöitä ja hyljeksittyjä, kuleksijoita sieltä kadun villimmältä puolelta. Ei. Riittää, että Visa Mäkinen saa olla Visa Mäkinen. Omassa sarjassaan.

Katsoako Boksitrollit vaiko Ilmari Saarelaista? Kummatkin tulevat / tulivat kaupalliselta kanavalta, joka on tuupattu täyteen mainoksia, tavaroista, joita emme tarvitse.


Ilmari Saarelainen on Suomen huippuja, minulle. Oli hauskaa, miltei, törmätä häneen Notre Damen Kellonsoittajan ensi-illassa perjantaina 13. päivä.


Matti Ruohola on Suomen Brad Douriff. Tai sitten ei. Olkoon hän oma itsensä.

Reinikaisen osuus tässä on liikaa, ja häiritsevä. Reinikainen hyvä Reinikaisena. Mutta tässä olisi voinut vain piipahtaa.

5.1.2020 tv:ssä nähty 


13.04.2020 uudelleen katsottuna Koronan aikaan. Sopiva tollokomedia, agenttiparodia, ja toimintapläjäys. Ja Ilmari on omaa luokkaansa.... Kuriositeettina myös kauhumusiikkia joka on ehkä samaa jingleä kun Hanoi Rocksin biisin Taxi Driver alku.


Itselle ostettu dvd joskus alehintaan Rismasta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.