Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

lauantai 24. elokuuta 2024

Cinema 2024: Valkokankaalla MOTHER, COUCH: Espoo Ciné elokuvajuhlat avautuivat eilen 23.08.2024.

Espoo Ciné elokuvajuhlat avautuivat eilen 23.08.2024. Elokuviin olen ostanut muutaman lipun mihin on varaa. Näin ollen pitää todella tehdä valintoja. Lisäksi on Lapinlahden elokuvajuhlat, konsertteja ja keikkoja kuten Terveet Kädet, Dionysian Band plays Doors, PMMP. Teatteripuolella enskaan tulee musikaali Moulin Rouge! tuolla Helsingin kaupunginteatterilla. Galleria- ja museopuolella on mm Joel Slotten ja Tommi Toijan näyttelyitä ja tapaamisia. Kirjojakin ilmestyy tiuhaan. Pn elokuvien enskoja kuten The Crow, ja sitten spesiaalinäytöksiä mm Kino Reginassa. 

Joten Espoo Cinén elokuvavalinnat ovat konservatiivisiä: valitsemassani elokuvassa pitää olla montakin arvostamaani elementtiä.

Eilinen leffa MOTHER, COUCH perustuu romaanin, jota en ole lukenut. Valitsin näyttelijöiden vuoksi. Yllättävää kyllä, jokaisen näyttelijän suurin tai viimeisin rooli tuntui liittyvän kohtaukseen.


Espoo Ciné 24: Mother, Couch

USA, USA, Ruotsi, Tanska / 2023

englanninkielinen, suomenkieliset tekstitykset, 96 min. 9

Sallittu yli 12-vuotiaille

Käsikirjoitus ja ohjaus: Niclas Larsson

Näyttelijät: Ewan McGregor, Rhys Ifans, Taylor Russell, Ellen Burstyn, Lake Bell

Tuotanto: Ella Bishop, Sara Murphy, Alex Black, Pau Suris / Fat City

Kopion lähde: ELKE – Elävän kuvan keskus

Debyytti | Filmatisointi | Première | Suhteet | Suomeksi

Draama | Komedia

" Toisistaan vieraantuneet sisarukset pakotetaan toimimaan yhdessä, kun heidän jääräpäinen äitinsä (Ellen Burstyn) ei suostu nousemaan vanhan huonekaluliikkeen sohvalta. Tapahtumat saavat kummallisia ulottuvuuksia, kun sisarukset yrittävät saada äitiään muuttamaan mielensä ja poistumaan liikkeestä. Jopa hieman surrealistiseksi muuttuvan matkan varrella he joutuvat kohtaamaan itsensä, toisensa sekä osaltaan myös lapsuutensa. Oman värinsä tuo mukanaan huonekaluliikkeen oudot omistajat Marco & Marcus (F. Murray Abraham) sekä heidän tarkkanäköinen tyttärensä (Taylor Russell). Vinksahtaneen draamakomedian sisaruksina nähdään Ewan McGregor, Rhys Ifans ja Lara Flynn Boyle. Elokuva perustuu Jerker Virdborgin teokseen Mamma i soffa. " 

Katri Kervinen, Letterboxd 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.