Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

perjantai 16. elokuuta 2024

Tv elokuvat: Furiosa pärähti Maxiin. Furiosa: A Mad Max Saga

Tv elokuvat: Furiosa: A Mad Max Saga (2024) toiminta/seikkailu, 2 h 28 m. 

Furiosa pärähti Maxiin. Pärinää ja pensankatkua australialaisilla hiekkadyyneillä. Dystopiaa, toimintaa, darwininpolkkaa, dieselpunkkia, samurai- ja lännenelokuvien kunnioitusta, ehkä myös 50-luvun mopoleffojenkin ja nuorten kapinallistenkin osalta. Ja taatusti on Spartacus nähty hurjine ajoineen Colosseumilla. On mukana myös modernit viikingit, kalpeat sotapojat, jotka odottavat pääsevänsä Valhallaan. Tykinruokaa, helposti manipuloitavia. Vauhdikas, ekologinen, villi, filosofinen. 

Teemana myös naisviha, minun vartaloni on minun vartaloni. 16.08.2024. 

Mad Max saagan jatkumo, ja esiosa Mad Mad Fury Road -filmille. Nuori Furiosa. Matriarkkojen idylli jossa on hedelmiä, kasviksia, vettä, rauhaa ja tasa-arvoa.

Toksista maskuliinisuutta edustaa pahis Dementus, jonka nimi nykyaikana tarkoittaa ehkä muistinmenetystä, mutta myös vanhaa, ahdistavaa aikaa. Chris Hemsworth on Dr. Dementus. 

Tykkäsin kun edellisessä Mad Max Fury Roadin kulissien takana tauoilla täydessä maskissa ja toppatakissa sotapoika (Nicholas Hoult) kutoi, koska tuon elokuvan aikuinen Furiosa eli  Charlize Theron oli sen taidon hänelle opettanut. 

Anya Taylor-Joy on nuori Furiosa. Tosin hänen elokuvasuoritustaak saamme odottaa pitkään koska nuorta Furiosaa, joka on siis lapsi, näyttelijän nimi on Alyla Browne. 

Kumpikin päärooli on onnistunut valinta. 

Anya Taylor-Joy on hyönteismäisellä tavalla erikoisen kaunis, ylpeä tai pärjäävä tyttö, nuori nainen. Arvaamaton, ilkeä. 

Vaikka kyseessä on damsel in distress eli manselli pinteessä, niin tytöt & naiset eivät kumpikaan ole statisteja eikä tahdottomia objekteja, vaikka osa miehistä eli raakalaisista niin halusi. 


#FURIOSAAMADMAXSAGA #FURIOSA #AMADMAXSAGA #MADMAXSAGA #MADMAX 

Mukavaa, että Tom Burke on päässyt isoon elokuvaan. 

 

Parhaimmillaan tämä oli valkokankaalla kun elokuvan näkee ja kuulee, kukaan ei näplää kännyä, eikä molota siihen, tai kaverilleen. Kukaan ei rapistele salakuljettamiaan karkkeja tai tyynynkokoisia sipsipusseja. Kaikki ovst saapuneet saliin ennen elokuvan alkua, lukeneet käyttäytymissäännöt. Ennen me oikeat elokuva katsojat osasimme käyttäytyä niin useilla vuosikymmenillä. Osaan käyttäytyä, vieläkin.

Koska kusipäät ja turistit eivät välitä käyttäytyä niin moni elokuvien rakastaja ei enää tule elokuviin, koska elokuvia ei enää kuule.


Ikäraja 16

Ohjaaja: George Miller. Kirkoittajina

George Miller ja Nick Lathouris. 

85 % piti tästä elokuvasta Googlen käyttäjistä. 

Julkaisupäivä 24. toukokuuta 2024 (Suomi)

Ensi-ilta: 15. toukokuuta 2024 (Cannes). 

Budjetti: 168 miljoonaa USD. 


" Romahduksen kohdattua maailmaa nuori Furiosa siepataan kotoaan ja hän joutuu sotaherra Dementusin johtaman prätkäjengin armoille. Matkallaan aavikon halki Furiosan on selviydyttävä monista haasteista etsiessään keinoa palata takaisin kotiin." 

 

Mad Max (1979) 

Mad Max 2 – asfalttisoturi (1981) 

Mad Max – ukkosmyrsky (1985) 

Mad Max: Fury Road (2015) 

  


Rooleissa

Tom Burke Praetorian Jack


Elsa Pataky Mr. Norton

Charlee Fraser Mary Jabassa

Sean Millis Lone War Boy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.