Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

tiistai 8. marraskuuta 2022

Medusa (2021) ohjaus ja kässäri Anita Rocha da Silveira. Feministinen kauhuelokuva, fantasia, toimintatrilleri ja satiiri seksismistä, kaksinaismoraalista, uuskonservatiiveistä, uskonnon yms hullutuksista

Medusa (2021) ohjaus ja kässäri Anita Rocha da Silveira. Feministinen kauhuelokuva, fantasia, toimintatrilleri ja satiiri seksismistä, kaksinaismoraalista, uuskonservatiiveistä, uskonnon yms hullutuksista Brasiliassa. 

Tyttöjen mean girls -bimbojoukko on kireästi pukeutuneita hihhuleita, jotka maskit päällä slurraa tyttöjä joita pitää lutkina, joita saa potkia, häväistä ja viiltää, koska ovat "syntisiä". 

Plastiikkakirurgiassakin käydään, tässäkin on johtavana lääkärinä mies. Joka miesselittää naisen ulkonäköä. Elokuvassa muuten huomiona vain miehille on sallittu kehopositiivisuus - elokuvassa nuoret hoikat naiset näyttävät huippumalleilta. Miehet eivät niinkään. 

Hirvittäviä hihhulipiisejä teeskentelyineen, musiikkivideoineen. Muuten musiikki on alussa upeata, täysin gialloa! Välillä käydään myös mukavassa post-punkissa. 

Aivan alussa nainen kiemurtelee tanssia musiikin tahtia selällään kuin sirkuseläin. Luonnottomasti. Pimeässä. Lattialla. Kamera erkanee kiemurtelijasta, ja se onkin videotallenne taskupuhelimesta, jota nuori nainen katselee kasvot sinisinä lähetyksen valosta.


Ei kannata sekoittaa samannimiseen samana vuonna julkaistuun tusinakauhuun, jonka erehdyksessä katsoin suoratoistolta ja tuhlasin aikaa.


Tämän kanssa ei tuhlaa aikaa. Kauhuksi voi olla slow burn, hitaasti syttyvä, sytyttävä. Mutta tärkeintä on female gaze. Joka ulottuu syvälle. Ehkäpä pystysuorin iiriksin.


08.11.2022.






#52filmsbywomen #medusa #medusafilm #medusafilm2021 #medusa2021 #medusamovie2021 #medusamovie #kauhu #kauhuelokuva #feministinen #feminism #satiiri #satire

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.