Popkulttuuria ja undergroundia

- > merkittäviksi tai huikeiksi kokemani kulttuurin tuottamat elämykset elokuvateattereissa ja näyttelyissä

perjantai 10. maaliskuuta 2023

Leffat valkokankaalla 36/2023: NEITOPERHO (1997) cinema Orionissa: SELO 40 VUOTTA, ja paikalla ohjaajat Auli Mantila ja Anna Paavilainen

Leffat valkokankaalla 36/2023: NEITOPERHO (1997) cinema Orionissa: SELO 40 VUOTTA, ja paikalla ohjaajat Auli Mantila ja Anna Paavilainen.

Eräs lemppareitani. Viiltävä ja kaivattu tuulahdus naisten radikaaleista ja tarkkasilmäisistä elokuvista tympeän ysärin äijäskenen keskellä.


NEITOPERHO

Suomi, 1997

SELO 40 VUOTTA

Director: Auli Mantila

Certificate: 16

Production Country: Finnish

Year of release: 1997

Duration: 91 min

Spoken language(s): Finnish

Format: 35 mm

Videoklippejä tapahtumasta : 



Lisää kuviani tapahtumasta :

















Cinema Orionin sivulta : 

" Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO toteuttaa 40-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi yhdessä Cinema Orionin kanssa esityssarjan, jossa vuonna 1983 syntynyt elokuvaohjaaja poimii esitettäväksi kotimaisen elokuvan, joka on vaikuttanut hänen hakeutumiseensa elokuva-alalle, hänen tapaansa ohjata tai ajatella elokuvallisesti. Näytöksessä katsotaan tuo elokuva, jonka jälkeen nelikymppinen ohjaaja keskustelee ohjaamisesta ja oivalluksista elokuvan ohjaajan kanssa.

Neitoperho on Auli Mantilan ohjaama ja käsikirjoittama psykologinen jännityselokuva. Työtön nuori Eevi Rantanen (Leea Klemola) varastaa sisarensa Amin (Elina Hurme) auton ja lähtee ajamaan ilman päämäärää. Hänen aggressiivisuutensa saavat kokea niin sympaattinen liftarinuorukainen Jusu (Robin Svartström) kuin tämän naisystävä Anja Hopia (Rea Mauranen)."

”Näin Neitoperho-elokuvan ensimmäisen kerran 15-vuotiaana elokuvakerhossa Mikkelissä. Katsoessani elokuvan viimeistä kuvaa Leea Klemolasta valokeilassa hymyilemässä kohti kameraa tiesin haluavani näyttelijäksi. Ajattelin, että tuollaisia henkilöitä minäkin haluan näytellä. Ja nyttemmin myös ohjata, sillä Auli Mantilan elokuvat ja niiden henkilöt antavat minulle yhä tilaa, toivoa ja energiaa taiteilijana ja ihmisenä olemiseen.” – Anna Paavilainen

Näytöksessä ovat vieraina ohjaajat Auli Mantila ja Anna Paavilainen.


Tulossa olevat näytökset

maanantai 06.03. 17:15 NEITOPERHO, SELO 40 VUOTTA: Vieraana ohjaajat Auli Mantila ja Anna Paavilainen, ainoa näytös, klubialennus. 


SELO 40 VUOTTA-sarjan elokuvia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.